Bolesť čriev a ľavej strany v tehotenstve

31. dec 2023

Ahojte, včera som sa pýtala na pichanie v podbrušku na ľavej strane a taktiež na tlak a bolesť ľavej strany, vyžarujúcej až do krížov. Prišla som na to, že to určite je spôsobené trávením, nakoľko ma trápia zastavené vetry celé tehu a mám dosť problém so stolicou a každé ráno musím dosť tlačiť a trápiť sa aby som vykonala potrebu. Dnes to bolo jednoduchšie, ale hneď po veľkej potrebe som pocítila zasa kŕč v ľavej strane podbruška a bolesť v ľavom boku + celé brucho a podbruško citlivé na dotyk. Ľavý bok ma tiež veľmi bolel na dotyk, až akoby kŕčovito. Teraz to uľavilo, ale stále cítim zvýšený jemný tlak v podbrušku. Mali ste to niektorá? Včera som si nasadila espumisan. Pijem teplú vodu, beriem vlákninu, stravu mam dobrú vyváženú, už neviem čo s tým, ale bola som chorá a vyše týždňa som bez pohybu. Takže asi aj tým to bude. Mali ste to niekto baby? Je to ok? Bojím sa o bábo. Dr. mám budúci týždeň, určite to poviem, len chcem skôr počuť podobné skúsenosti. Ďakujem.

autor
31. dec 2023

A ešte dodám, že ten tlak mi potom vyvolá bolesť celých nôh + tých krížov. Je to nepríjemné, ako keby mi tlačilo bábo na črevá.

dadka1997
31. dec 2023

Bäbätko tlačí na črevá ... v tehotenstve su zapchy bežné, ale pozor, na silu netlač, mozu sa spravit hemoroidy a to je velmi nepríjemné, v provom tehu som mala jeden a vysiel az von, strasili mi na operaciou, ale nakoniec hemostop a sedacie kupely v dubovej kore pomohli ...

Ale k téme.. ak maš krčovité bolesti, asi by som zašla na pohotovost, ono to môže byť cokolvek, sama vravis ze mas problemy s travenim, co je aj v tehu bežné, taktiez moze babatko tlacit na creva, .. ale pre istotu sa vysetrit nie je na škodu..

A o traveni urcite povedz lekarovi, mozn oby pomohli glycerinove čipky, alebo skus nejake probitoikum; ale nikdy nekombinuj toho vela naraz drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre