icon

Asi som tehotná - prosím informácie ohľadom potratu

mamina2388
5. máj 2015

Vopred dakujem kazdemu kto poradi, a podpori.
Takze zacnem asi takto, mam 18m dcerku, plne dojcim stale, no v tom nieje problem tomu sa tesim.
Moj problem a dilema spociva v tom ze prva mrcha mi dosla vlani 6decembra odvtedy pravidelna az do februara, v marci som uz nedostala a je maj, takze bud som tehotna co momentalne nemam ako zistit (nemam na tehu test peniazky), a k lekarke by som aj mohla ist no tu je zase hacik v tom ze mam (z nevedomosti o plateni do zdr. poistovne pocas zamestnania v roku 2012), cize mam nedoplatok ktory mesacne splacam a narok mam iba na zakladnu zdravotnu starostlivost, do ktorej neviem co spada. Cize ak pojdem k lekarke budem si musiet uhradzat pravdepodobne vsetko, a ak si babo necham i cely pobyt v nemocnici a vsetky vysetrenia s tym spojene,...
No zial tu spociva dalsi problem ze si babo nemozem nechat( teda ak som ozaj tehotna), pretoze priatelov dedo by to isto nepovolil a na vlastne byvanie zial nemame,...
Pokial mozte poradte mi co mam robit..
A ak viete niekto nieco aktualne ohladne potratu budem rada ked poradite.
Dakujem

Strana
z4
rutie
6. máj 2015

@mircalla Ten dovod je jednoduchy - ze chce pomoct. Nemas pravdu v tom, ze ked ludi pochopis, ze ich utvrdis v ich pravde a situacii. Ludia su ochotni sa zmenit, len ked sa citia byt prijmani taki aki su. To nie je moja mudrost, to je fakt, ktory sa vyuziva aj v psychoterapii. Ja neviem, aky je tvoj dovod, preco chodis na konika. Ja sa snazim vidiet ako ludia ziju, ako myslia, vidiet veci z ineho pohladu. Ak ked mam pocit, ze mam skusenost, ktora moze niekomu pomoct, snazim sa mu ju podat tak, aby pomohla. Mozem si o veciach mysliet svoje, len zvazujem, kedy ma zmysel napisat to a ako to mam napisat, aby to nejaky zmysel malo.

Pekny den vsetkym.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mircalla
6. máj 2015

@rutie ako ktori....ako ktori....nie vsetci
ja som naopak rada, ak mi niekto povie narovinu, ak nieco robim zle - bud mu dam za pravdu, alebo nie, vacsinou ano
myslim, ze si je sama toho vedoma, ze ma x neriesenych veci - napriklad je najmenej sa informovat na aku zdravotnu starostlivost mam narok, ale ked jej to povie niekto iny, tak ohen na streche

rutie
6. máj 2015

@fidka79 Kocky, ja nikde nepisem, ze nemate pravdu. Ale tak ako cloveku v depresii nema vyznam radit: "Bud stastny!" tak ludom, co su na dne nema vyznam hovorit co urobit mali a aki su neschopni. Napisala som zakladatelke nieco o medenom teliesku, ona sama si zistila o nom viac info, napisala, ze to asi bude pre nu vhodne riesenie a ze za tym pojde. Super, prvy krok. Mozme ist pomalicky na druhy. Jej priatela asi cez mamickovske forum nenakopneme, to musia spravit kamarati, alebo najlepsie zodpovedny otec - ale keby takeho mal, asi nezije u dedka a nema kam inam ist.

rutie
6. máj 2015

@mircalla A ja som rada, ked mi niekto povie veci na rovinu. Ale niekto kto ma pozna, komu doverujem. Ak mi nejaka cudzia zenska v parku zacne vykrikovat, ze naco som mala 4 deti, ked si ich neviem ustrazit (syn mi usiel, kym som riesila mladsie dcery (jedna si rozbila koleno, druha chcela kakat a babatko revalo v kociku), rozobral drevene zabradlie a s brvnom behal po chodnikoch), tak si poviem, ze je krava a nech si to skusi aspon na tyzden...

mircalla
6. máj 2015

@rutie podla mna to zavisi od toho, ci su na dne vlastnou vinou alebo nie.. aj psycholog ma inu liecebnu metodu u cloveka s depresiou, u cloveka, ktory prekonal stratu, ako u gamblera ci alkoholika...to bol len priklad...niekedy je lepsie byt tvrdy a priamy. a niekedy nepomoze nic

tappetty
6. máj 2015

@mamina2388 Ahoj, takze rovno k veci , potraty robia v leviciach stoji to 300 euro nesmies prekrocit tusim 12ty tyzden tehotenstva takze sup sup aby sa ti to nestalo osudnym, bola som tam na interupcii a pojdem aj sto krat ked sa mi to stane znovu, pre sliepky= ano pouzivam antikoncepciu a ajtak sa mi to stalo po dvoch detoch, nie som drbnuta aby som rodila do dochodku.
paci sa link
http://www.mediklinik.sk/sk/gynekologia-umele-p...
je tam mily personal zakrok trva asi 10 minut a po par hodinach mozes ist domov, potom to este robia v petrzalke pri drazdiaku v tom medi centre ci ako sa to vola. keby som to vedela sla by som tam , kludne mi napis IP, a prosim vas tetusky krestanky nepiste mi 😉 chodte sa za mna radsej pomodlit do svojho miestneho kostolika

naoi
Odpoveď bola odstránená
rutie
6. máj 2015

@mircalla Ale ani gemblera nezmeni "nalozene" od cudzieho cloveka. Clovek musi mat odniekadial silu aby zmenil svoj zvot. Potrebuje si verit, ze to zvladne. A potrebuje si odpustit. Sam sebe. Tym, ze mu budete pripominat, co vsetko "posral" tu silu v sebe nenajde. Zakladatelka nezije v blahosklonnej nevedomosti, ze to ako zije je v poriadku a fajn. Ani, niekedy treba ludom naliat cisteho vina - ak ziju v sebaklame. Ale ona zije v beznadeji. Asi to vnimame inak, sorry.

peneloppe
6. máj 2015

@mircalla
Podla mna vidis veci dost cierno-bielo. Aj akoholik ci gambler mohol spadnut do tejto zavislosti v dosledku nejakej straty ci inej krizovej zivotnej situacie.

peneloppe
6. máj 2015

@rutie
Ty mi hovoris z duse, akoby som tie prispevky pisala sama. Myslim tie tvoje prispevky.

mircalla
6. máj 2015

@peneloppe Na to ti povie psycholog len tolko, ze kazdy z nas moze byt v tazkej zivotnej situacii, nie kazdy by ju riesil takto..myslim, ze vacsina z nas prekonala straty ci krizy....

peneloppe
6. máj 2015

Vravim cierno-biele videnie.

rutie
6. máj 2015

Baby, ale vina nevina sa riesi na sude. Jasne, ze je gembler na vine. Aj alkoholik je na vine. Aj nezodpovedny clovek je na vine. Kazdy zodpovedame za svoje konanie, ak nie sme zbaveni svojpravnosti. No v medziludskych vztahoch ani v psychoterapii nema zmysel riesit vinu. Ak vieme, kde je problem, treba si odpustit, prijat zodpovednost a ist dalej. To je to podstatne - tu nie sme na sude - aspon som si myslela.

ludmilaka
6. máj 2015

@rutie Žena, ty máš 4 deti? Si obdivuhodná, klobúk dole...

amstelko
6. máj 2015

@tappetty idem sa vyzvracať, asi iba toľko

adamsimon
6. máj 2015

@tappetty
Fuuuuuuuuuuj, si obyčajná bezcharakterná, bezcitná a nízka žena...

adamsimon
6. máj 2015

@mamina2388
Ty si si nezaslúžila žiadnu radu...Želať niekomu niečo zlé druhým ľuďom vyjadruje tvoj charakter... k tvojej osobe, no comment...

rutie
7. máj 2015

@ludmilaka Dakujem. Zatial by som pockala s tym klobukom 🙂. Kym z tych styroch deti budu styria samostatni, slusni a svetu uzitocni ludia... To je este dlha cesta...

lucinkab
7. máj 2015

v dnesnej dobe nema niekto na 1€ na test? a ochrana nic? treba sa chanit a nie potom tu vyplakavat na koni ze si asi tehotna... a co mas robit...

Strana
z4