Anopyrin v tehu

martuska2
26. júl 2016

Ahojte mamičky. Prosím Vás tie čo ste museli počas tehu užívať anopyrin, alebo aspirin na riedenie krvi..do ktorého týždňa ste ho mali? A potom neskôr ste si museli pichať fraxi, clexane alebo fragmin? a aj po pôrode?
Ide mi len o to, či sa automaticky musí prejsť na injekcie na riedenie alebo sa anopyrin ukončí a hotovo...A aký pôrod sa robí pri injekciách, či to je jedno??

margarita
26. júl 2016

do 36tt sa len moze, potom posledny mesiac prejst na injekcie.
aj po porode, cele sestonedelie.
myslim, ze ked riedis krv v tehotenstve, je dost hazard s tym tesne pred porodom prestat zrazu...preto tie injekcie su potrebne. anopyrin ku koncu sa nesmie kvoli nejakej moznej komplikacii s nejakou aortou, detaily neviem ale takto to mne vysvetlil kedysi doktor.
porod je jedno ci bude sekcia alebo vaginalny, ked sa da, uprednostnia asi vaginalny lebo sekcia je predsa len operacna rana a je tam potencialne vacsie krvacanie.

klarah2
26. júl 2016

@martuska2 ahoj, ja som brala anopyrin uz v mesiaci ked som chcela otehotniet. Ked mi lekar potvrdil tehotenstvo, predpisal mi clexan, ale kedze som ho nemohla nikde zohnat a v lekarni mi ho museli objednat, brala som anopyrin asi do 7tt a potom asi 2dni sucasne s clexanom, potom som vysadila. Kedze som rodila na zaciatku 36tt, este v den porodu som si pichla clexan, takze neviem kedy sa vysadza. Viem, ze je problem ak chces epidural pri porode, ale nastastie mne ho dali. Po porode som si ja uz injekcie nepichala. Vela stastia prajem.

margarita
27. júl 2016

@klarah2
problem s epiduralom pri porode je ten, ze ti ho nepichnu pokial od poslednej injekcie heparinu neuplynulo min.12 hodin.

ja som prekvapivo mala epi pri vsetkych 4 porodoch, ale len vdaka tomu, ze boli planovane na vyvolavacku, tak som si vecer pred nastupom do nemocky uz nepichla a epi som dostat mohla.

dundul
30. júl 2016

@martuska2 ahoj ja betiem anopyrin uz dozivotne mam syndrom lepivych dosticiek a v tehu este k tomu picham clexane 0,4. Az na 1mesiac som ho pichala cele tehotenstvo a potom este cele sestonedelie. Pred sekciou som vynechala len vecer a po sekcii mi ho uz dali znova a anop. bez prestavky. Inak som sledovana na hematologii a lekarka rozhodla podla vysledkov o jeho vynechani aj vrateni

martuska2
autor
30. júl 2016

@dundul joj tak davaj na seba pozor..ja to nastastie nemam..testovali mi to..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre