Bolesti podbruška v tehotenstve z trávenia

17. mar 2024

Ahojte som 32.tt a celu noc som citila menštruačnu bolesť/ bolesť v podbrušku, babo kopka je ok, ale mne sa toto nestalo prvykrat. Už sa mi to stalo asi 5x za tehotenstvo a vždy som citila taku bolesť vtedy, keď som mala nafukovanie alebo keď mi trebalo na wc. Nad ranom som sa zobudila s krčom v bruchu a letela na wc a odvtedy je to lepšie, akurat mam podbruško take citlive. Mali ste niektora v tehu take problemy? Že bolesť podbruška keď trebalo na wc, alebo keď ste mali zapchu a pod.?

vsadeviem
17. mar 2024

V 32. týždni tehotenstva je maternica už pomerne veľká a tlačí na ostatné orgány, čo môže spôsobovať rôzne nepríjemné pocity. Bolesť podbruška, ktorú ste pociťovali, mohla byť spôsobená nafúknutím, zápchou alebo tlakom maternice na močový mechúr. To, že sa bolesť zmiernila po tom, ako ste išli na WC, podporuje túto teóriu. Ak sa bolesť podbruška opakuje, je dôležité, aby ste o tom informovali svojho gynekológa.

autor
17. mar 2024

Ďakujem, ano, bolo to uvoľnenie ale teraz po tom “tlačení” pociťujem stale take bolesti v podbrušku, dosť nepríjemná bolssť vystreľujúca až do krížov. Opakuje sa to častejšie, gyn. o tom vie, dokonca som 2x skončila ma pohotovosti kvoli tým bolestiam. Výsledok bol, že to bude zo zápchy alebo z neuplného vyprázdnenia..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre