Bolesť hlavy v 38. týždni tehotenstva. Kedy spozornieť?
Ahojte,
Všade citam, že to je normalne, že sú to tie hormonálne zmeny. Ale kedy je to nebezpečne? Pre bábätko v bruchu? Alebo pre mňa?
Dva dni ma strašne bolí hlava, ale bola som trošku nakapatá mala som nádchu a aj suchý kašeľ, už to nie je také hrozne už ma to prechádza. Môže to byt z toho? Alebo aj z toho, že som len doma? 🧐 Nechcem zbytočne tabletky do seba pchať, mám doma panadol ale to sa vo viacerých témach neodporúča. A ani panadol bohvie ako. Dúfam, že dnes ma to prejde, bola som na vzduchu trošku a vtedy ms to prešlo, no prišla som domov a zas to iste. Snáď ma už zajtra nebude bolieť. Už budem cca 38tyzden.
Dolezite je zmerat 3x za den tlak, tiez spozorniet ked mas zmeny videnia ( trblietky, svetuelka pred ocami, naopak aj tmu), vtedy ihned do nemocnice. Lebo moze ist o vazny problem. S tym si poradia uz priamo v nemocke. Ked mas nadchu, infekciu, tak je to normalne. Ale keby je to nejaka velka bolest a nejde prec tak zase len smer nemocnica. V tehu nemaju byt velke bolesti niecoho, bolest hlavy a mierne migrena mozu byt typicke pre tehu, ale ked to je mimo nejakej miery je dobre ist k lekarovi. Toto mne povedali priamo na rizikovej ambulancii
Paraden si mozes dat, je bezpecny, nesmies vsak ibuprofen
ty sa poznas ci to je bolest z dutin ci nie. meraj sitlak mozes si kulit papoerik na bielkoviny v moci v lekarni. bolest hlavy sa moze spajat s preeklampiou. ale nemusi. cize to je ta vec ci treba sledovat
Neviem v akych temach sa paracetamol neodporuca v tretom trimestri, ale su to dost hlupe temy teda. Pokojne si mozes dat normalnu davku paralenu/panadolu.
Bolest hlavy moze byt nebezpecna ak by bola sprevadzana vysokym tlakom, opuchmi a potom aj bielkovinou v moci - to ale zistia len laboratorne alebo v ambulancii orientacne papierikom. Dalej ak by si rozmazane videla, mala zavraty ci nevolnost. Bolest hlavy sama o seba neohrozuje ani teba ani plod, ale rozhodne si zasluzis dat si liek proti bolesti, ked ta nieco boli!
Skus si merať tlak, môže to byť aj tým a obzvlášť pri tom, ako sa teraz denne mení počasie. Berieš aj denne magnézium? Respektíve koľko toho magnézia berieš? Ja som napr musela prejsť z 2 tabletiek magnerotu na 4 denne, pomohlo aj na tvrdnutie brucha aj na bolesti hlavy 🙂 to mi bolo odporúčané aj v nemocnici, keď som už mala nevoľnosti, keďže tretí trimester mi vychádzal na leto a pri stále nízkom tlaku mi to teplo nerobilo dobre 🙂
@veronikah96 beriem jedenkrát denne , no niekedy si ho nedam pretože zabudnem alebo sme niekde
Ja som tak skončila v nemocnici,keď mi už bolo zle a pomohla vyššia dávka, doktor mi rovno povedal, že max dávka denne je 6 tabletiek magnerotu, že mám skúsiť 2 a 2 ráno a poobede a pomohlo to. Keď som povedala,ze beriem len 1 denne, doktor mi rovno povedal,že to je malo 🙂

A ani paralen som chcela napisat*