icon

Čakanie na zákrok pri mŕtvom plode

19. aug 2025

Prosím vas, koľko ste nosili mŕtvy plod, kým ste podstúpili kyretaz? Ja som bola pred týždňom u dr, kde mi to potvrdil, ze týždeň plod nežije, toto je teda druhý týždeň a kyret mam objednaný az na ďalší týždeň 28.8. To je vlastne cez tri týždne mŕtveho plodu. Nemôže sa mi nic stat? Samozrejme ze som sa pytala dr, odpovedal ze nie. Ale co ja viem, bojim sa nejak. Preto som chcela tuto info ze kolko najviac sa môže čakať?

erikaachiara
19. aug 2025

@anonym_autor tabletky vám už dali ?

kiki68
19. aug 2025

@anonym_autor to je dost dlho, aky tyzden tehu?

tinka_1807
19. aug 2025

@anonym_autor V prvom rade je mi to ľúto.
Absolvovala som to pred 2 týždňami. V 10. Týždni som zistila, že od 7. Týždňa plod nežije. Ešte týždeň som čakal, či sa náhodou nespusti krvácanie samo, ale nestalo sa.
Ak si v BA odporúčam skôr tabletkovu formu, je menej invazívna. V Ružinove ti podajú tabletky a pošlú ťa domov, na druhý deň prides na kontrolu.
Ja bohužiaľ momentlane žijem na strednom Slovensku a tu nemáme takéto možnosti, takže bola som na kyretazi. Ale keby že som v BA, skúsim tu tabletoch formu najskôr. Držím palce 🙏 A hlavne potom oddcyhuj. Telo potrebuje čas na vstrebanie všetkého

dixitka
19. aug 2025

@anonym_autor v ktorom si týždni? Mne sa plod prestal vyvíjať cca v 6+0 a kyretáž som mala presne po 4 týždňoch. Žiadne problémy som z toho nemala. V prvom trimestri, kým je plod maličký, to až tak nevadí, ale viac ako mesiac by som neriskovala.

domka222
19. aug 2025

Cca 4 týždne. Ale to už som videla aj na pleti. Plná tvár akné, bolesti krížov.

majamat
19. aug 2025

ja som bola na kyrete tusim v 13tt a 2tt sa plod nevyvijal.
mnohe zeny podstupia prirodzeny potrat, nejdu na kyret. v takom pripade nosia mrtvy plod aj niekolko tyzdnov.

autor
19. aug 2025
@erikaachiara

@anonym_autor tabletky vám už dali ?

@erikaachiara nie žiadne pytala som ci nieco neexistuje vraj nie

autor
19. aug 2025
@kiki68

@anonym_autor to je dost dlho, aky tyzden tehu?

@kiki68 rataju ze 6+4 alebo 6+6 lebo od posledného merania plod "narástol o 7mm asi blbe meranie a povodne mam byt 8+3 uz

autor
19. aug 2025
@tinka_1807

@anonym_autor V prvom rade je mi to ľúto.
Absolvovala som to pred 2 týždňami. V 10. Týždni som zistila, že od 7. Týždňa plod nežije. Ešte týždeň som čakal, či sa náhodou nespusti krvácanie samo, ale nestalo sa.
Ak si v BA odporúčam skôr tabletkovu formu, je menej invazívna. V Ružinove ti podajú tabletky a pošlú ťa domov, na druhý deň prides na kontrolu.
Ja bohužiaľ momentlane žijem na strednom Slovensku a tu nemáme takéto možnosti, takže bola som na kyretazi. Ale keby že som v BA, skúsim tu tabletoch formu najskôr. Držím palce 🙏 A hlavne potom oddcyhuj. Telo potrebuje čas na vstrebanie všetkého

@tinka_1807 na tabletkovu formu som sa pytala, povedal ze nie sme v zahraničí 🙈🤷neviem vôbec sa v tomto hybat ale nejako sa začínam bat

autor
19. aug 2025

Jaj a este som sa chcela opýtať, okrem sona vas aj palpacne pozerali zo spodu? Mna silou mocou chcel pozerať odmietla som, vravím mu naco? Ze vraj aby zistil, ci sa niečo neodlupuje. Ja nechápem toto,

autor
19. aug 2025

Aj na vracanie mi je od rána a od nedele straaaaasne unavená

annalubuska
19. aug 2025

@anonym_autor ja som toto zažila tento rok 2 x, pri oboch som sa cca do 3 týždňov vyčistila sama (pila som alchemilku), bez tabletky. V Bratislave je možnosť dostať tabletku - v Ružinove aj v Nemocnici Bory. Po jej užití sa po pár hodinách spustí čistenie. Úprimne, je to psycho, ale z medicínskeho hľadiska oveľa lepšie ako kyretáž. Po prvom menzese od čistenia sa potom ide na kontrolu či sa všetko vyčistilo ako malo, to sa robí aj po kyrete (aj ten mám 1 za sebou)

bluka2
19. aug 2025

Chod na tu tabletku, aj keby si mala trochu cestovat

autor
19. aug 2025
@annalubuska

@anonym_autor ja som toto zažila tento rok 2 x, pri oboch som sa cca do 3 týždňov vyčistila sama (pila som alchemilku), bez tabletky. V Bratislave je možnosť dostať tabletku - v Ružinove aj v Nemocnici Bory. Po jej užití sa po pár hodinách spustí čistenie. Úprimne, je to psycho, ale z medicínskeho hľadiska oveľa lepšie ako kyretáž. Po prvom menzese od čistenia sa potom ide na kontrolu či sa všetko vyčistilo ako malo, to sa robí aj po kyrete (aj ten mám 1 za sebou)

@annalubuska Boze 😭 a su bolestí moc? Alebo dá sa to s liekmi zvládnuť, ze si dam napr ibalgin alebo flector neviem. Dlho ten cely "potrat" trvá?

autor
19. aug 2025
@bluka2

Chod na tu tabletku, aj keby si mala trochu cestovat

@bluka2 no jasne o to nejde, len to normálne prídem do nemocnice a poviem ze nechcem kyret ale mam záujem o tabletku?

dixitka
19. aug 2025
@anonym_autor

@bluka2 no jasne o to nejde, len to normálne prídem do nemocnice a poviem ze nechcem kyret ale mam záujem o tabletku?

@anonym_autor konkrétne v Ružinovskej preferujú tabletku, takže ak by si sa aj chcela objednať na kyretáž, možnosť tabletky ti určite ponúknu. A tam, kde ti povedali, že nie sme v zahraničí, odkazujem, že tabletka pri MA je schválená už hádam 3 roky 🙄

wiccawicca
19. aug 2025

@anonym_autor ja som tak bola možno aj mesiac, či nie aj viac, doktor povedal na kontrole, že plod nežije a že mám počkať, že sa to samo spustí a tak som čakala človek nevie, prvé tehotenstvo, začala som krvácať a mala som veľké bolesti, išla som večer do nemocnice a na druhý deň ráno mi robili kyretáž a teda že samé by sa to nevyčistilo. Keď som bola tehotná po druhý raz, tak som tiež krvácala na začiatku a oni stále nevideli akciu srdiečka tak mi robili také testy či sa zvyšuje ten tehotenský hormón ale už preventívne som si mala vybavovať predoperačné vyšetrenie ak by bola potrebná kyretáž. Tak prvý raz ma nechali tak dlho a nič a potom ma naháňali čím skôr aby to bolo a nakoniec sa ten hormón zvyšoval každým dňom a oni ma zbytočne vystresovali.

bluka2
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som to nikdy nepotrebovala, ale vo viedni som mala 2 kamosky, ktore ano. Tam to je u gynekologa v praxi. Zavolaj do tych nemocnic a spytaj sa. Alebo tam proste chod, ked to nie je moc daleko

dixitka
19. aug 2025
@anonym_autor

Jaj a este som sa chcela opýtať, okrem sona vas aj palpacne pozerali zo spodu? Mna silou mocou chcel pozerať odmietla som, vravím mu naco? Ze vraj aby zistil, ci sa niečo neodlupuje. Ja nechápem toto,

@anonym_autor a mňa teda od podozrenia na MA palpačne nevyšetrovala ani moja dr., ani potom v nemocnici

autor
19. aug 2025
@dixitka

@anonym_autor a mňa teda od podozrenia na MA palpačne nevyšetrovala ani moja dr., ani potom v nemocnici

@dixitka no to sa cudujem, u nas sú uchylaci

autor
19. aug 2025
@wiccawicca

@anonym_autor ja som tak bola možno aj mesiac, či nie aj viac, doktor povedal na kontrole, že plod nežije a že mám počkať, že sa to samo spustí a tak som čakala človek nevie, prvé tehotenstvo, začala som krvácať a mala som veľké bolesti, išla som večer do nemocnice a na druhý deň ráno mi robili kyretáž a teda že samé by sa to nevyčistilo. Keď som bola tehotná po druhý raz, tak som tiež krvácala na začiatku a oni stále nevideli akciu srdiečka tak mi robili také testy či sa zvyšuje ten tehotenský hormón ale už preventívne som si mala vybavovať predoperačné vyšetrenie ak by bola potrebná kyretáž. Tak prvý raz ma nechali tak dlho a nič a potom ma naháňali čím skôr aby to bolo a nakoniec sa ten hormón zvyšoval každým dňom a oni ma zbytočne vystresovali.

@wiccawicca kokso... 🙈Kolky si bola týždeň ked si myseli, ze plod nežije?

anonym_e5764d
19. aug 2025
@anonym_autor

@dixitka no to sa cudujem, u nas sú uchylaci

@anonym_autor
Nie sú to uchyláci, je to bežná prax aj v zahraničí. Pozerajú zospodu krčok maternice. Veď keď ti nevyhovuje prístup lekárov, tak zostaň doma a čakaj, čo sa stane.

tinka_1807
19. aug 2025

@anonym_autor Ja som palpacnw nebola vyšetrovana ani svojim gynekológom a ani v nemocnici pred kyretazou. Všade robili len sono gynekologické (zo spodu). Ja som bola v Ružomberku a veľká spokojnosť s prístupom aj personálom. Ráno som prišla na zákrok, poobede o druhej ma púšťali už domov.
Ale ak by som bola bližšie k BA a nemusela kvôli práci byť tu, tak by som určite radšej šla do Ruzinova. Tam chod normálne ráno na príjem, povedz čo je vo veci a oni ti určite ako prvu možnosť dajú tabletku. Len treba rátať s tým, že do hodiny môžeš mať silné bolesti, takže idealne aj sa ubytovať niekde v BA a na druhý deň na kontrolu. Samozrejme môže to zlyhať a potom je ďalšia možnosť kyretaz. Len teda to je určite invazivnejsie, nakoľko musíš ísť do narkózy + teda aj je to proste zákrok, cize nejaké rizika tam sú väčšie ako pri potrate vyvolaným tabletkou. Ja som z narkózy bola ešte 2 dni dosť mimo a ešte týždeň mi trvala vascia únava. Posledné dva dni som na tom aj s energiou už konečne lepsie a to sú už takmer 2 týždne od zákroku

autor
19. aug 2025
@anonym_e5764d

@anonym_autor
Nie sú to uchyláci, je to bežná prax aj v zahraničí. Pozerajú zospodu krčok maternice. Veď keď ti nevyhovuje prístup lekárov, tak zostaň doma a čakaj, čo sa stane.

@anonym_e5764d nie nevyhovuje mi vrtat sa v krčku zbytočne. O com to vypovedá? Nedala som sa pozrieť cele tehotenstva nedam sa ani teraz

autor
19. aug 2025
@tinka_1807

@anonym_autor Ja som palpacnw nebola vyšetrovana ani svojim gynekológom a ani v nemocnici pred kyretazou. Všade robili len sono gynekologické (zo spodu). Ja som bola v Ružomberku a veľká spokojnosť s prístupom aj personálom. Ráno som prišla na zákrok, poobede o druhej ma púšťali už domov.
Ale ak by som bola bližšie k BA a nemusela kvôli práci byť tu, tak by som určite radšej šla do Ruzinova. Tam chod normálne ráno na príjem, povedz čo je vo veci a oni ti určite ako prvu možnosť dajú tabletku. Len treba rátať s tým, že do hodiny môžeš mať silné bolesti, takže idealne aj sa ubytovať niekde v BA a na druhý deň na kontrolu. Samozrejme môže to zlyhať a potom je ďalšia možnosť kyretaz. Len teda to je určite invazivnejsie, nakoľko musíš ísť do narkózy + teda aj je to proste zákrok, cize nejaké rizika tam sú väčšie ako pri potrate vyvolaným tabletkou. Ja som z narkózy bola ešte 2 dni dosť mimo a ešte týždeň mi trvala vascia únava. Posledné dva dni som na tom aj s energiou už konečne lepsie a to sú už takmer 2 týždne od zákroku

@tinka_1807 jooj, nemam šancu sa ubytovať pobliz, lebo to je komplikované k voli detičkam ostatným 😢

tinka_1807
19. aug 2025
@anonym_autor

@tinka_1807 jooj, nemam šancu sa ubytovať pobliz, lebo to je komplikované k voli detičkam ostatným 😢

@anonym_autor a ako ďaleko bývaš? Ako keď s tebou pive manžel alebo niekto, tak možno cesta do 2 hodín by mohla byť ok. Ja som ešte niekde tu na fóre čítala, že aj v Žiline vraj sa dá tou tabletkou, ale neviem to naisto.

anonym_e5764d
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e5764d nie nevyhovuje mi vrtat sa v krčku zbytočne. O com to vypovedá? Nedala som sa pozrieť cele tehotenstva nedam sa ani teraz

@anonym_autor
To je úplne v poriadku, proste odmietneš a hotovo. Len som tým chcela povedať, že lekári to nerobia preto, že sú úchylní. Cervix multirodičky je zaujímavý asi len pre manžela.

autor
20. aug 2025
@anonym_e5764d

@anonym_autor
To je úplne v poriadku, proste odmietneš a hotovo. Len som tým chcela povedať, že lekári to nerobia preto, že sú úchylní. Cervix multirodičky je zaujímavý asi len pre manžela.

@anonym_e5764d jasné že, manžel mi nič nerobí násilné, je to úplne o inom a mám naozaj bohaté skúsenosti bolestí, keď sa vŕtajú v krčku lekári.

wiccawicca
20. aug 2025
@anonym_autor

@wiccawicca kokso... 🙈Kolky si bola týždeň ked si myseli, ze plod nežije?

@anonym_autor asi 6-7 už neviem presne ale pobudla som vtedy v nemocnici dva týždne a potom už bolo vidno akciu srdiečka, predtým ešte nie a keďže som krvácala tak hneď robili závery.