Bolesti pod hrudnou kosťou v tehotenstve
Ahojte... prosím Vás, už dlhšie ma bolí, tak skôr páli, oblasť tesne pod hrudnou kosťou, tam ako sa už pomaly začína bruško dvíhať. Nemáte s tým niektorá tiež skúsenosť? Kamarátky čo boli tehotné tak žiadna nevedela a doktorka tiež na mňa kukala jak puk a poslala ma na EKG, čo mi príde ako blbost, lebo srdce to isto nie je. Je to akoby ma pálilo niečo tesne pod kožou a je to dosť nepríjemné ... som v 25 tt. ďakujem 🙂
Ďakujem 🙂..., je to také povrchové niekedy mám pocit akoby ma niekto pichal ihlou do kože... tiež mi to najviac sedí na tie svaly a ze sa to proste naťahuje a tlačí tam.. ja len či náhodou niekto nemal podobnú skúsenosť pripadne co stým🙂
To je svalmi, zacina to tlacit organy hore a to napina svaly. Vie to byt neprijemne do 36tt cca, potom to klesa a je lepsie. Niekedy je to akoby tam pinzetou niekto nieco tahal
Ahoj, ja to mam uuplne rovnaké v 28t. Hlavne na pravej casti to citim viac. Presne to iste čo popisujes 🙂 ale co s tým, na ro som neprisla. Prevalit sa na druhu stranu jedine 😀 niekedy je to lepšie, niekedy horsie. Snad je to naozaj len zvacsujucim sa bábätkom.
Ďakujem baby, ja som sa bála či to nemôže byt nieco vážnejšie, lebo to sem tam fakt dot boli... dnes som to znova riešila s doktorkou a povedala mi ze je to asi žalúdok a dala mi na to dáke lieky ... no... nie som s tým vôbec stotožnena...
Záha, tlačí ti to hore. Ono môže sa ti načas upraviť, ale pred koncom to príde aj tak a bude sa to stupňovať. Môžeš to častokrát cítiť aj v krku.
Ale fajn, že ti doktorka dala preventívne spraviť EKG a všetko je v poriadku.

Zdravím, som zatiaľ len laik ale môže to mať viacero prčin. Keďže bábätko je teraz veľké asi ako papája a začína naberať tuk, zväčšuje sa Vám aj bruško, čo môže jednak utláčať vnútorné orgány a jednak "naťahovať" svaly brušnej steny a samozrejme aj kožu... Treba sledovať či nemáte aj iné ťažkosti, napr. či to nemôže byť reflux (* pálenie záhy je v tehotenstve veľmi časté, keďže sa vplyvom hormónov mierne uvoľní aj zvierač medzi žalúdkom a pažerákom) alebo problémy so žlčníkom, taktiež ako sa mení tá bolesť/pálenie či je to skôr povrchové alebo hlboké a raz za čas si pomerať tlak, že aký je Váš normálny v tomto období, aby ste vedeli. Podľa mňa je dobré, že bolo urobené EKG, lebo nie každý pacient dobre cíti alebo vie dobre popísať bolesti či už z nedokrvenia srdca alebo nejaké subjektívne vnímanie arytmie - takže fajn, že sa najskôr vylúčili vážne príčiny ťažkostí. Pokiaľ sú tie pocity skôr povrchové tak najpravdepodobnejšie je to už spomínané podráždenie svalov a kože z rýchleho rastu bruška alebo útlak nejakého nervu, prípadne teda reflux. Prajem bezproblémové tehotenstvo a zdravé dieťatko ❤️