Antidepresíva počas celého tehotenstva. Môžu ublížiť bábätku?

lolita1805
28. sep 2011

milé maminky, máte niektorá prosím skúsenosti s požívaním antidepresív alebo iných liekov počas celého tehotenstva??bábatko z toho nemalo žiadne následky??myslíte, že antidepresíva počas celého tehotenstva môžu bábatku ublížiť?????ďakujem vopred za odpovede a príspevky 🙂

bodzlomu
28. sep 2011

@lolita1805 - ja si myslim, ze by to dietatku UBLIZILO!!! Mala som kamaratku, ktora chcela druhe dietatko, ale liecila sa ambulantne u psychologicky a uzivala antidepresiva - boli len take lahsie, ale napriek tomu jej dr. odporucila najskor postupne vysadit lieky, nechat telo este nejake 3mesiace bez antidepresiv a potom sa pokusit o babätko!!!! Predsa len to su silne lieky!

mirabella27
29. máj 2012

Ahojte mamičky.Potrebovala by som radu ohľadne tehotenstva a antidepresív..som liečená tretí rok,beriem cipralex,coaxil a lexaurin..Zistila som,že som tehotná,až keď som už v treťom mesiaci (normálne som mala menzes)..bolo to veľké prekvapenie a jediné šťastie je v tom,že som už predtým začala pomaly vyraďovať lieky,resp.znižovať si dávky,lebo som sa cítila dobre..Takže vlastne v období,keď som už bola tehotná,nebrala som vôbec coaxil.Lenže brala som cipralex 10mg-jednu tabletu každé ráno,plus pol tbl.lexaurinu ráno a niekedy aj večer.Mojej gynekologičke som povedala o cipralexe,ten mi dokonca schválila-aj keď ho už beriem len ob deň,v tom strese som ale zabudla povedať o lexaurine a ešte som asi tri krát za tie tri mesiace zobrala aj ibalgin-robili mi zuby..Samozrejme to lekárke všetko poviem,ale aj tak mám strach a do najbližšej kontroly mám tri týždne,tak sa chcem opýtať,či má s tým niekto skúsenosť,alebo niekoho takého pozná,lebo mám strach,či je dieťa ok..Doktorka povedala,že je vitálne a pekné na svoj "vek",ale predsa,nemôže byť poškodené z toho lex???

simona_simi
24. máj 2017

@lolita1805 Ahoj. Príspevok je z roku 2011 a chcem sa spýtať ako si riešila svoj problém s AD a tehu

bubukaaa
7. apr 2019

@simona_simi
@mirabella27 to by zaujímalo aj mna

simona_simi
8. apr 2019

@bubukaaa
Ja som celé tehu brala lieky a mám zdravú takmer 11 mesačnú dcérku 🙂 Ak chcete nejaké bližšie info napíšte ss nie verejne ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre