icon

Bolesti zubov v treťom trimestri

30. máj 2025

zdravim chcem sa spytat opuchlo mi dasno a zacali bolesti zadneho zuba posledneho nie zuba mudrosti je do okola opuch zub tam uz nie je je zlomeny uplny je uz sivy mrtvy ledva niaky zub je tam bojim sa ze to budu trhat ked je tam opuch respektivne zapal som 29tt skor by asi mali dat antibiotika nech sa opuch zmieri samozrejme niesom zubar nemate s tym skusenost ? problem je v tom ze mam zachvaty az zle mi je trasiem sa ked som u zubara panicky strach z toho co som si pozazivala u zubarov vdaka

volterra
30. máj 2025

Jasné, najlepšie by bolo, keby sa ti na to zubár len z diaľky pozrel a nanajvýš pofùkal. To by určite pomohlo. 🤦 Samozrejme, že ti ten zvyšok zuba musí vytiahnuť, pravdepodobne máš pod ním hnis a zápal. Pokiaľ to urýchlene nebudeš riešiť, tak sa zápal krvou môže dostať až k dieťaťu, v najlepšom prípade môže vyvolať predčasný pôrod, v najhoršom otravu krvi. Sa spamätaj. Raz nepochopím takéto zanedbané stavy. Prečo si ten vylamany zub neriešila hneď, ako sa to stalo?

majus2323
31. máj 2025

Hlavne kľud , chápem vášmu strachu z bolesti ale teraz musí kvôli bábätku ísť strach bokom. Lekár použije toľko anestézie, aby sa to celé dalo zniesť nemusíte sa báť. Rozumiem správne že sa nejedná o osmičku čo je dobrá správa lebo tie vedia byť občas náročné kvôli uloženiu. Budete cítiť tlak ale nie ostrú bolesť. Ten zub potrebuje ísť jednoznačne von. Anestézia je v tehotenstve dovolená a bezpečná ba priam žiadúca lebo ostrá bolesť by bola pre bábätko horšia. Prosím , nezanedbajte to. Zápal pod zubom je vážna vec aj bez tehotenstva. Ale určite to bude v poriadku, po konzultácii s lekárom, on povie či treba antibiotiká. Väčšinou ich netreba. Tu treba zub naozaj von, hlavne sa trošku upokojte, viem o čom hovorím a naozaj vás chápem a aj lekár bude váš strach chápať. Hlavne ale choďte sa niekam ukázať aj za cenu že tam necháte gate. Držím vám palce , zvládnete to ako nič, čaká vás ešte ako každú ženu veľa bolestí, ale my sme silné🙂

autor
31. máj 2025
@majus2323

Hlavne kľud , chápem vášmu strachu z bolesti ale teraz musí kvôli bábätku ísť strach bokom. Lekár použije toľko anestézie, aby sa to celé dalo zniesť nemusíte sa báť. Rozumiem správne že sa nejedná o osmičku čo je dobrá správa lebo tie vedia byť občas náročné kvôli uloženiu. Budete cítiť tlak ale nie ostrú bolesť. Ten zub potrebuje ísť jednoznačne von. Anestézia je v tehotenstve dovolená a bezpečná ba priam žiadúca lebo ostrá bolesť by bola pre bábätko horšia. Prosím , nezanedbajte to. Zápal pod zubom je vážna vec aj bez tehotenstva. Ale určite to bude v poriadku, po konzultácii s lekárom, on povie či treba antibiotiká. Väčšinou ich netreba. Tu treba zub naozaj von, hlavne sa trošku upokojte, viem o čom hovorím a naozaj vás chápem a aj lekár bude váš strach chápať. Hlavne ale choďte sa niekam ukázať aj za cenu že tam necháte gate. Držím vám palce , zvládnete to ako nič, čaká vás ešte ako každú ženu veľa bolestí, ale my sme silné🙂

@majus2323 dakujem ze ma chapete ano dnes idem s tym na pohotovost

kiki68
31. máj 2025

Musis prekonat strach, radsej ist, moze to ohrozit Teba a aj dieta. Neboj, mozes mat normalne lokalne znecitlivenie, cize nemusis citit ziadnu bolest.