Bolesti v 11. týždni

milka540
3. sep 2016

Ahojte tehulky,som v 11 tt a mávam bolesti v podbrušku ako keby som mala dostať každú chvíľu menzes...Doobedu nie ale k večeru...nedávno som čítala,že bolesť v tehotenstve je znakom,že plod rastie a vyvíja sa....aký máte na to názor Vy ????? ďakujem Vám....

nivea777
3. sep 2016

@milka540 roztahuje sa ti maternica a je to normalne.. zvacsuje si domcek 🙂

milka540
autor
3. sep 2016

@nivea777 :- keď sa také bolesti dostavia,človek sa zľakne....že to už nieje v poriadku ....

nivea777
3. sep 2016

@milka540 mna kazdy den prekvapi nieco.. ale pokial to nie su krce tak je vsetko ok.. mna uz bolelo aj zospodu.. akokeby pysky alebo vo vnutri :D to som netusila co je,pripisovala som to tomu co som citala,ze telo je prekrvene...ale ked ma boli podbrusko alebo vajecniky,tak to suvisi s babom

milka540
autor
3. sep 2016

@nivea777 :-toto je moje druhé tehotenstvo ale po 15 rokoch ...prvé,to som ani nevedela,že som tehotná,vôbec žiadne tlaky,žiadne bolesti v podbrušku ani nikde...celé tehotenstvo bez akéhokoľvek problému...no bola som mladučká...teraz,je to ale už o niečom inom...od samého začiatku...bolesti,strach možno urobí svoje ....15 ročná pauza urobila svoje a teraz človek len oči otvára,že ozaj,každé tehotenstvo je ale úplne iné...Ty si v koľkom ?

nivea777
3. sep 2016

@milka540 11tt som zacala vcera..ja verim ze vsetko bude dobre,nemozeme vsetko prezivat lebo sa zblaznime.. treba verit

milka540
autor
3. sep 2016

@nivea777 :- To máš úplnú pravdu...no ja sa priznám,že by som potrebovala vo svojich 32 rokoch viac odvahy 😀DDDDD

rheuska
3. sep 2016

Je to normálne. Mňa takto pobolievalo až kým nezačalo tvrdnut. Zmien sa o tom na najblizsej kontrole. Len tak pre istotu, ale je materničas sa rozsahu je. Bábätko skončilo základný vývoj a začína rásť. Spolu s ním celá maternica, plodovej vody pribúda už dokonca aj bedrové kĺby sa začnú posúvať. Mňa boleli aj tie aj tlaky na vagínu začali. No doteraz nechápem čo okrem konečného výsledku je na tehotenstve pekné. A zasešte nebolo to také strašné, len nepohodlné. No a teraz to začína. Ale už máte najrizikovejsie obdobie za sebou. Všetko to stojí za to malinké klbko co ti rozvrati život na ruby 😉😁. Snaž sa nesústredit na každý kŕč, chodievaj medzi ľudí, usmievaj sa a veľa si hladkaj bruško a rozprávaj mu. Za chvíľočku budeš cítiť prvý pohyb.

lela123
3. sep 2016

@milka540 ja som čakala svoje tretie dieťa v 34, myslím,že keď ťa tak večer bolí, tak je to už únavou. Treba vyložiť nohy atď. Ale ak by sa ti niečo nezdalo, tak samozrejme spomenúť doktorovi. A strach veru robí svoje. Medituj ak sa dá. Upokojí to myseľ.

evittam
3. sep 2016

😉 @milka540 No a to nie si až taká "stará". Ja som mala prvé v necelej 30siatke - super tehotenstvo, ani som tiež viac-menej nevedela, že som tehotná. Druhé v 36stke a tam poviem na rovinu, že tie "problémy" čo začali pri prvom až nejak 3 týždne pred pôrodom - hlavne rozťahovanie panvy, pichanie a podobne mi pri druhom začali už cca okolo 18.-20.tt. No treba len vydržať dievčatá - nič iné nezostáva. Držím prsty.

gublerka
3. sep 2016

@milka540 takúto bolesť, v tak nízkom týždni by som nebrala na ľahkú váhu. radšej navštívte lekára. pri tom raste bábätka a maternice je to skôr pichanie, napínanie ...

nivea777
3. sep 2016

@gublerka je to normalne. mam od potvrdene od lekara..je to roztahovanie maternice

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre