icon

Čakám dvojičky a musím ležať. Ako z toho nebyť ubolená?

amelia17
7. nov 2011

Ahojte baby, ktorá z vás si toho odležala, keď čakala dvojčiatka? Ja som ešte len v 27mom týždni, ale skrátil sa mi krčok, tak som dostala nariadené iba ležať a chodiť len na WC. Neviete mi poradiť ako sa má správne ležať, keď sa smie iba na boku a zároveň majú ísť nohy hore? Neboli ste otlačené z toho? Odkedy ležím, mám príšerné bolesti v nohách najmä cez noc... neviem, či ide o krčové žily alebo ma bolia svaly, nikdy som takú bolesť nezažila. Ako ste riešili tieto polohy, aby vám neodišiel chrbát? dikes moc

bbtina
7. nov 2011

Ja som si odlezala 6 mesiacov,ale polohy som striedala,lavy bol a chrbat,pod nohami som mala vankus,alebo do postele si vyvys spodok matracu,ale tie bolesti budu,mala som ubolene cele telo a posledny mesiac ma islo roztrhat od bolesti ked som sa len otacala z jednej strany na druhu

irriss
7. nov 2011

@amelia17
Ahoj! Ja jsem lezela jen chvilku, kdyz od nas odeslo trojcatko...

V nemocnici jsem mela postel s nastavitelnou polohou zad a nohou...Kdyz uz jsem nemohla, tak mi dali pod nohy nebo mezi nohy polstare. Krece je treba promasirovat, ztuhly sval je sakra bolestiva potvora... ☹

Jinak Ti zrejme neporadim, nez tak, abys dodrzovala, to, co ti lekari radi..nepodcenuj situaci..
Mou situaci lekari podcenili a dodnes jsem lekarum nebyla schopna odpustit a zrejme nikdy neodpustim.., to ze dopustili odchod meho "trojcatka"... 😢
Drz se, za chvili dostanes ten nejkrasnejsi darek na svete...a na bolesti zapomenes, jakmile spatris Stesticka..
Mej se krasne a vydrz...
🙂

amelia17
autor
7. nov 2011

@irriss Ahojky, diky moc. To s vasim trojcatkom ma hodne mrzi.... ☹ Vies,len ja nemam krce vo svaloch, to rozoznam... mna bolia cele nohy, najviac tam, kde na nich lezim, t.j. na boku, ale mozno su to aj zily alebo jednoducho neprekrvene svaly... fakt netusim. Mna takto este cakaju 3 mesiace a v noci kvoli tomu neviem zaspat ako strasne to boli...

amelia17
autor
7. nov 2011

@bbtina ufff a ty si mohla lezat na chrbte? ja od nejakeho 24teho tyzdna nemozem lezat na chrbte, pride mi okamzite zle... preto striedam lavy a pravy bok, cely den a celu noc a preto to tak neznesitelne boli...

michaela80
7. nov 2011

@amelia17 tak ja som lezala od 25 tt v nemocnici....nohy hore ... infuzky jedna za druhou a aj jest som mohla iba v posteli... da sa to zvladnut .. nemysli na to ze kolko to je este mesiacov ale ber kazdy den ze je velke plus a tak to pojde den za dnom... a co sa tyka tolkeho lezania? no svalstvo riadne ochabne a bolo mi nakonci tazko i na zachod si prejst.... cely clovek ma z toho bolel... stehna mi az trpli... ale po porode som sa dala velmi rychlo dokopy...

amelia17
autor
7. nov 2011

@michaela80 dikes moc!!! a do ktoreho tyzdna si to takto vydrzala? vies mi prosim napisat ako sa technicky realizuju nohy hore a lah na boku? ja mam pocit, akoby som bola cely den v stojke, proste krv naliata do hlavy, je mi z toho na odpadnutie...
uz sa nesnazim ratat dni, ale je mi fakt priserne zle, ze mi zle travi, boli ma zlcnik, nohy, no proste vsetko...

michaela80
7. nov 2011

@amelia17 no do porodu v 37 tt... a to pred nemocnicou som uz doma lezala..len prvy porod bol predcasny v 31 tt tak nechceli riskovat ...zvyknes si na nohy hore... taky 10 cm sklon by si mala mat no v nemocnici bola vyhoda ta ze hlavovu opierku som si trosku vyvysila a tym padom to bolo trosku prjatelnejsie... skus si dat pod matrac pod nohy nejaky vankus alebo nieco ale aj pod hlavu mierne....

neuvazuj nad tym ze kolko ta caka ale ber den za dnom inac sa to neda ... a hlavne sa nechaj rozmznavat ...mne nosili same lakotinky , dvd cka aby som sa nenudila...atd.... a ja som si pekne studovala o kojeni, latkovych plienkych a noseni babetka v satke...hlavne bolo to aby som len tak nelezala a nerozmyslala o tom co ma este caka..... a ty si doma predsa je to ine...

amelia17
autor
7. nov 2011

@michaela80 jasne, uz chapem ako to zrealizujem... nuz, my do tohto vsetkeho kupujeme byt, takze mam stresy od vsetkych, ktorym som toto vybavovanie zverila a vkuse musim telefonovat a vybavovat... velmi sa nesmiem rozmaznavat, nakolko si musim strazit cukrovku, takze sa ani poriadne neviem najest... nuz, ale nejak sa to vydrzat musi... ja len neviem ako zniest tiie bolesti noh, lebo to boli tak, ze neviem ani zaspat, ani lezat na boku... radsej sa dusim na chrbte, aby ma neboleli..

michaela80
7. nov 2011

@amelia17 mna bolia stehna doteraz...su take ako keby strpnute 😠

amelia17
autor
7. nov 2011

@michaela80 nuz, moje stehna to iste.... a mavala si krce? alebo skor bolesti zil, nevies?

michaela80
7. nov 2011

@amelia17 krce ani nie lebo mi davali magnezko..asi skor to druhe...

amelia17
autor
7. nov 2011

@michaela80 no, aj ja to tak vidim, ze je to nieco ine ako krce... to asi tak zily bolia, ked cez ne nepreteka krv, alebo len pomaly, vsak komu by srdce pumpovalo krv do horevylozenych noh, vsakze? ale to, ze to ani po porode neprechadza je dost blbe... drzim palce, nech to rozriesis... potom daj vediet, mna bude cakat to iste....

meusicka
7. nov 2011

@amelia17 uff tak to ti nezavidim, sama cakam dvojicky, ale zatial lezat nemusim, nastastie. inac tie bolesti ako pises, veru je to zle, ja sama uz mesiace nespim, ja mam krcove zily na vonkajsich rodidlach, lepsie to uz ani nemoze byt 😝 cez den este rozchodim i ked clovek by si myslel pravy opak, kedze na tie zily posobi tlak, ale v noci je to takmer neznesitelne. zial treba vydrzat. ja som tieto iste bolesti prezivala aj pri prvom tehu, s dcerkou a to som mala v brusku len jednu babiku.
musis vydrzat, pre babatka sa to oplati, uvidis ked pridu na svet, ze vsetka ta bolest a trapenie stali za to.

cmeliatko
7. nov 2011

@meusicka nebola si u masera ktory ti napravi kosti a tym padom aj krcove zily ti polavia?
moja kolegyna to tiez mala a potom bola u masera ktory jej kost po kosti napravoval. najprv dolne koncatiny smer nahor, az po krcne kosti.

strasne sa jej ulavilo a citila sa ako znovuzrodena a bolesti ustupili.

amelia17
autor
7. nov 2011

@meusicka jeej, tak ty uz si hodne popredu, gratulujem!!! taky krasny tyzden... ak sa mozem spytat, ako citis alebo vies, ze ma tie zily na rodidlach? ja totiz uz par mesiacov citim dost silnu bolest akoby v svaloch panvoveho dna, proste to citim ked sa postavim, ale najviac ked cikam... lekar sa k tomu vobec nevyjadroval... a da sa proti tomu nieco robit? nuz, ja mam najvacsi problem teraz s nafukovanim, lebo mavam aj bezne velmi zhorsene travenie na jesen a v zime, tak mam teraz plyny uplne zo vsetkeho... nie som schopna toho vela zjest a to by som mala pribrat... ty mas vsetkych vitaminov aj mineralov dost? inac, keby som mohla chodit, citim sa uplne super, kym som chodila, vsetky boliestky som vedela akosi prekonat...

ciefulik
8. nov 2011

Ahoj, ja som ležala /s 1 mimčom v brušku/ od 24tt - 2 mesiace v nemocnici a potom ešte 2 mesiace doma 😉
Prvý mesiac iba na chrbáte, lebo bola malá uložená priečne, potom už aj na boku som mohla.
Na začudovanie ma ANI RAZ nebolel chrbát, nohy....nič - asi to tak príroda zariadila, že ma od toho ušetrila 🙂 a určite pomohli aj tie tony magnézia, čo som užívala.
Čo sa týka tých nôh, ide o ten vyvýšený matrac - tak mi aj manžel doma také vyrobil 😀, ale teda na tom boku je to asi o niečo komplikovanejšie....asi sa nedá urobiť nič, len si nájsť nejakú tú polohu, v ktorej sa to nejak dá prežiť 😅. Držím veľa palčeky, prajem, aby týždne rýchlo utekali a aby bolo to ležanie únosné!!!

meusicka
8. nov 2011

@cmeliatko to mi ani nenapadlo. nastastie ja mam s tymi krcovymi zilami problem len v tehu, cca od polky. a po porode sa mi to stratilo ani neviem kedy 🙂 tak dufam ze tomu bude tak aj teraz.

meusicka
8. nov 2011

@amelia17 ja som si tie zily normalne nahmatala a potom aj manzel ma kukol. su vidiet, take navrete, zdurene. teraz posledne spim uz s vankusom medzi nohami, zmierni sa tym troska ten tlak na ne. lekar to ani u mna neriesi, vraj treba vydrzat. nechce do mna pchat ziadne lieky. zrejme na hematologii by mi dali nejake lieky ale aj ja som nazoru, ze kym to nie je nevyhnutne tak radsej nie. z vit.beriem magne B6, calcium som mala na spodnej hranici, takze beriem denne jednu tabletku vitacalcinu a este som dolpnala aj zelezo, na striedacku s calibrum mami. zo zeleza sa totiz potom niekomu tazko chodi na velku... no uz zapchy by mi len chybali. inac co som pri prvej dcerke nemala, ale fakt sa aj mne tazko cika??? 😅 asi mi babatka tlacia z bokov na mechur alebo co? neviem. idem bo dcera krici 😀

ejuska79
8. nov 2011

@amelia17 ahoj, ja som lezala od 20 tt, tiez v sikmej polohe, ale len s jednym babatkom...postel som mala celu naklonenu, aby mi mala netlacila na krcok.. mne zacali porodne bolesti v 20 tt,otvorena na 2 prsty... tak mi v nemocke zastavovali porod, a potom mi zasili krcok...najskor som lezala tam, potom doma a dokonca tehu brala kopec liekov..tiez som nic nesmela, len wc a rychla sprcha, nie kazdy den.... no, ja som vela citala, ked sa mi nechcelo pozerala som net a nakupovala cez net vecicky pre malu a tak a aj telku som pozerala...co ine mozes, viac asi nic...takze casopisy, knihy, notebook...ja dobre viem, ze je to na palicu...mna chodili casto pozerat kamarati, najma cez vikend, inak by ma svihlo...a mamina mi nosila jest a upratovala, zehlila muzovi kosele, za co som jej velmi vdacna...chodila takmer kazdy den...teraz som v 23 tt a zatial je to o.k, len ma viac sleduju, to uz si nemozem dovolit lezat, ved co by bolo s malinkou?...drzim velmi palce, aby vsetko dobre dopadlo a hlavne prajem vela trpezlivosti...ten vysledok stoji za to....

amelia17
autor
8. nov 2011

@ejuska79 ahoj ejuska, tak ako citam to mas strasne tazke... spravne som pochopila, ze uz teraz nelezis? to zasitie tak pomohlo? juj, ked si predstavim ake tazke to mas, hned sa mi zda moj osud lahsi... ja sa len modlim, aby krcok vydrzal ako tak, nech nemusim ist do nemocnice, pretoze ja by som tu stravu velmi zle znasala, kedze mavam velke problemy s travenim... takto doma si aspon telefonujem s kamosmi, manzel mi masiruje bolave nohy a chrbat... ale ten cas plynie strasne pomaly, az teraz som pochopila o com hovori teoria relativity 😝

amelia17
autor
8. nov 2011

@ejuska79 aha, az teraz som pochopila, ze si pisala o svojom prvom tehotenstve a momentalne si ok... capitto tutto 😀

ejuska79
8. nov 2011

@amelia17 hej, to bolo prve tehu....neboj, bude to o.k....len si davaj pozor a poctivo lez...viem ze je to na palicu, ale da sa to vydrzat, my zeny musime byt silne kvoli detom a to cely zivot.... velmi ti drzim palce 🙂