Aloprotilátka anti-E
hľadám tehuľky alebo už aj mamičky, ktoré mali v tehotenstve a po testoch na hematologii aloprotilátku anti-E, prípadne ako dopadli po pôrode ich bábatká, či bolo treba robiť transfuziu alebo detičky boli zdravé a protilátky máte iba vy mamičky.
@monci78 mončatko ahoj, ako sa mi máte s rolikom? mojááááá, teraz sa nám už smeje, čo??? sme sa natrápili, nadebatili, napriadli prázdnu slamu, kým sme porodili 😀 😀 😀
@mb moja neboj, dobre bude ako u nás...tebe to skoro zistili, máš oveľa väčšie možnosti ako my..idem ti hľadať tie veci, čím skôr pošlem. a je to písané polopate a všetko, neber to uplne doslova a všetko si nepripúšťaj k telu, ale budeš vedieť všetky možnosti aj riziká..nech je to fééér, lebo dr. to nepovie, určite 😉
@burina111 ahoj moja, veru aj ja som teraz čítala spätne tieto naše príspevky, bol to strach, juj ale už je dobre. Ďakujeme máme sa fajn, Roland je už veliký chlap, veľa kecá, taký malý neposed. Dúfam že aj vy ste ok! 😉 @mb naozaj sa nelakaj, aj mi sme tu stresovali a všetúčko dobre dopadlo, ver my keby to bolo veľmi zlé určite ti to povedia! 😉
@monci78 Mne vlastne doktor povedal,ze co vsetko moze nastat,ale vravel,ze ideme krok po kroku.Pokial je vsetko ok,tak sa nic nedeje.Vravel,ze pokial sa ja citim dobre a sono bude ok,tak to dobre dopadne.Ze to nemusi byt hned najhorsi scenar.Dufam,ze to bude ok.Je to este len zaciatok...
@mb tak my ťa tu s monči budeme podporovať..no stáva sa to málokedy, niet o tom infošky, niet na to lieky..všetko je to vyššia moc...tak len proste veriť, že bude ok, alebo vôbec neriešiť a nechať to na život..aj tak sa nič nenastresuješ...hlavné je, že si pod kontrolou, ak by sa niečo dialo....vždy sa dá niečo urobiť, drž sa 🙂
Ahojte baby...objavila som tu túto tému, bohužiaľ sa týka aj mňa :-/ Môj doktor ma dnes odporučil k rizikovému dr. nakoľko mi tiež v krvi zistili zvýšené tie protilátky ( alebo čo to je) anti - E... Tú titráciu mám 1:16 pozit. - vôbec neviem čo to znamená, spolieham sa že zajtra mi to ten rizikový dr. poriadne vysvetlí... Je to moje tretie tehotenstvo, veľmi sa bojím, aby bol malý v poriadku. Nikdy som s týmto nemala problém :-/ a dokonca som RH plus krvná skupina. Manžel tiež...Dnes mi robil doktor sono,a malý je vraj v poriadku, ale nemeral mu pečeň ani slezinu... Myslíte že by nebolo rodiť skôr? Som už 32 tt.... a bojím sa, že tie protilátky sa budú stále zvyšovať. Aj keď v 14 tt mi ich zistili zvýšené, potom zase padli, a teraz od toho 28 tt sa mi zase prudko zvýšili :-/
@zuzulos ahoj ja mam tiez tie protilatky a som tiez pozitiv,takisto aj manzel.Ja som v 16 tt.Ked mi zistili pritilatky,tak som mala titer 1:64.
Mna poslali na morfologicky USG do KE a brali mi tam aj krv a vsetko je v poriadku.Dufam,ze to tak ostane.Vela som toho precitala na nete a pisu,ze tie "E" nie su az take agresivne protilatky.Mozu sposobit silnu novorodenecku zltacku,ale poskodit plod by nemali.Budem rada ak mi napisem ako dalej ta sleduju,ze co ma caka a tak.Ty uz mas dobry tyzden,tak sa drz. 🙂 Ked budes mat nieco nove,ozvi sa,zaujima ma to.
@mb
Ahoj, tak dnes som prišla od rizikového dr. - zhodou okolností aj odborníka na tieto nešťastné krvné skupiny, a ukľudnil ma 🙂 Presne ako píšeš, tie E-čka nie sú až také agresívne, D-čka sú horšie, a vraj mal už aj pacientku, ktorá mala titer 1:4000, tej robili v tehotenstve raz transfúziu krvi - bábatku do pupočníka, a bábatko sa narodilo úúúplne OK, len malo trošku silnejšiu novorodeneckú žltačku. Takže vraj hlavne kľud, základ je sledovať tie titre, robiť podrobné sono, a keď by sa náhodou tie titre zvyšovali, tak predčasný pôrod.
Mne tie titre po tom 16 tt klesli, pekne, a potom po 28 tt sa zase zvýšili. Takže môže byť, že sa aj Tebe znížia, a potom vyskočia, ale tiež to môže byť ešte v norme. Takže hlavne kľud, a pozitívne myslieť 🙂 , neboj, všetko dobre dopadne 🙂 Daj potom tiež vedieť, keď budeš mať niečo nové, papa 😵
Ja som bola minuly tyzden.Tiez mi bral krv na protilatky a posielali to do KE.Do poradne idem o dva tyzdne tak uvidim.Mam strach,ze ake budu vysledky.
Ahoj 🙂 No, v podstate nič nové... krvné výsledky sú stále rovnaké, doktor mi povedal, že podľa neho sa to už ani nebude meniť....Tak dúfam že má pravdu, som sa už úplne ukľudnila, aj keď, kým nie je drobec na svete, stále sa budem trochu strachovať... Ale už sa mi to blíži, tak snáď vydržíme tak, ako sme 🙂 Neboj, ono to asi kolíše najviac do toho 30 tt, ale potom ako keby sa to ustálilo, tak verím že aj u Teba bude všetko OK, držím palce, a daj potom vedieť 🙂 Papa
@zuzulos ja nemam dobry pocit z mojho dokyho.On mi vlastne dokopy nic nepovedal,to co mi vraveli tak to mi vraveli na hematologii.Moj doky asi nevie co mi ma povedat.Ako keby sa s tym stretol po prvykrat abo ze som prisla z marsu 🙂 .To co viem tak to mam z netu.A robi ti kazdu poradnu sono?Mne zatial hej,tak aspon ze to.
@mb
No super, tak to som rada, ja som bola tiež u dokiho, a ten ma dokonca objednal až o 2 týždne, aj keď som už 36 tt, lebo že Ečka sa už nebudú meniť, tak vraj ani nemá význam brať to častejšie. Tak buď kľudná aj Ty, určite sa ti to už rapídne nezmení, najhoršie je to "bububu" na začiatku :-/ Držkaj sa, papa
Super, teším sa, tak sa držte, to je základ, keď je lekár, ktorý Ti všetko vysvetlí, a nie byť v neistote :-/ Papa
@zuzulos ahoj ako sa mate?Myslela som na Teba ,ze ci to nahodou nemas uz za sebou 🙂 Daj potom vediet,ze co a ako po porode.Ako bude na tom babo,ved vies,ze ma zaujima vsetko nakolko mame nieco spolocne 😉 Viem,ze nebudes mat cas potom,ale ked si najdes chvilku,tak daj vediet.Drzim palce 🙂 Ja vsetko ok....pa
@mb
No ahoj, tak už sme doma aj s bobákom malým, všetko dopadlo OK, malý v poriadku, dokonca ani žltačka sa mu vôbec nerozbehla, lebo krásne papá. Krvičku mu sledovali, a bez problémov nás pustili na 4 deň domov, lebo nebol dôvod, aby sme tam boli. Takže držím palce aj Tebe, detská lekárka, ktorá mala Matejka na starosti hovorila, že ho sledujú len pre istotu, ale že tieto E-čkové protilátky málokedy narobia neplechu.
Papa, všetko dobré, nech Ti to uletí, a máš tiež drobca pri sebe čo najskôr 🙂

@burina111 budem rada ak mi to posles.Poslala som Ti mail.Vdaka