icon

Antibiotický vaginálny krém počas prvého trimestra

hanaxxx
28. feb 2021

Ahojte. V stere mi nasli nejaku bakteriu,doktor mi predpisal Dalacin V krem. Az ked som si ho vybrala v lekarni, zistila som, ze pocas prveho trimestra sa neodporuca brat. Ja som v polke 11 tyzdna. Bohuzial uz bolo po ordinacnych hodinach,tak som mu nemohla zavolat a potvrdit si to s nim. Uz som si precitala dost clankov ako bakterialna vaginoza moze sposobit predcasny porod alebo nizku porodnu hmotnost, resp. ak sa vyskytne uz pocas prveho trimestra,tak aj potrat v prvom ci druhom trimestri. Na druhej strane som tu nasla prispevok od baby,ktorej to zistili v 7mom tyzdni a doktorka jej nechcela dat antibiotika- lebo prvy trimester. Kazdopadne chcem sa vas spytat, ci ste s tymto tiez nemali problem v prvom trimestri a ako to vas doktor riesil, ci ste uzivali antibiotika alebo pripadne cakali do 13steho tyzdna?

petamich
28. feb 2021

@hanaxxx myslim, ze lekar vie, ze si v 1t a rovnako pozna tvoji diagnozu, ak to to predpisal vie preco a asi by som verila lekarovi a nie MK, neliecena infekcia moze mat zrejme horsie dosledky ako uzivanie dalacinu na konci 1t - ja by som za seba osobne isto respektovala liecbu, ktoru mi lekar naordinoval