Bublinky na placente v 15. týždni
mamicky, uz skor som tu pisala, ze mam zrazeninu namaternici. Dnes som bola na usg, som v 15tt/2...na placente je vela bubliniek...dr povedala, ze sa moze stat, ze zmiznu a ak iee prestanu vyzivovat plod. Bojim sa uz velmi, ci to babo donosim ...aby zdrave bolo...uz aj brusko mam a vidnonamne ze som tehotna. Moze sa stat, ze aj on pridem. Mate s tym skusenosti? Snazim sa nic nerobit. Akurad varim a staram sa o 2 rocnu dcerku. Snazim sa len lezat, nic tazke nedvihat, beriem lieky...no vsetky info za posledne tyzdnea neistota robiasvoje...s malou mi nema kto pomoct..manzel je v praci v zahranicni... ☹
Okolo 20 tyzdna by si mala mat podrobny ultrazvuk, snad si mala nejaky skrining aj v 1. trimestri, takze ak ti na plod nikto nepovedal, ze vidi na nom odchylku, tak sa neboj a netrap, ze by dieta nebolo zdrave. Ak je vidiet bublinka v placente, ale nekrvacas a plod sa vyvija normalne, asi to ani bublina nie je... maly priestor naplneny krvou, ktory by robil efekt bublinky, to by tam mohlo byt teoreticky, nie kazda placenta musi byt ako z knizky 🙂
@hindakus tak rastuca maternica zatlacila zrazeninu a na placente sje niekolko ,,bublin,, zatial je plod ok...dufam, ze aj bude...na skrinig som uz objednana aj do kosic tak dufam, ze vydrzime aj ked sa tamdole dost zle citim...dakujem za take vety az toclovek inak berie...dr povedala , ze v mojom pripade dost velka sanca na to, ze vyzivovany plod nebude...uz len dufam, ze to dotiahneme do konca..:/...
No mamicky, zienky, aj som si par dni polezala v nemocnici..citila som , ze dostanem svoje dni...manzel sa nam o dcerku postaral a uz par dni je opat v praci a dojde az o dva tyzdne...som v 20tt...no stale citim akoby som mala dostat svoje dni...pocit strachu som taky este nemala...starat sa o to moje dievcatko a mysliet na to, aby sa mi nic nestalo, lebo tatik je v praci...bojim sa...no stale verim, ze to dotiahneme do uspesneho konca a budeme vsetci zrdravi🙂 Zienky, tie, ktore citili, ze dostanu menzes...ako to s Vami bolo? Ja tu zrazeninu este mam...beriem uz len magnezium a vitaminy...Budem vdacna za kazdu skusenost, komentar...

@larra2606 ja myslim ze toto nikto neovplyvni, musis vela oddychovat a verit ze sa to spravi. Ja som v 18tt, v 13tt som mala hematom ktory praskol a liala zo mna krv, ale ma,e sa udrzalo, hoci sa odvtedy setrim stale obcas spinim, ber tak ze tri styri kvapky raz za tyzden, tiez mam 2r dceru o ktoru sa musim starat, najlepsie by bolo len lezat, ale ako ked uz jedno dieta mame.