icon

Časté močenie v tehotenstve

20. feb 2022

Pekný deň prajem, je normálne v 8tg časté močenie? Kým sa vrátim z toalety za chvíľu zas potrebujem a po každé ide zo mňa iba máličko. A to sa snažím menej piť.

milka1988
•
20. feb 2022

Ty sa hlavne nesnaz menej piť, väčšina žien v tehotenstve má hustú krv, musia brať železo, a veľa piť. Časté močenie patrí k tehotenstvu. Pokiaľ nemáš nejaké bolesti mocaku, zápal či výtok tak je to v poriadku. Obmedzovanie tekutín v tehotenstve je proste blbosť

karhu
•
20. feb 2022
autor
•
20. feb 2022

@milka1988 som sa zľakla ze by mohlo ísť o zápal ale to by som asi mala aj nejaké iné príznaky však?

milka1988
•
20. feb 2022

Ked je zápal su bolesti, ci ine sprievodné javy, ale ked povies svojej gyn najbližšie ze chodíš často cikať povie ti ze je ti v tehotenstve normálne. Pôsobia hormóny a vo vyššom štádiu už dieťa tlačí na močový mechúr

bolarazjedna
•
20. feb 2022

Áno, časté močenie je úplne normálne aj v 1.trimestri. Tvoje obličky teraz pracujú rýchlejšie, aby co najrýchlejšie očistili telo od odpadových látok, je to pod vplyvom hormónov. Aj mne sa stane, že v priebehu polhodiny idem 3x cikať. V druhom trimestri je zo mierne lepšie, v treťom zas už dieťa svojou váhou tlači na mechúr, čiže užiješ si to aj na konci tehotenstva. Nech toto je najneprijemnejsi tehotenský príznak u teba ☺️

Pri zápale tiež býva časté močenie, ale vtedy je zo spojené aj s bolesťou, pálením, rezanim pri cikani, resp iba ta nutka, ale reálne ti cikať netreba.

A určite sa nesnaž redukovať tekutiny. Aspoň 2 litre denne určite treba vypiť.

leuska1991
•
21. feb 2022

Ano je. Teraz preto ,ze tvoje oblicky pracuju rychlejsie ,neskor bude male tlacit na mechur🤣🥰

wokokoza
•
21. feb 2022

Úplne normálna vec 🙂 Neodporúčala by som menej piť, pitný režim treba dodržiavať.

luciakuliskova
•
8. júl 2024

Ahojte žienky,potrebujem pomôcť mala som pohl.vstyk 11 dní dozadu a asi po tyzdni odvtedy ma trápi časté močenie.Môže to prísť tak skoro?