Čakám dvojičky a asi sa otváram

15. jan 2022

Ahojte. Cakam jednovajecne dvojicky, som v 25tt. Vcera mi lekarka na rizikovej po ultrazvuku nakazala vela lezat a kludovy rezim a keby sa to zhorsilo, tak treba hospotalizovat. Dokopy mi nic nepovedala a ja v tom soku som sa samozrejme zabudla pytat o co vlastne ide. V sprave mam uvedene ze dlzka krcku 3,83 cm s funnellingom v tvare Y o dlzke 2cm. Ten funnelling v tvare Y som si len vygooglila, ze je zacinajuce otvaranie sa. Tak teraz neviem co si mam o tom mysliet. Dost ma to vystrasilo. A to s tym kludovym rezimom a lezanim ma pobavilo lebo neviem si to predstavit ako ked ma doma 2 rocne zive sidlo a nema mi kto pomoct ked vsetci z rodiny su zamestnani a manzel tiez mi moze pomahat az ked pride z prace domov…boli ste niekto v podobnej situacii. Mam stresovat?

mogaa
15. jan 2022

stresovať určite nemáš, ale lekárka ti povedala jasne, buď kludový režim alebo nemocnica....tým že sa veľa naháňaš za druhým drobcom, beháš za ním tak si nepomáhaš....ak už sa začneš otvárať, tak riziko predčasného pôrodu tam je vždy....preto ak sa budeš otvárať, pôjdeš do nemocky ležať , lebo tam ten kludový režim dodržíš....malého von v kočíku a vypustiť ho v parku kde môže sám behať a nemá kam utiecť....v čase jeho spánku si lahni aj ty....keď ej doma muž nech ide s malým von a ty si vylož nohy a prečítaj časák alebo si pospi....domácnosť teraz veľmi nerieš, navar rýchlovky, žiadne vypekanie a pracné jedlá, viac zapoj mamu, svokru, muža.....malého kludne na víkend babkám a ty oddych....kto chce hľadá cestu ako sa to dá, ak nie, tak nemocnica...

nikpa
15. jan 2022

25tt a čakáš dvojičky, ak by sa nedajbože narodili predčasne, je tam veľké riziko zdravotných problém a rôznych diagnóz. Nehovorím to aby som ťa vystresovala ale aby si si naozaj dávala na seba pozor. Nech sa tvoja rodina zmobilizuje a začne ti pomáhať, s tvojim mužom na čele. Keď sa otváras tak ti nič iné ako len oddych nepomôže, inak už len do nemocnice na infúzie. Vykašli sa na upratovanie, nech varí muž keď príde z práce alebo nech ti pomôžu rodičia, svokrovci. Keď sa inak nedá tak len jedla ktoré sú rýchle, nech nemusíš pri hrncoch stáť. Čo sa týka malej, rozložiť hračky, zapnúť TV, čítať knižky a len ju sledovať ako sa hrá. Viem, že je to ťažké s takým malým dieťaťom ale v hre je veľa, každý týždeň navyše bábätkám pomôže k tomu aby sa narodili zdravé. Držím ti palce a šetri sa.

janulka2805
24. jan 2022

Hlavne sa nestresuj a šetri sa ako to len pôjde 🙂 Ja som tiež čakala dvojičky, od 29 tt som sa začínala otvárať a oproti tebe som mala už aj veľmi krátky krcok, iba 18 mm..... 5 dní som bola v nemocnici ale pustili na domov, samozrejme strasili ma predčasným pôrodom.... Ale kazali kludovy režim.... Rodila som až v 38+0 🙂 Takže dá sa to zvládnuť, držím palce ✊✊✊🍀

autor
25. jan 2022

@janulka2805 vdaka za skusenost👍

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre