icon

Časté návštevy pohotovosti počas rizikového tehotenstva

3. feb 2025

Ahojte, možno si pomyslite svoje po tomto, ale chcem sa opýtať či je tu niektorá z vás ktorá chodila často v tehotenstve na pohotovosť. Ja som na rizikovom. Mám poradňu každé 2 týždne ale už asi 2x sa stalo že som medzi tými poradňami bola na pohotovosti. Raz kvôli veľmi silným pohybom dieťatka a druhýkrát pre tlak v boku pre ktorý som sa nevedela už ani hýbať. Táto riziková poradňa kam chodím je len 2x do týždňa takže keď sa niečo deje mimo tých dní vždy musím na pohotovosť a cítim sa často trápne pre to. Len by som rada počula že aj vy ste chodili, že ste kaslali na to ci si tam kto pomyslí, že zas je tu hentá. Neviem sa tak nastaviť v hlave že však mám na to právo a nech si myslia co chcú. Začala som 7 mesiac teraz.

simca115
3. feb 2025

niesom tehotná ale určite by som sa za to nehanbila . Je to ich práca pomáhať ľudom keď majú ťažkosti neber si to tak 🙂 držím palce aby ti to dobre dopadlo

kvietok1233
3. feb 2025

Radšej ísť 100x zbytočne ako neísť raz a niečo sa stane...napíšem to tvrdo ale je plno žien čo im dieťa umrelo v bruchu ..preto radšej ísť aj 100x zbytočne...nemaj výčitky porodis a nik si na teba ani nespomenie 😊

rebi789
3. feb 2025

Vôbec sa za to nemusíš hanbiť, radšej 100x skontrolovať alo lutovať. To čo si pomyslia sestry na pohotovosti je ich problem, nie tvoj.

jaass
3. feb 2025

Presne tak, radšej ísť zbytočne ako neskoro. Ja som bola počas tehotenstva 2x. Keď som šla druhykrat som sa ospravedlňovala a doktorka mi hneď povedala, že sú mamičky, ktoré počas tehotenstva pridu aj 7,8x. A že na to sú tam aby skontrolovali babatko. Takze absolútne sa necíť trapne. Prajem veľa zdravia 🙏

pato88
3. feb 2025

Jezis stale, uz mi hovorili najprv, ze iba ked mam cervene krvacanie, potom, ze iba ked je silne, nakoniec, ze nech cakam den ci to neprejde… ja som pri oboch tehotenstvach krvacala cez druhe trimestre, u mna sa nevedelo z coho, tiez som sa citila blbo, bud som letela k dr medzi kontrolami alebo na pohotovost, to uz bola nasa taka tyzdenna rutina, aj v Spanielsku som musela ist na pohotovost… tiez mi z toho bolo nanic a aj to, ze ma mali vsetci asi aj za magora, ze muz musel niekedy letiet z prace kvoli tomu… Babatka som donosila nakoniec bez problemov, tretie trimestre krvacanie prestali a nestetrila som sa vobec. Len vydrz mozno sa ti no polepsi, ak nie, o par mesiacov je potom a uz si ani nespomenies, ze si chodila na pohotovost.

lelelienka
3. feb 2025

Ja som bola pocas tehotenstva na pohotovosti 5x, (raz som si tam potom aj par tyzdnov polezala) sice na roznych miestach, ale nikto mi nikde nepovedal nic, ani na mna nezazerali, praveze ma uistili ze su tam na to, aby skontrolovali a keby nieco, urcite treba radsej prist Takze sa neboj a ked sa ti nieco nezda, proste chod. Ja napriklad som mala uplne super skusenost ze som ani necakala, bola som aj v statnej nemocnici aj v sukromnej za poplatok, vsade boli strasne zlati.

euka210
3. feb 2025

Je to tehu, clovek sa boji, v tomto pripade asi radsej ist ako neist.

kavasmliekom
3. feb 2025

Vieš čo, pri synovi som mala taký nízky tlak, že 2x do mesiaca ma brala sanitka 🙈 posledný mesiac si ma chceli nechať už v nemocnici, ale odmietla som. A deň pred pôrodom si ma tam už nechali a len ma na kresle preniesli na izbu 🤣

lonely66
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
3. feb 2025

Ja tiež vravím treba ísť vždy keď sa ti niečo nezdá mne takto mysleli že mám zápal slepého čreva nakoniec mi dcérka tlačila na obličky okamžitá hospitalizácia na tri týždne a potom ešte po mesiaci opäť a to si ma tam nechali do pôrodu a to som s obličkami nikdy nemala problém ani pred ani po a to som bola potom ešte tehotná trikrát a bola som aj zbytočne keď sa syn nehýbal a on iba spal všetko bolo ok

noami12
3. feb 2025

Ja som v prvom tehotenstve bola si 3x. Raz som v Lidli spadla na zem lebo bola rozbitá fľaša na zemi a nevšimla som si jej. To pozerali na mňa ako keby som bezdôvodne došla, ale išlo mi o to že som bruchom spadla na bok a udrela sa o košík. A chcela som si byť istá že je to OK. Potom son mala obličkovú koliku 2x a to tiež po mne pozerala ako keby otravujem pritom od bolesti som skoro škriabat stenu išla. A bolo mi to blbé tam ísť znova, ale fakt sa to uź nedalo vydržať a to už tam bol druhý doktor a ten sa čudoval že mi dr. kázala dať si paralen... takže fakt keď to cítiš tak nerieš a choď 🙂

autor
3. feb 2025

Ďakujem moc všetkým za povzbudivé slová ❤️ ja tým ze som na rizikovom a veľa musím len ležať, oddychovať tak sa určite o to viac sledujem a potom už mám v hlavne len či to ísť neísť riešiť 🤔

martaatram
4. feb 2025

Ja som bola na rizikovom kazde dva tyzdne poradna.. tiez som bola medzitym na pohotovosti…raz ma bolelo pod lopatkou a fakt som si nahovarala ze boze si tehotna bude ta boliet vsetko… napisala som ale mail dr opisala problem a odpislaa mi ze mam ist na pohotovost od toho tam su… sla som tiez so slovami ze prepacte ze otravujem…🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️a nakoniec som mala oblickovu koliku … vtedy mi dr povedal hocikedy treba prist ked sa mi nieco nezda… Takze za mna ano ! Nech si mysli kto chce co chce …

any_soj
5. feb 2025

Môžeš si byť istá, že akékoľvek prípadné ich myšlienky, že zase si tam, by sa okamžite zmenili na "prečo ste neprišli???", ak by bol nejaký vážny problém.