icon

Amniocentéza - skúsenosti

slniecko1112
5. feb 2023

Ahojte, čoskoro ma čaká amniocentéza. Prosím, tie čo máte skúsenosti, ako ste to prežívali? Ako dlho to asi trvalo? Veľmi sa bojím, ak je dieťatko v poriadku, aby práve týmto zákrokom nedošlo k jeho poškodeniu (nebodaj by do neho pichli, alebo ho škrabli). Bojím sa tiež, aby som nemala potom málo plodovej vody, čo vedie tiež často k poruchám vo vývoji. A samozrejme sa bojím aj možnosti potratu. Budem vďačná za každú skúsenosť. Ďakujem 🙏

Strana
z2
nwnw
5. feb 2023

@slniecko1112 uplne bez problemov bola a odsoferovala som si domov po nej sama. Viac skodi zbytocne sa stresovat..

kataina
5. feb 2023

@simsalabim pisala som, že to bolo platné 10 r dozadu, zdroj bol z odboru, nie žiadny bulvár....

simsalabim
5. feb 2023

@kataina urcite to nebolo platne 10r dozadu. Moja mladsia ma 17r, pri nej som bola na amnio a uz vtedy boli tie cisla pod 1%. Ja si vzdy hladam vedecky podlozene udaje. Lekari toho tiez dost natrepu, bohuzial. Overujem si, co mi povedia.

kataina
5. feb 2023

@simsalabim 10% pisem (snad rozumieš) 10% z pozitivnych vysledkov je falošne pozitivnych. Určite nie pod 1%
Pozitívny výsledok z amnio znamená, že lekar určil nejaku anomaliu, diagnozu,....
Nie, že matka dieťa potratila

simsalabim
5. feb 2023

@kataina ano, ja ti rozumiem, nejako som to v poslednom prispevku poplietla s percentom potratov. Ale aj tak to tvoje cislo - 10% pozitivnych vysledkov nespravnych - nepovazujem za spravne. Amnio je iba vynimocne nespravna, napr ked sa testuje matkina DNA a nie plodu. Spravnost sa uvadza cca 99% (ako pisu aj v tom clanku, co som dala z neho foto). Samozrejme, tyka sa to len testovanych ochoreni.

pipimonterova
24. jan 2025

@liloastitch litra?

ayato
24. jan 2025

@pipimonterova pri niektorých diagnózach sa tvorí extrémne množstvo plodovej vody . V bežnom tehotenstve má žena okolo jedného litra plodovej vody.

Strana
z2