icon

Môže Covid-19 v tehotenstve ublížiť bábätku?

uctovnicka
15. okt 2020

Ahojte baby, som v 18 týždni tehotenstva a zároveň som aj covid pozitívna, myslíte že to môže nieaku ublížiť môjmu babetku??

bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
jenna9
•
15. okt 2020

Už som to tu raz uverejňovala. Jediná kontraindikácia môže byť skorší termín pôrodu (podľa WHO, zrejme až pri získaní vírusu v neskoršom štádiu tehotenstva). Tak buďte doma, starajte sa o seba, netrápte sa A nepozerajte správy, jedzte veľa ovocia, a tešte sa na bábätko. A keď budete môcť, tak na prechádzku von.

jenna9
•
15. okt 2020

A ešte asi Vás trápi toto:
There is also no evidence to suggest an increased risk of miscarriage or birth defects attributable to the coronavirus. Below you will find information about pregnancy and COVID-19.

Takže nebojte sa o dieťatko, neovplyvní to ani jeho zdravie, ani to neovplyvní Vás 😉.

Info z Holandska:
Zdroj: https://www.rivm.nl/en/novel-coronavirus-covid-...

iniska
•
15. okt 2020

@jenna9 podla vas to neovplyvni ani keby bola horucka dakujem

jenna9
•
15. okt 2020

@iniska
Pozerala som štúdie zámer na tehotenstvo a Covid, a jediné riziká sú, keď mamička má nadváhu a nejaké pridružené diagnózy - ale aj to sa týkalo zdravia mamičky. Ak chcete, môžem skúsiť pohľadať 😉

iniska
•
15. okt 2020

@jenna9 jej vy ste ochotna 🙂 dakujem ja kukam ale nic nenachadzam teraz som iba v 12 tyzdni tehotenstva 🙂

jenna9
•
15. okt 2020

@iniska nič som nenašla. Z najväčšej štúdie, kde bolo takmer 400 žien, ktoré získali Covid, iba jedno dieťa sa narodilo pozitívne, a aj to do 14 dní bolo negatívne. Žiadne špeciálne zdravotné problémy nie sú evidované. Ináč to, čo som napísala. Tak No stress, Stay Calm and Enjoy your Pregnancy 😉

danielahamar
•
15. okt 2020

Nasad si C vitamín a D

jenna9
•
15. okt 2020

@iniska
Prosím, radšej prírodné C. Každý deň ráno pohár teplej vody (ak nemáte nevoľnosti, vtedy je lepšia bublinkova voda a niečo malé na zjedenie). Ak sa Vám dá, každý deň vypite pohár teplej vody s vytlačeným citrónom a lyžičkou medu. Citronadu môžete aj k mäsu, aby ste prijali viac železa.

zuzanka.zuzu
•
15. okt 2020

@uctovnicka vedci hovoria, že nie, tak som sa rozhodla im veriť 🙂 a z čisto pragmatickej stránky - keď už ho máš, čo ti pomôže keď sa budeš stresovať?

iniska
•
15. okt 2020

@jenna9 dakujem 🙂

dajana1983
•
16. okt 2020

@uctovnicka pozitívna je už a si polovina Slovenska ,ako bolo spomenuté nevyhľadávaj správy ,to tá len znervuje a to ti netreba ,papaj zdravo čo môžeš,vyhybaj sa ruskam(keď nemusíš nutne nechod medzi ľudí kde sa nosiť musia )radšej von do prírody .

iniska
•
17. okt 2020

@dajana1983 mozem sa opytat preco vyhybaj sa ruskam.

jenna9
•
17. okt 2020

@iniska
https://aricjournal.biomedcentral.com/articles/...

Pre toto. Tehotné potrebujú viac kyslíka než ostatní.

iniska
•
17. okt 2020

@jenna9 dakujem za info

dajana1983
•
17. okt 2020

@jenna9 presne tak a nie len tehotné,myslím každý človek by ich mal mať na ústach čo najmenej.Nejdem tuná šíriť žiadnu osvetu ,no myslím si o ich nosení svoje