Amniocentéza - skúsenosti
Ahojte, čoskoro ma čaká amniocentéza. Prosím, tie čo máte skúsenosti, ako ste to prežívali? Ako dlho to asi trvalo? Veľmi sa bojím, ak je dieťatko v poriadku, aby práve týmto zákrokom nedošlo k jeho poškodeniu (nebodaj by do neho pichli, alebo ho škrabli). Bojím sa tiež, aby som nemala potom málo plodovej vody, čo vedie tiež často k poruchám vo vývoji. A samozrejme sa bojím aj možnosti potratu. Budem vďačná za každú skúsenosť. Ďakujem 🙏
@simsalabim pisala som, že to bolo platné 10 r dozadu, zdroj bol z odboru, nie žiadny bulvár....
@kataina urcite to nebolo platne 10r dozadu. Moja mladsia ma 17r, pri nej som bola na amnio a uz vtedy boli tie cisla pod 1%. Ja si vzdy hladam vedecky podlozene udaje. Lekari toho tiez dost natrepu, bohuzial. Overujem si, co mi povedia.
@simsalabim 10% pisem (snad rozumieš) 10% z pozitivnych vysledkov je falošne pozitivnych. Určite nie pod 1%
Pozitívny výsledok z amnio znamená, že lekar určil nejaku anomaliu, diagnozu,....
Nie, že matka dieťa potratila
@kataina ano, ja ti rozumiem, nejako som to v poslednom prispevku poplietla s percentom potratov. Ale aj tak to tvoje cislo - 10% pozitivnych vysledkov nespravnych - nepovazujem za spravne. Amnio je iba vynimocne nespravna, napr ked sa testuje matkina DNA a nie plodu. Spravnost sa uvadza cca 99% (ako pisu aj v tom clanku, co som dala z neho foto). Samozrejme, tyka sa to len testovanych ochoreni.
@liloastitch litra?
@pipimonterova pri niektorých diagnózach sa tvorí extrémne množstvo plodovej vody . V bežnom tehotenstve má žena okolo jedného litra plodovej vody.

@slniecko1112 uplne bez problemov bola a odsoferovala som si domov po nej sama. Viac skodi zbytocne sa stresovat..