icon

Bioparox na bolesť hrdla v 3. mesiaci

kikuska83_
27. jan 2016

Ahojte tehuly, bolelo ma hrdlo a obvod.lekarka mi odporucila bioparox, asi tri dni som ho uzivala nakolko uz sa citim zdrava. Lekarka mi tvrdila ze sa moze v tehotenstve, no aj tak mam obavy, niekto tvrdi ze by sa nemal pocas prveho trimestra. Co vy na to, uzivali ste ho niektora takto na zaciatku tehu ?

8291
•
27. jan 2016

Asi pred pol rokom bola kôli Bioparoxu kauza že by sa vôbec nemal používať v tehotenstve,jedine co som si zapamätala z toho príspevku bolo ze môže mať vplyv na vznik alergiu u dieťatka,ale ci je to pravda teda nevie,len sa mi to tak vrilo do pamäte,lebo kamoška aj pred tehu aj počas tehu v kuse na bioparoxe,a malý ma polyvalentnu alergiu na potraviny,hydinu,strukoviny,ale to môže byt len zhoda náhod.

seahorse27
•
27. jan 2016

Ja som ho uzivala v 1.trimestri a zatial ziadne alergie maly nema (ma 15 mesiacov), klop, klop...

mirkaaa80
•
27. jan 2016

@kikuska83_tak co ja viem, moze sa , aj ja som ho uzivala, tusim tiez v 1. trimestri, je to lokalne atb. a myslim ze ho treba uzivat dlhsie ako 3 dni aby sa to nevratilo. Ja som bola skoro cele tehu chora, brala som aj atb. takze treba to nechat na doktorov. Ak mate pochybnosti, preco nezavolate svojmu gynekologovi a nekonzjltujete s nim ten bioparox? Ja som vzdy volala a pytala sa. Jedine co mi stopol bola injekcia od bolesti lebo mi chceli vytrhnut zub, a vraj adrenalinova moze vyvolat kontrakcie, tak som cakala az porodim 🙂. Od bolesti hrdla vyskusajte slanu vodu kloktat, castejsie aby sa to hrsdlo dezinfikovalo - ale treba zacat hned ako citite prve priznaky, moze sa aj septisan.

ukulela
•
27. jan 2016

ja som brala raz v tehu a raz pocas kojenia, maly ma rok a ziadny problem. tolko na povzbudenie.
je to lokalne atb,, nemalo by sa dostavat dalej.

mia265
•
27. jan 2016

@kikuska83_ mne bolo odporúčané žiadne lieky, nič, len morskú vodu do nosa a kloktať soľ. Si tak strašne chorá,že by si to nevydržala?

gabyvt
•
27. jan 2016

Bioparox by sa počas tehotenstva nemal užívať vôbec, je to predsa len antibiotikum, na budúce ho nahraď silným šalviovým odvarom, ten ti pomôže takmer rovnako a zaručene neuškodí.

ukulela
•
27. jan 2016

@mia265 ono zasa bioparox sa nedava na obycajny sopel .... a urcite lejepsiechorobupreliecit, ako poliehat sa, ze zaberie caj a med. moj doktor velmi zvazoval co - a ci vobec mi nieco dat. takze ak mala to hrdlo zapalene, tak radsej nech prelieci, akoby sa jej to malo zhorsit.