icon

Bolesť a tŕpnutie rúk v 35. týždni. Poradíte?

vejavika
22. apr 2014

Ahojte chcem sa spytat,ci vas to tiez trapi respektive trapilo?V noci je to najhorsie,nemozem kvoli tomu spavat,no muky ☹ Urcite mi ich poriadne neprekrvuje,mam obavy da sa to nejakym sposobom zmiernit,na poradni som sa zabudla opytat dik

ivushqa
22. apr 2014

Pravdepodobne mas syndrom karpalneho kanala......po porode sa daj vysetrit nrurologom aj endokrinologom (takto sa mozu prejavovat aj poruchy stitnej zlazy).....teraz by si na noc mohla skusit zabaly ruk s octanovou mastou

zuzimia
22. apr 2014

No bud sa to po porode samovolne upravi, alebo je to naozaj syndrom karpalneho tunela. U mna to takto zacalo, ked som bola tehotna so starsou. Po porode to trosku ustupilo, ale mala dva roky a ja som sa bola na obe ruky operovat, lebo to uz bolo na nevydrzanie. Ale vysledok je super - odvtedy mam "nove" ruky.

drobec_l
22. apr 2014

Ahoj , já som 37tt plus 3 dni a tiež mi trpnu ruky teda skôr prsty , povedala som to aj sestričke keď som bola na poradni a povedala mi na to že to je spôsobené tehotenstvom nič viac , tak dúfam že to po pôrode prejde . Ale tiež ma to trápi , ráno sa zobudiť a necítiť si prsty na rukách ...

bella77
22. apr 2014

mne ku koncu tehu tiež trpli ruky, neviem čím to bolo,ale bolo to bolestivé a neprííjemné,,hlavne v noci, nepoteším ťa asi, lebo mne to ani po porode neprešlo 🙂) až postupne to trpnutie prešlo...neboj nič, určite to prejde..tak ako prejde aj vracanie,aj pálenie záhy,aj bolesť klbov...a či sa to dá niečím zmierniť? mne nepomohlo nič..držím palce za chvilku bude lepšie neboj..

serina2x2
Odpoveď bola odstránená
tikiviki
22. apr 2014

ahojte dievcata, ja som mala takýto problém, čakala som dvojcata kazdu noc my manžel musel masirovat obe ruky,po pôrode som bola na vysetreni a mam sin.kar.kanála,deti uz maju 8r. a vždy mam ten problém lebo som sa nedala operovat.bojím sa toho lebo poznám ludi ze po operacii sa musia vratit ešte aj dva krat aj tak to nedopadlo najlepsie.

sisi76
23. apr 2014

ahojky,máš určite syndrom karpálneho tunela,ktorý je často práve v tehotenstve,po porode by to malo odíst,sposobujú to tehot.hormony,aj ja som to mala a hlavne v noci sa to nedalo vydržat,po porode to odišlo hadam hned v den porodu.držím palce.

nina88
23. apr 2014

Ahoj, nemusíš mať žiaden syndróm, nedaj sa vystrasit. Ja som mala total strpnute prsty ku koncu tehu, natierala som ich pred spaním octanovou mastou a viazala, trocha to pomáhalo. Najhoršia bola prava ruka. Hned po pôrode mi ľavá úplne odtrpla a na pravej mi ostali strpnute 3 prsty mesiac. Postupne každým dnom to mizlo a teraz ma maly 3 mesiace a zabudla som, že som mala nieco strpnute. ,,len,, vydržať. 😉 Drz sa.