Zastavené vetry v tehotenstve

30. dec 2023

Ahojte, som v 21tt a od začiatku tehotenstva ma trápia zastavené vetry, problémy s trávením. Mali ste to niektorá? Mali ste tiež až také silné bolesti podbruška, bolesť vystreľujúcu do brucha, kŕče, ako keby bolesť niekde zo spodu a môže to vystreľovať do krížov? Ine ťažkosti nemám, všetko ok. Čo vám pomohlo? Mám aj problém s tvrdou stolicou a zápchou. Nikdy som nemala taký problém pred tehu. Stravu mám dobrú, pestrú a aj veľa vlákniny, ale nepomáha.

martaatram
30. dec 2023

V tehu mozes espumisan ..2tabletkx naraz max 8mesiac za den … vyskúšaj

autor
30. dec 2023

@martaatram dala som si dnes presne a hneď úľava🙏 ďakujem, inak je to príšerné, dnes mi zo zastavených vetrov začali šialene bolesti a pichanie v podbrušku…je to pri tom bežné? Mám to prvýkrát v živote, teraz v tehu, nikdy som nemala predtým taký probĺem.

martaatram
31. dec 2023

No super ze sa ti uľavilo Ano je to bežne tak kludne si davaj espumisan zarad slivkovú štavu alebo kompót .. rano ked sa zobudíš tak orve co teplu vodu vypit ..

autor
31. dec 2023

@martaatram anoo, dala som si teplú vodu hneď ráno a hneď som aj letela na wc 🙈😅 ale akože po toalete a tlačení zasa tie kŕče v podbrušku, ako keby v ľavej časti kde sú črevá a vyžaruje to až do krížov, takže už viem, že to je určite z trávenia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre