icon

Bolesti v podbrušku v prvom trimestri

15. aug 2025

Ahojte žienky
Som v 11tyzdni tehotenstva no začínam sa obávať či je to v poriadku lebo doktorka mi povedala že je bežne také ťahanie no ja občas mám aj také akoby pichanie 2-3x okolo análneho otvoru a tam dole :/ neviem či dôvodom môžu byť hemoroidy alebo čo ...
Aj pri wc občas mám taký pocit že keď sedím že má niečo tlačí zo spodu ..neviete čo je príčinou?
Momentálne užívam lejdyvita 2 a to obsahuje magnézium 120mg no mala by som užiť okolo 350mg a neviem ako keďže lekárka mi dala až magnezko 500mg..
Myslíte že by mi magnézium na to mohol pomôcť?

evinku
15. aug 2025

@anonym_autor ahoj... Bud v kľude... Maternica sa roztahuje a telo prispôsobuje, takže ťahanie je bežné... Kľudne si môžeš dat aj magnezium... Len ho vycikas... Neublíži plodu a tebe uľaví a zmierni napätie a kŕče 🫶

autor
15. aug 2025
@evinku

@anonym_autor ahoj... Bud v kľude... Maternica sa roztahuje a telo prispôsobuje, takže ťahanie je bežné... Kľudne si môžeš dat aj magnezium... Len ho vycikas... Neublíži plodu a tebe uľaví a zmierni napätie a kŕče 🫶

@evinku no to práve neviem lebo by som prekročila limit z 350 na 620mg to by ma možno začalo prahanat ako z magnosolvu

evinku
15. aug 2025
@anonym_autor

@evinku no to práve neviem lebo by som prekročila limit z 350 na 620mg to by ma možno začalo prahanat ako z magnosolvu

@anonym_autor nemusíš ho brať každý deň... Ja tiež neberiem magnezium každý deň.. Ale bud každý druhý, či každý tretí deň... A tak mi to vyhovuje... Magnosolv je sám o sebe ťažké magnezium.. Kľudne doplň len nejaký sumivakom...

anonym_ac2006
15. aug 2025

Ak ti dali Magnesii lactas Galvex 500mg, tak to je iba zlúčenina, čistého horčíka obsahuje 51mg.

modratrixie
15. aug 2025

Ahoj ja som na konci 9. a toto mi robí od tohto mesiaca … mňa ani nenapadlo že by to bolo niečo zle, normálne však sa to tam rozťahuje tak tlači na konečník a keby netlačilo tak by sme ani nepotrebovali toľko cikať 😀

anna777115
15. aug 2025
@modratrixie

Ahoj ja som na konci 9. a toto mi robí od tohto mesiaca … mňa ani nenapadlo že by to bolo niečo zle, normálne však sa to tam rozťahuje tak tlači na konečník a keby netlačilo tak by sme ani nepotrebovali toľko cikať 😀

@modratrixie nutkanie na močenie, je spôsobené v prvom trimestri, tehotenskými hormónmi.