Bojím sa brať antibiotiká počas tehotenstva
Ahojte, som chorá a Dr mi odporúča brat antibiotika, avšak ani počas prvého tehu som ich nebrala keď som bola tehotná, nechcem ich brat ani teraz, obávam sa, ze to uškodí babatku.
Som v 32 TT.
Odporúča ich totižto kožná Dr, pretože sa mi vyhodili vyrážky po celom tele,ktore hrozne svrbia, a masticky ani krémy neučinkujú.
@vasjar ahoj z vlastnej skúsenosti ti poviem že je to to naj. Rovnako som trpela ale od cca 3-4 mesiaca tehotenstva. Stále vyrážky po celom tele na rukach a nohách také že som ani chodiť ani jesť nevedela všetko mi praskalo do krvy, koža odpadávala a po tele som mala všade Svrbice vyrážky. Dostávala mastičky a tiež nič až po antibiotikach to prešlo. Žiaľ musela som niekoľko krabičiek pojest počas tehotenstva. Aby som nemala veľký zápal že to je oveľa horšie pre bábätko ako antibiotiká. Po pôrode to prešlo zo dňa na deň a už som bola ok. Kým som dojčila, potom sa to vrátilo..skončila som v nemocnici... A odvtedy už to nebolo také zle len na niektorých miestach sa mi robia dodnes ale krémy účinkujú tak je ok. Synček má 4 roky a je zdravý ❤️ ( mám dyshidroticky ekzém)
ak sa bojis, over si, ci tie ATB mozes u gynekologa.
on je odbornik na tehu a nemusis polemizovat, ci ci cih uzivat,c i nie, ked to predpisuje kozny.
@vasjar tiez som 32tt a okolo tretieho mesiaca som brala 2x na rontgene a brala antibiotika. ( Vysoke horucky a CRP skoro 200) - lekar konzultoval moj stav aj s gynekologom.
@vasjar tak nebezpečnejší je vírus alebo baktéria keď sú neliecene hlavne v tehu …nezodpovedne je nedať si antibiotiká ..zápal alebo baktéria môže sadnúť na plod a spôsobiť problémy vo vývoji
Ja som 27 Tt prekonala som silnú koronu aj zápal priedušiek bez antibiotík by som to nedala a babo je zdravé
@vasjar ahoj, viem ze sa bojis ale niekedy su antibiotika potrebne. Musis sa na to pozriet inak. Antibiotika clovek potrebuje ked ma v tele infekciu a ako ti pisali vyssie, ta sa dostava az k babatku do bruska. Vtedy ta infekcia moze sposobit nezvratne problemy u babatka. Takze pri atb sa riesi co ma horsi dopad na plod. Ci samotny liek alebo to ochorenie. Ja som brala pocas tehotenstva tiez lieky ktore by sa nemali ale bez nich by som malu nedonosila ani do toho 28tt kedy sa narodila. Drzim palce
Niekefy je nebezpecnejsia dlhotrcajuca choroba ako atb. Ja som pri prvom babu mala tiez v cca tomto obdobi atb... dnes su tie atb ine, mozu ich aj tehule
Pri prvom tehotenstve som dostala zápal močových ciest, musela som brat ATB. Po pár týždňoch zápal stredného ucha, ATB nezabrali, skončila som v nemocnici a ATB som mala v infuzii. Po prelieceni som musela na serklaz, kde som dostala infekciu na operacke. Ta ohrozovala život malého. Na ATB som bola takmer 2 mesiace, na farmakologii mi miešali každé 2 týždne nové mixy do žíl, kým som sa z toho konečne dostala. Nikdy v živote som toľko ATB nebrala ako v tomto období. Hospitalizovana som bola od septembra do konca decembra. Syn sa narodil úplne zdravý, dnes je už dospelý tretiak na medicíne.
Vzdy je infekt horsi ako hoc aké lieky...takže radšej ich užívaj...
@veronikaszabova ahoj ak si porodila v termíne prosím či skôr ? Myslím kvôli tomu vysokému crp či si nemala komplikácie. 🙏
@lenik888 cisarsky rez kvoli tlaku o 11 dni skorej

Tak ked lekarka vravi, ze je to stafylokok/streptokok na kozi, tak to treba riesit. Bez ohladu na to, ze je to neprijemne, tak mas ten zapal aj v tele a tym padom cez placentu ide pekne krasne aj babu do organizmu, mate spojeny krvny obeh... a to je podstatne horsie ako antibiotika... chcem/nechcem treba pocuvat lekara alebo si zajst po druhy nazor, ak mu nedoverujes.