Bolesti pri zväčšovaní maternice v 15. týždni tehotenstva
Ahojte, vedel by mi niekto popísať bolesti, ktoré pociťujete pri zväčšovaní maternice v 15tt? 🙈
Taktiež ešte sa chcem opýtať, či mal niekto problém s permanentne upchatým nosom, pripadne čo vám najviac pomáhalo?
Ďakujem.
Bolest ako pred ms, take krce, nie prilis silne, aj pichanie. Raz som s tym letela k dr lebo sa mi to nezdalo, boli tie krce zrazu silnejsie, ale vsetko je ok. Ale prirovnavala by som to k bolesti ako pred ci pocas ms.
Tehotenska nadcha, tam zial pomoze len porodit. V tehotenstve je zvysena tvorba hlienov, zvysene prekrvenie sliznic. Ja som to mala len v jednom zo styroch tehotenstiev a bolo to narocne :( furt som smrkala, huhnala a este ta pocovidova doba, vsetci na mna zazerali. Covid som si potom strihla v 9.mesiaci, ale stihla som to do porodu 🙏🏻 a este RSV virus sme mali vsetci, ja v 7.mesiaci, to bolo soplu na kila
Bolesti som mala ešte pred 15tt a to také, že som sa niekoľko dní ani nedokázala ani otočiť v posteli, ani ležať na chrbte s vystretými nohami, bolelo to hlavne pri pohybe a najmä po stranách v podbrušku a podľa gyn to tak bolo v poriadku. A neboli to také bolesti ako menštruačné bolesti, vôbec sa to nepodobalo, aspoň u mňa.
Nádcha mi začala asi v 11-12tt ale mohlo to súvisieť aj s náhlou zmenou počasia, nepomáhalo nič.
Áno mala som bolesti a niekedy ich mám stále a to som už v 22tt .. najhoršia je bolesť slabín.. užívam magnézium takže to dosť pomohlo
Áno mala som bolesti a niekedy ich mám stále a to som už v 22tt .. najhoršia je bolesť slabín.. užívam magnézium takže to dosť pomohlo
@simona1998
@kristie571
@danniiee8
@robo1990
Baby tie bolesti boli také, že trvali istý čas a potom zo prešlo, ale “pociťovali” ste ich aj väčšiu časť dňa?
Ja ich mám také zvláštne, cítim ich väčšinu dňa, niekedy aj v noci, viac menej po celej šírke panvy🙈 som 1.krat tehu, beriem aj magnezko 2xdenne, ale veľmi na to nereagujem, kontrolu u lekára mám až o týždeň🥴
Ak sa ti nieco nezda, chod k lekarke radsej hned. Ja som tak sla aby som bola kludnejsia, skontrolovala ma a bolo vsetko ok.
Ja som ich mala väčšinu dňa ale najviac pri niektorých činnostiach, napr vstávaní z postele/stoličky, otáčaní sa v posteli, nedokázala som sa ani vyspať, menštruačné bolesti bolo oproti tomu nič a mali aj úplne iný charakter. Tak silné som mala asi 10 dní, predtým som však mala bolesti slabšie a stále, neskôr mi prešli a mala som občas kľud a občas zasa bolesti ale už slabšie a nie počas celého dňa. Ja som ich mala v podbrušku a v slabinách a vyžarovalo mi to do strán a hore. Náhodou som medzitým mala kontrolu a doktorka mi dala na to magnosolv.
Ja som mala bolesti pár dní .. ako som písala tá slabina a nad lonovou kosťou..volala som potom doktorke ktorá má skontrolovala..všetko bolo v poriadku takže jasné povedala že to je z toho že sa maternica rozširuje.. a áno bolesti boli takmer počas celého dňa ..nie stále ale viac ako teraz.. teraz viac menej pri záťaži alebo skôr v posteli keď sa chcem otočiť z jedného boku na druhý .. mám aj dodržiavať kludovy režim

Ahoj “tehotenská nádcha” je normálna . Máva ju x tehotných , taktiež bolesti . Ja som 25tt a ešte doteraz viem mať menštruačné bolesti. V 15tt som mala všeličo .. od menštruačných bolesti po pichlave bolesti v bokoch , pichanie celého spodku . 🙂