icon

Bolesti ako kontrakcie v 12. až 14. týždni tehotenstva

8. apr 2025

Dobry den,
Prosim Vas mali ste niektore pocs tehotenstva okolo toho 12-14 tt zrazu bolesti ako kontrkacie? Nasledbe krvacanie a o dietatko ste prisli?
Doposial som sa docitala len o tom, ze maminky zistila pri sone, ze dietatku nebije srdiecko a cakali poniektore doma, kym to dietatko odislo samo…
Deje sa to vsak aj takto nahle?
Prosim neodsudzujte ma a neurazajte. Ja sa len o dietatko bojim. Mala som uz vyssie spominany missed abortion, kde dietatku prestalo bit sriedcko a az potom krvacanie… ale teraz sa to pytam kvoli tym bolestim ako kontrakcie.
Prosim piste len tie, ktore mate realne skusenosti s tym.
Od zaciatku mi gyn povedala, ze mame byt zial u mna pripraveni na vsetko.. takze chcem vediet skusenosti.
Dakujem

krasneleto
8. apr 2025

nikto ta neodsudi... s takymito bolestami chod k lekarovi, alebo na urgent okamzite... tu na MK ti nepomozeme...
a ano, nahle sa moze stat cokolvek, aj byt rano na kontrole a vsetko v poriadku a o dve hodiny byt v riti... takze smer doktor

dianka3
8. apr 2025

Ja som takéto prudké bolesti ale bez krvácania dostala z ničoho nič doma ráno po raňajkách v 19 tt ale to až také bolesti ze som sa nevedela postaviť až som aj grcala volali sme záchranku až ma museli na lehátka prenášať a v nemocnici zistili že už bábo nežije a musela som už porodiť mŕtve ... 😓
Preto ti radím utekaj na pohotovosť nikto ta nevysmeje

anavixy
8. apr 2025

Jedine, preco by ta niekto mohol odsudzovat, je to, ze neutekas na pohotovost, ale pises na konika. Mas uplne realny problem v tehotenstve a pises ako keby si sa neviem aku blbost tu pytala. Ano, moze sa to diat aj takto nahle a ano, su aj moznosti, ako by ti v nemocnici mozno vedeli pomoct a tehotenstvo zachranit, takze prva vec, co v takomto pripade treba urobit je vyhladat lekara. Drzim palce 🍀

autor
8. apr 2025

Dakujem vam baby za pomoc a rady. Ja som totizto volala svojej gyn a ta mi povedala len ze mam lezat a dat si magnezko… a cele moje tehotenstvo mi povedala len toto a ze ju ostatne priznaky nezaujimaju… mam za sebou uz jedno uspesne tehu, bolo sice rizikove ale az od 25tt som mala velmoe bolesti a nonstop som bola hospitalizovana. Ale v takyto tyzden som este bolesti nemavala… a gyn ma stale tak “odsudi” akoby som si vymyslala. A pritom to predosle tehu som mala spociatku bolesti take akoby nijake a bola som hospitalizovana s hroziacim predcasnym porodom v 25tt. Od maja musim zmenit lekara lebo mam pocit, ze sa mi doslova len “vysmieva” a pritom je to moje 3 tehu a len jedno dietatko mam… dakujem baby. Idem na pohotovost len uz len cakam kedy mi pride mamina postrazit dcerku nakolko som s nou sama a utekam.

autor
8. apr 2025

@dianka3 velmi ma to mrzi… 🥺

kiki68
8. apr 2025

Vsak bez na urgent, daju Ti poriadnu davku progesteronu na udrzanie tehu a konske davky magnezka. Dve tehu som mala takto. Magnezko nechaju do 36tt.

kiki68
8. apr 2025

Ja by som isla do nemocky, mne tam v takom stave, plus krvacanie pozreli vsetko, zvysili lieky, PN odporucanie a bolo dobre, som v 29tt, zlati boli, tesim sa k nim ist rodit popravde. Taky mlady lekar dosiel, potom prizval kolegynu. Za mna boli top. A zmenila by som lekarku, to iba lezat je pre mna take… hlavne ked uz si predtym mala problemy. Drzim Ti velmi palce, nech vsetko dobre dopadne. Povedz im aj co sa uz stalo predtym v tehu, mna sa teda pytal na detaily.

evcagabi
8. apr 2025

Po tych skusenostich s dr sa cudujem, ze u nej vobec este si. Smer pohotovost

zuzkaa1991
8. apr 2025

Ja som si teraz pri druhom tehu kupila pre pokoj a angelsound a počúvam 2 3krat denne srdce kedze pohyby necitim končím 14tt ale od 12tt pocut ❤️ tiez som.mala MA 12tt prve tehu druhe uspesne a resp teraz tretie aj ked.sa necitim tehotna nie je mi zle našťastie ale bolesti mam tentokrát slabsie minulý týždeň som.mala ale.to bolo z traveni v 12tt som mala.tiez bolesti bola som na urgentne kde povedali ze je všetko ok...a ano lezat mi velmi pomaha vela lezim trosku porobim mam nizky tlak teraz. Takze aj som dosť unevana az sa cudujem...takze ak je možné oddychujte aj sprcha mi zabera jasne ze nie horucu 😇 prve tehu som mala bolesti cele tehu by som povedala ze silnesje bolesti som..mala pocas tehu ako pri pôrode

tinusik211
8. apr 2025

Ahoj, v novembri som si to prežila, bola som v 15tt. Ráno som sa zobudila na silné bolesti v podbrušku ktoré vystreľovali do chrbta. Utekala som na pohotovosť kde mi povedali že mám otvorený krčok a budem musieť babo porodiť. Ešte mu bilo srdiečko. Nekrvacala som , okrem bolesti som nemala žiadne problémy . Primár v nemocnici povedal že by sa dala urobiť serklaž krčka no nestihlo sa to.