Bolesť pri vyšetrení krčku
Ahojte, viem že veľa žien to ani necíti ale ja mam s tým problém skoro vždy. Záleží aký lekár vyšetruje no dnes mi už bolo povedané že keď ma to tak boli tak ako budem rodiť a že chvalabohu že som si vybavila poučenie o epiduralke. Chcem skúsiť vbac takže nemám skúsenosť s normálnym pôrodom. Naozaj bude pre mňa pôrod o to strašnejší keď ma bolí vaginálne vyšetrenie ?
Dnes som začala 40tt takže to mam už za pár a tieto reči mi nepridávajú na odvahe😀
Este dodam, ze uz pocas celeho porodu, ked som chodila v nejakych pravidelnych intervaloch k dr na vysetrenie, nebolo mi vobec prijemne, vsetko dole som mala precitlivene.
@anonym_autor ahoj, tiež som mala s vyšetrením v tehotenstvach problém , bolelo ma to
A boli má to aj na prehliadkach roky, ako netehotnu
Neznášam to, ako písala vyššie som v krči, ťažko sa viem uvoľniť
Niekto ani nevie, že ho vyšetrujú ,nechápem 😀
Mne robili aj Hamiltona, niekto necíti , ja som myslela , že od bolesti omietku oškrabem, proste sa neuvoľnim..
Pôrody tiež na hovno obidva , aj mne zatrusili poznámku, že ako chcem ja rodiť , keď ma bolí toto vyšetrenie (pri vyšetrení pred pôrodom)
Želám veľa šťastia a napíš nám sem, že si mala pôrod dobrý, to ti zo srdca želám 😚

Ahoj, mne je vysetrenie neprijemne a vzdy ma moja dr upozorni, aby som sa uvolnila, nejak automaticky idem do krcu a preto mi je to neprijemne a samozrejme, jej sa vysetruje lepsie, ked som ja uvolnena, tak sa snazim uvolnit.
Porod som mala dobry, iste to bolo aj o suhre faktorov a to je dobry personal, ktory ma do nicoho netlacil, dobre postupujuci porod, partner, ktory mi pocas neho bol napomocny a ja som bola dopredu nastavena, ze nech robia, co musia. Ak bude potrebny nastrih, nech ho urobia a pod. Rodila som bez epiduralu, lebo sme ho nestihli.
Podla mojho nazoru zohravaju rolu aj tieto externe faktory, aj to ci mas strach, stres a podobne, staci jedna hlupa poznamka a zenu to ovplyvni, sama som taka krcovita vo vela situaciach a teda sa viem “zatat”, chapem tvoje rozpolozenie pri takejto poznamke, ale ak to pojde, skus sa nejako uvolnit alebo naladit a mat pri sebe oporu, manzela, dulu, kamosku, kohokolvek, o koho sa budes moct opriet. 🙂