icon

Aspirín a tehotenstvo: Ako chrániť žalúdok?

10. aug 2026

Otázka pre gastro pacientky. Chcem sa spýtať, či ste niektorá užívali počas tehotenstva aspirín a či vám lekár dal aj doplnkové lieky na ochranu žalúdka/dvanastnika.
Roky trpím vredmi, mám oslabenu sliznicu žalúdka a teraz mám nasadený aspirín.
Bojím sa, že mi zničí už beztak oslabeny žalúdok.

anonym_045417
10. aug 2026

Aspirin Protect sa rozpusta az v crevach takze netreba ti nic na ochranu zaludka. Ale jeho "dvojca" Anopyrin sa rozpusta uz v zaludku a ten problemy narobit vie.

2691
10. aug 2026

@anonym_aut Godasal, Anopyrin, Ticlid = lieky proti zrazanlivosti krvi, treba sa poradiť s lekárom o užívaní v tehotenstve.

autor
10. aug 2026
@anonym_045417

Aspirin Protect sa rozpusta az v crevach takze netreba ti nic na ochranu zaludka. Ale jeho "dvojca" Anopyrin sa rozpusta uz v zaludku a ten problemy narobit vie.

@anonym_045417 to že sa nerozpusta v žalúdku neznamená že nenaruší tráviaci trakt systémovo, keďže je sám o sebe kyselinou. Preto treba doplnkovo brať lieky ktoré znizia tvorbu žalúdočnej kyseliny a to ma zaujíma že ake

anonym_045417
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_045417 to že sa nerozpusta v žalúdku neznamená že nenaruší tráviaci trakt systémovo, keďže je sám o sebe kyselinou. Preto treba doplnkovo brať lieky ktoré znizia tvorbu žalúdočnej kyseliny a to ma zaujíma že ake

@anonym_autor ale ved sa pytas ci dal lekar nejake doplnkove lieky a moja odpoved je nie nedal pri aspirine protect ziadne doplnkove lieky na zaludok a ani jeho uzivanie nijak viac nenarusilo zaludok a travenie. Ale ked vies lepsiu odpoved pravdepodobne cez AI ze sa predpisuju tak zajtra kontaktuj lekara, nech ti daco predpise ale potom nerozumiem naco sa v prispevku pytas ci sme uzivali nieco k aspirinu 😂 odpoved ako vidno uz vies a este poucujes ked ti niekto napise ako to mal pocas tehotenstva 🤔

anonym_2a43be
10. aug 2026

@anonym_autor mne nedali nic, brala som Anopyrin 150 mg od 13 tt. do 34.tt, najprv som mala Aspirin Protect, preala som na Anopyrin, lebo som potrebovala brat 1,5 tabletky a strasne zle sa to delilo na polovicu.
Pali ma zaha, ale to ma vzdy, kvoli tomu, ze dieta je vysoko, to som mala aj pri predchadzajucich tehotenstvach. Inak v tych skorsich stadiach som nepocitovala nic zle na zaludok, ak som ho zjedla po jedle. Ci zhorsilo sliznicu to veru neviem. Musis sa pytat lekara, ak mas vredy atd., to bezne na ochranu zaludka asi nic nedavaju 🤔

domka222
11. aug 2026

Jediné čo je pri anopyrine,že sa nesmie nalačno