icon

Bolesť hlavy v 38. týždni tehotenstva. Kedy spozornieť?

4. apr 2025

Ahojte,
Všade citam, že to je normalne, že sú to tie hormonálne zmeny. Ale kedy je to nebezpečne? Pre bábätko v bruchu? Alebo pre mňa?
Dva dni ma strašne bolí hlava, ale bola som trošku nakapatá mala som nádchu a aj suchý kašeľ, už to nie je také hrozne už ma to prechádza. Môže to byt z toho? Alebo aj z toho, že som len doma? 🧐 Nechcem zbytočne tabletky do seba pchať, mám doma panadol ale to sa vo viacerých témach neodporúča. A ani panadol bohvie ako. Dúfam, že dnes ma to prejde, bola som na vzduchu trošku a vtedy ms to prešlo, no prišla som domov a zas to iste. Snáď ma už zajtra nebude bolieť. Už budem cca 38tyzden.

autor
4. apr 2025

A ani paralen som chcela napisat*

kiki68
4. apr 2025

Dolezite je zmerat 3x za den tlak, tiez spozorniet ked mas zmeny videnia ( trblietky, svetuelka pred ocami, naopak aj tmu), vtedy ihned do nemocnice. Lebo moze ist o vazny problem. S tym si poradia uz priamo v nemocke. Ked mas nadchu, infekciu, tak je to normalne. Ale keby je to nejaka velka bolest a nejde prec tak zase len smer nemocnica. V tehu nemaju byt velke bolesti niecoho, bolest hlavy a mierne migrena mozu byt typicke pre tehu, ale ked to je mimo nejakej miery je dobre ist k lekarovi. Toto mne povedali priamo na rizikovej ambulancii

kiki68
4. apr 2025

Paraden si mozes dat, je bezpecny, nesmies vsak ibuprofen

juliet86
4. apr 2025

ty sa poznas ci to je bolest z dutin ci nie. meraj sitlak mozes si kulit papoerik na bielkoviny v moci v lekarni. bolest hlavy sa moze spajat s preeklampiou. ale nemusi. cize to je ta vec ci treba sledovat

kiki68
4. apr 2025

@juliet86 rovnako s trombozou … mna poslali v tehu na cievne

anavixy
4. apr 2025

Neviem v akych temach sa paracetamol neodporuca v tretom trimestri, ale su to dost hlupe temy teda. Pokojne si mozes dat normalnu davku paralenu/panadolu.
Bolest hlavy moze byt nebezpecna ak by bola sprevadzana vysokym tlakom, opuchmi a potom aj bielkovinou v moci - to ale zistia len laboratorne alebo v ambulancii orientacne papierikom. Dalej ak by si rozmazane videla, mala zavraty ci nevolnost. Bolest hlavy sama o seba neohrozuje ani teba ani plod, ale rozhodne si zasluzis dat si liek proti bolesti, ked ta nieco boli!

veronikah96
5. apr 2025

Skus si merať tlak, môže to byť aj tým a obzvlášť pri tom, ako sa teraz denne mení počasie. Berieš aj denne magnézium? Respektíve koľko toho magnézia berieš? Ja som napr musela prejsť z 2 tabletiek magnerotu na 4 denne, pomohlo aj na tvrdnutie brucha aj na bolesti hlavy 🙂 to mi bolo odporúčané aj v nemocnici, keď som už mala nevoľnosti, keďže tretí trimester mi vychádzal na leto a pri stále nízkom tlaku mi to teplo nerobilo dobre 🙂

autor
5. apr 2025

@veronikah96 beriem jedenkrát denne , no niekedy si ho nedam pretože zabudnem alebo sme niekde

veronikah96
5. apr 2025

Ja som tak skončila v nemocnici,keď mi už bolo zle a pomohla vyššia dávka, doktor mi rovno povedal, že max dávka denne je 6 tabletiek magnerotu, že mám skúsiť 2 a 2 ráno a poobede a pomohlo to. Keď som povedala,ze beriem len 1 denne, doktor mi rovno povedal,že to je malo 🙂