icon

Anopyrin 100 mg proti preeklampsii

14. sep 2023

Ahojte.
Tie ktoré ste v tehotenstve užívali anopyrin ako prevenciu pred preeklampsiou, užívali ste 100mg alebo 150mg?
Mne lekár predpísal 100mg, a však všade v odborných článkoch aj v rôznych fórach kde odpovedajú lekári vravia, že je vhodných 150mg.
Môj lekár povedal že 100mg je postačujúcich.
Mala som naozaj veľmi ťažkú a agresívnu formu preeklampsie so zlým koncom.
Ďakujem

e1i
14. sep 2023

Mala som 100mg

kiki68
14. sep 2023

Ja som mala denne 150mg, ale Thromboass. Treba to brat vraj o 21-22:00 vecer, vraj tam je najlepsia ucinnost a ukoncovala som 36+6, nakolko po par dnoch uz bol tlak zase zle a to uz naozaj bolo treba porodit. Ale vsetko dobre dopadlo, rodila som dokonca v termine. Len som stale bola v nemocke a doma a naspat na sledovanie. Ja by som ale dala ked uz bolo zle minule tych 150mg. Mne to regulovali dvaja odbornici teda.

mila19
15. sep 2023

Choď do Brna do Prenatal a daj si spraviť test z krvi robi sa to od 12.tyzdna. Alebo v Košiciach.To, že bolo raz nie je podmienka na opakovanie.
Oni to z krvi už vedia podľa toho potom ten anopyrin. V neskorsich tyzdnoch uz ucinok nie je zaruceny.

autor
15. sep 2023

Ďakujem vsetkym.
@mila19 áno chystám sa na ten screeening preeklampsie buď do BA alebo PP.
Dobre vedieť že to budú regulovat podľa výsledkov

kiki68
16. sep 2023

Ten screening mne robili v ramci Oscar combined test, ten sa robi do 13 tt ukonceneho, tam to vyjde ako riziko pri vsetkych parametroch. Berie sa tam tlak, krv nejake hodnoty a este prietoky. Mne to teda vyslo zle. Riziko musi vyjst cez 1:200, aby to bolo dobre. Hocico pod je uz na liecbu, teda prevenciu toho tehu aspirinom. A tiez budes sledovana,ja som mala ku koncu vela poradni na rizikovom odd

zzzzza
6. mar 2025

Autorka ako ste dopadli

autor
6. mar 2025

@zzzzza napokon som užívala 150mg, nebolo to postačujúce, v ďalšom tehotenstve pridali aj fraxiparine a to uz dopadlo dobre 😊