Bolesť jazvy po sekcii v 34. týždni
Ahojte baby potrebuje poradiť. Som v 34 tt a dosť ma začala bolieť jazva po sekcii ( sekcia pred 7 rokmi ), je to taká ťahavá a bodavá bolesť. Bolí ma to pri chôdzi a keď sa naťahujem pri vstavaní a otáčaní v posteli a tiež aj keď mám dlhšiu dobu plný mechúr tak cítim až taký nepríjemný tlak. V mechuri pri chôdzi cítim také pichanie. Ú lekára som s tým bola posledné dva týždne už dva krát a dva krát aj na pohotovosti. Vyšetrili mi moč a bol v poriadku aj jazva je vraj v poriadku. Stretli ste sa s tým niektorá? Je to normálne?
@vivien16 ďakujem 🙂 snažím sa ju naťahovať, ale je to dosť ostrá bolesť a hlavne keď sa mi naplní mechúr vtedy sa ledva plazim na wc. Dosť ma to vydesilo lebo tá bolesť je dosť podobná tej ako keď som bola cca 2 týždne po sekcii a hlavne to že ma bolí mechúr sa mi nezdá, bojím sa aby som tam nemala nejaké zrasty :(.
@lilly2303 je to normalne a nezavidim...ja som mala problemy po 2.sc pri tretom porode posledne tyzdne, do nemocnice pre istotu...ale jazva bola ok...len bolesti akoby som bola cerstvo po sc...bolelo ma aj kychnutie a zakaslanie. Nestastie som tak bola max.3t a maly siel sekciou von.
@euka210 áno presne ako keby som znovu absolvovala sekciu. Aj ja mám mať znovu plánovanú sekciu práve kvôli jazve, Dr. hovoril že by to malo byť do 38 tt. A zrasty ti bolo vidieť na sone? Lebo mne povedal že to na sone nie je vidieť iba keby boli obrovské, že to jedine laparoskopicky vidieť.

@lilly2303 áno je to normálne, keďže sa ti naťahuje koža a s ňou aj jazva. Jazvu si treba aj každý deň ponaťahovať do každej strany aby sa akoby “nescvrkavala” (to sa robí hlavne po tehotenstve)