icon

Amoksiklav v 11. týždni

14. okt 2020

Baby gynekol. Mi predpísala tieto ATB lebo som mala zlý moč, som v 11tt... Užívala ste niektorá? Neublíži ATB bábätku?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
kayyaa
14. okt 2020

@bambulienka25 To co je za odpoved ? Snad preto sa pyta, ze asi neveri. A ja sa ani necudujem.
Ty veris lekarom na 100% ?? Mne dr v tehotenstve predpisal tiez atb, o ktorych mi druhy lekar povedat, ze urcite sa v tehotenstve nesmu. Takze overovanie je na mieste. Zial, aj lekari sa casto mylia...ci zanedbaju.
A uz by si mohla prestat tu kazdeho zhadzovat tvojimi odpovedami na styl "ja to viem lepsie, co sa pytate take kraviny"...zhadzujes tym akurat sama seba..

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
cookie29
14. okt 2020

No ja celkom súhlasím s @bambulienka25 buď sa opýtaj lekára, keď Ti to predpisuje, respektíve lekárnika keď ich budeš vyberať. Obaja na to majú školy. Ale bohužiaľ Dr Modry koník nie je najlepsi nápad.

simca06022011
14. okt 2020

tak lekar ma asi vazny dovod ti ich dat... tak ti ich dal. Vela liekov sa nema, a davaju ich... riziko je asi nizsie ako nechat tu tvoju aktualnu infekciu tak... ked tak treba to odkonzultovat priamo s nim.

autor
14. okt 2020

Ja som priamo u Dr nebola, len som si volala telefonicky o výsledky a povedala ze mam zlý moč tak ze mi predpise lieky... A až v lekárni som zistila ze sú to ATB, tak preto sa pýtam ci to neublíži bábu a ci ste to niektorá užívali........ Keď som si ich šla vybrať do lekárne tak Dr už nerobila, tak nemala som sa jej ako spýtať!

cookie29
14. okt 2020

@simca06022011 no to je skôr o alibizme výrobcov. Nemáš veľa liekov, kde máš napisane že sa môžu v tehotenstve. Väčšinou sa nesmú a v tom lepšom prípade nápisu že použitie lieku v tehotenstve treba zvážiť s lekárom. Takze vlastne aj keď lekár predpise a vie čo robí, tak keď si budúca mamička prečíta leták, tak ju väčšinou obleje pot :(

simca06022011
14. okt 2020

@cookie29 no skôr o tom, že ten výskum a testovanie nie je jednoduché a nik si to na triko nevezme... Ak by to malo ísť tehotným, ten liek by možno ešte dlho na trh neprisiel.. Kto vie 🙂 ja si pamätám ze detralex som riešila po pôrode... A tam je ze dojčiace matky tiež nie 😁