Bolesť zuba (kaz) v prvom trimestri
Nie je to akutne ale zacina boliet. Co robit?
Opraviť. Ja som mala opravovaný zub v každom trimestri.
Asi ísť k zubárovi. Tehotenstvo nie je kontraindikácia na návštevu zubára.
Keď ťa bolí zub tak to je samozrejmé, že treba navštíviť zubára. Tehotenstvo tomu nijako nebráni. Dokonca prvý termín u zubára počas tehotenstva sa odporúča v rozmedzí 14-16 týždňoch a druhý v 30-32 týždňoch, bez ohľadu na to či máš volaky problém alebo nie. Nie je to povinné ale keď to poisťovne preplácajú tak dobre vedia prečo...
Netuším, odkiaľ pramení ten blud, že v tehotenstve sa nemôžu robiť zuby, ale je to tu takmer denná téma. Keď ťa bolí zub, máš ísť k zubárovi a je úplne jedno v akom trimestri či týždni práve si. Môže ti vŕtat, trhať aj pichať anestézu, tehotenstvo to nijako neohrozuje.
Tak treba ísť k zubárovi a uvidíš, čo ti povie. Či na čo chceš čakať, kým to bude bolieť ešte viac?
Ja toto nechápem zuby si treba dať opraviť ,dokonca v tehotenstve máš nárok na dve preventívne prehliadky zdarma tak to treba využiť . Zdvihnú telefón zavolaj zubárovi a objednaj sa .
Normalne chod k lekarovi. Kaz ti vyvrta, ziaden problem. Kludne ti moze pichnut aj injekciu, je to lokalne, bez problemov. Tiez som to mala v tehu. Specialne v tomto obdobi to nezanedbaj.
Ja som bola hned na začiatku aj mi šili ranu po vytrhnutí a vsetko je v poriadku dosgala som aj 2 injekcie

Ísť k zubárovi najlepšie. Bolest z neopraveneho zubu vie narobiť väčšie problémy ako chvilkova anestézia 🙂