Bolesť obličiek v 5. týždni tehotenstva
Ahojte, žienky, potrebujem poradiť.
Mám 37 rokov a čakám svoje prvé bábätko. Od utorka mám bolesť v oblasti obličiek – je to taký pálivý, horúci pocit. Mala som aj miernu virózu, bola som trochu chorá.
Bola som u svojej obvodnej lekárky, ktorá mi urobila vyšetrenie moču pomocou testovacieho papierika a crp z prsta, ktoré vyhodnotila hneď v ambulancii. Na internete som však čítala, že takéto vyšetrenie nemusí byť vždy dostačujúce hlavne pri začínajúcom zápale. Očakávala by som skôr klasické vyšetrenie – teda odber krvi a odoslanie moču do laboratória, nie iba tento rýchly test.
Úprimne neviem, čo si o tom mám myslieť. V čakárni bolo veľa ľudí a bolo už dosť hodín– bojím sa či vyšetrenie nebolo odfláknuté alebo je to naozaj v poriadku? Je v tehotenstve normálne mať bolesť obličiek? Nemyslím bežný tlak, ale práve taký pálivý, horúci pocit.
Mali ste niektoré podobné problémy v tehotenstve? Budem vďačná za každú skúsenosť.

@anonym_autor sestra je teraz v 39tt, presne ako si bola ty, jej začali bolieť obličky. Bola to silná bolesť, neprestalo to, bola chvíľu aj v nemocnici. Našli jej zápal močových ciest. Dostávala infúzie. Ťahá sa to s ňou celé tehotenstvo. Dúfam že jej vytúžené vymodlené bábo bude ok. Mám dve deti a nikdy som takéto problémy nemala. Možno by som skúšala u gynekológa.