icon

Bábätko je v 20. týždni otočené dolu hlavičkou. Máte skúsenosť?

timi1012
24. okt 2014

Ahojte maminky, bola som u dr, s bolesťami bruška, mala som kŕče, a dr mi nariadil brať magnezium 4x denne podľa potreby aj viacej. A samozrejme mám všetko zakázané robiť, chodiť, upratovať, proste všetko, mám kludoví režim a ležať 🙂 môj poklad je v poriadku, len je otočená dolu hlavičkou a sme za chvílku v 21tt. A aj placentu mám vpredu (že vraj aj kvôli tomu nepociťujem tak intenzívne pohyby) mali ste s tým skúsenosti? Ďakujem za vašu pomoc pekný deň.

titkovamiriam
24. okt 2014

Keď je dole hlavičkou to nevadí to je len dobre 🙂 ,oddychuj a ber to magnezium.Ak by sa ti niečo nezdalo urcite choď k lekárovi.

timi1012
autor
24. okt 2014

@titkovamiriam Ďakujem pekne, ja som sa len obávala toho či nieje nejak skoro na to že je už otočená 🙂 ale aj dr povedal že je to v poriadku,,, ale radšej sa opýtam. Ešte raz Ďakujem 🙂

titkovamiriam
24. okt 2014

@timi1012
nieje začo a držím palce k peknému pôrodu,už si za polovicou tak sa neboj a dôveruj lekarovi 🙂,neboj ak by sa im dačo nezdalo ťa hned by ťa dal do nemocnice-bože tie kŕče si pamatam pri najstaršom -veľa nohy vykladaj-aj na luster ak treba 🙂

mamulka211
24. okt 2014

Na magnezium pozor v neskorsich mesiacoch, lebo magnezium moze spomalit nakoniec porod a otvaranie porodnych ciest. Vysoke davky magnezia su tiez nebezpecne na srdce.

mimi8814
24. okt 2014

@timi1012 ahoj, aj ja som to tak mala, od 20 tyzdna dole hlavou a este aj na placente. Ta sa potom zdvihla ale maly bol az do porodu dole hlavickou. Inac porod presne na termin a bez komplikacii. Neboj sa, neni to nic strasne, ber magnezko, setri sa a setko bude ok🙂

zdena12345
24. okt 2014

ja som brala magnezium celu dobu, aj pred porodom, inak som hned mala krce- v maternici, v nohach a niekedy aj v rukach a boleli krize... a maly bol tiez od 20t dole hlavickou a nastastie sa neotocil- pretoze to je prirodzena poloha pre porod. urcite by som sa tej polohy nebala. dovtedy sa stale len mrvil a zakazdym bol inakk a aj v priebehu vysetreni menil polohu🙂

timi1012
autor
24. okt 2014

@mamulka211 Hm no neberiem ho sama od seba, ale tak dúfam že to bude okej ked mi ho nakázal 🙂 a čítam že niektoré maminky to berú celé tehulkovanie a je to okej. Ale Ďakujem 🙂

timi1012
autor
24. okt 2014

@mimi8814
@zdena12345 Ďakujem Vám veľmi pekne tak budem pokojnejšia 🙂 v pondelok ideme na 4D 🙂 však práve že aj ja ked si nedám to magnézium tak cítim že ma to bolí. Tak sa snažím čo najmenej hýbať.

titkovamiriam
24. okt 2014

Ja som brala magnezium pri vsetkych detoch,ku koncu aj priamo do žily-mala som šialený tlak,urcite treba dodrziavat davky no je to bezpečný doplnok nielen pocas tehotenstva 🙂

titkovamiriam
24. okt 2014

@timi1012 neboj megnezium je bezpečné

monikahan77
24. okt 2014

@timi1012 ja som mávala od začiatku tehu tvrdnutie bruška a brala som magnézium. Je to OK , ešte som aj mávala po ňom lepšiu náladu a bez stresov 🙂 A tiež na každej poradni mi dr. povedal, že je otočená dole hlavičkou a že to je práveže dobre.

titkovamiriam
24. okt 2014

@timi1012 a niečo odborné :
http://www.mamaaja.sk/tehotenstvo-a-porod/tehot...

a ak nahodou berieš aj železo tak maj odstup aspon 2h 🙂

sylvia225
24. okt 2014

mne bol malý tiež dolu hlavou, celý čas, vždy rovnako až do pôrodu - neboj sa 🙂 kôli bolestiam odpočívaj, kŕče ustúpia po magnéziu

katkasav
24. okt 2014

Moja bola skoro celé tehu dolu hlavou, takze s tym sa netrap, radsej dodrziavaj ten kludovy rezim - ten ti bol nariadeny zrejme pre tie krce. Vsetko dobre prajem 🙂

timi1012
autor
24. okt 2014

Velmi pekne Ďakujem všetkým 🙂

jellinga
25. okt 2014

Drobec sa ti moze este velakrat otocit, este ma kopec miesta, a na krce je dobre to magnezko ako baby pisali... 😉