icon

Čakanie bábätka a očkovanie partnera

xtimkax
27. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opytat ci je tu niekto kto caka babatko a manzel, partner bol zaockovany na covid?

Strana
z2
rivini
27. jún 2021

@ajka0207 lekarka mi odporucila ockovanie po ukoncenom prvom trimestri, ked uz pripadna horicka, ako reakcia na vakcinu babatku neuskodi. V Nemecku, kde zijem sa zeny bezne od 13. tt ockuju proti chripke. Od 6. mesiaca chcem preto, ze zdrave babatka su od 24. tyzdna schopne prezit mimo maternice. To je taka casova hranica pre moj vacsi pocit istoty

ajka0207
27. jún 2021

@rivini chápem, ja práve zvažujem, že kedy, teraz som 15. tt a povedala som si že skôr ako nezačnem cítiť pohyby, tak do toho nejdem, to by som sa zbláznila od nervov, ale zas sa bojím tej tretej vlny, že či fakt bude do jesene kľud.

rivini
27. jún 2021

@maminkasisa no tehotnym sa uz roky vo vyspelych krajinach dava ockovanie proti chripke od 13. tt napriklad. Ockovanie mRNA vakcinou nie je liek, ani medikament. Je to ockovanie mrtvym virusom. Jedine riziko je pripadna teplota po ockovani, preto az od toho 13. tyzdna. Viac sa bojim nakazy nejakou mutaciou korony v tehu, ako vakciny, ktora obsahuje minimum virusu a tehotnym sa v USA uspesne podava uz cez po roka. Prve babatka su uz na svete a maju dokonca vyvinutu istu imunitu. Cize nie, nebojim sa. Jedine Astrazenecu by som si v tehu nedala, kedze MOZE u niekoho docasne zhustit krv.

rivini
27. jún 2021

@ajka0207 presne to...ked si clovek pozrie tie mutacie..a do porodu mam este skoro polrok, no nie je mi to jedno...ale kamosks sa uz v 5. mesiaci dala, teraz je v 7. a vsetko je ok. Ale dam si Biontech/Pfizer, ti uz maju prve vyskumy ohladom tehotenstva

ajka0207
27. jún 2021

@rivini a kedy rodis? Ja v decembri a presne to sa ukľudnujem že dovtedy ďaleko, ja sa najviac bojím tej pôrodnice, lebo tam bude covidu v zime asi fakt veľa. A áno, pfizer už robí nejaké testy aj na tehotnych a zatiaľ to vyzerá byť OK.

rivini
27. jún 2021

@ajka0207 1.1.😂

rivini
27. jún 2021

@ajka0207 ta kamaratka, ktora sa nechala ockovat, ma doktorat z farmacie a dost vela k tomu studovala. Mne to ako priklad staci, nic sa jej nestalo, babatko je ok uz cez dva mesiace po a je uz po prvej davke dost chranena. Ja sa urcite dam tiez.

buducamama
28. jún 2021

@rivini ale kde.. vela si mozno o tom studovala, ale na nespravnych strankach.

pink_lady
28. jún 2021

@rivini tak ze bábätko od 24+0 prežilo mimo maternice na vysokospecoalizovanom pracovisku, by som sa neukludnovala, aj v 30.tt narodené majú co robit aby prežili...A je blbosť že v neskoršom štádiu vysoká horúčka bábätku neuškodí, tá je nebezpečná počas celého tehotenstva...

poopsie
Odpoveď bola odstránená
rivini
28. jún 2021

@poopsie nuz tak podla tychto informacii by ma zaujimalo, kolko toho spike proteinu nasli v telach tych, ktori samotny virus prekonali...to by musela byt 3/4 populacie, ktora uz koronou nakazena bola, neplodna (prve pokoronove tehotenstva su normalne registrovane). Po ockovani ten spike protein zostava len v tych bunkach, v ktorych zostat ma... navyse, este stale je tu na vyber niektora z vektorovych vakcin, ak ma niekto strach z mRNA. Tak napriklad ockovania proti urcitym tropickym chorobam uz davnejsie vyuzivaju tieto druhy vakcin. Ja sama mam uz dve zaockovane, stastne tehotne kamosky a jednu zaockovanu tehotnu, ktorej sa a ani jej babatku, uz dva mesiace po ockovani nic nestalo. Ake nasledky moze ale mat nakaza koronou su pomerne jasne...tak za mna je jasna aj volba

rivini
28. jún 2021

@luluska1234 a akou vakcinou si zaockovana? Vdaka!

poopsie
28. jún 2021

@rivini pani inteligentná, tí čo prekonali prirodzene koronu nemali v tele len spike proteín ale celý virus 😉

beatik3
28. jún 2021

vy niektore fakt hladate chyby a problemy tam kde nie su a neviem k comu, ako vobec nevidim problem, ze partner je zaockovany. to ako co by teraz z neho mohol preniest na dieta?

luluska1234
28. jún 2021

@rivini ako zdravotník, phizerom

buducamama
28. jún 2021

@beatik3 trochu nerozumiem.. Ide o to, ze zaockovany clovek sa sice nenakazi, ale bude prenasac. Cize chrani seba, ale nezaockovanych okolo seba nakazit moze. Na tom vlastne ockovanie funguje. Vela chorob sa vdaka ockovaniu podarilo vykynozit, lebo nakaza jednoducho neprezila, nemala koho nakazit.

Strana
z2