icon

Bolesť spodného brucha v tehotenstve: Mám sa obávať?

Dnes o 14:42

Ahojte, v poslednom čase asi 2 týždne dozadu sa u mňa začala objavovať po 15 minútovej chôdzi bolesť spodného brucha. Som v 22tt. Nemala som doteraz žiadne zdravotné ťažkosti. Pravidelne chodím na prechádzky, keďže máme psíka, ale vždy je to maximálne 30 minút. Nie sú to žiadne náročné trasy. Ale odkedy toto začalo, tak si musím až sadnúť a rozdýchať to. Je to pulzujúca až pichľavá bolesť, najmä vľavo a celé spodné brucho mám tak napnuté a tvrdé, doteraz som to nemala. Krčok som mala 4 mm, teraz pred týždňom 3,5 mm. Budúci týždeň idem na poradňu, tak neviem, čo čakať. Až kým si nelahnem, tak bolesť trvá a občas sa objaví aj v ľahu. Je dôvod na obavy? Som prvýkrát tehotná, hľadala som tu odpovede, no ale sama neviem. Ďakujem.

danielahamar
Dnes o 14:55

Daj si magneziuma oddychuj

autor
Dnes o 14:58
@danielahamar

Daj si magneziuma oddychuj

@danielahamar Užívala som, ale musela som vysadiť už dávnejšie na základe lekárky, lebo mám problém s nízkym tlakom a ešte viac mi ho znižoval až na závraty. 😐

danielahamar
Dnes o 15:01
@anonym_autor

@danielahamar Užívala som, ale musela som vysadiť už dávnejšie na základe lekárky, lebo mám problém s nízkym tlakom a ešte viac mi ho znižoval až na závraty. 😐

@anonym_autor tvrdnutie brucha nič iné nepomáha, ako nízky? Ja som brala 6magnerotov denne, nikdy som sa pod 90/60 nedostala a to vracala celých 9mes denno denne

anonym_12588b
Dnes o 16:49

ja som 21tt a toto som mala 2dni po tehu cviceni, az magnezium mi pomohlo ale ked ty nemozes tak jedine dr co poradi.

elz1920
Dnes o 18:25

Inak závraty môžu byť aj z anémie. Železo máš v poriadku?

autor
Dnes o 18:34
@danielahamar

@anonym_autor tvrdnutie brucha nič iné nepomáha, ako nízky? Ja som brala 6magnerotov denne, nikdy som sa pod 90/60 nedostala a to vracala celých 9mes denno denne

@elz1920 Železo prebieriem už dlhodobo na prepis. 🙂
@danielahamar Tlak som mala aj nižší ako 90/60 na poradni, mám to aj v knižke...