icon

Časté tvrdnutie bruška v 1. tehotenstve. Bude to tak aj v druhom?

dotka04
16. apr 2025

Ahojte, 1.tehotenstvo som mala od 20tt odlezane az do sameho konca kvoli velmi, velmi castym tonizaciam maternice. Krcok sa mi ale neskracoval, kvoli hroziacemu predcasnemu porodu som odlezala xy tydnov v nemocnici, zazila enormne vela stresu a strachu… Nakoniec som rodila 10 po termine vyvolavackou.
Pohravame sa s myslienkou 2.dietata… mal niekto 1.tehu s castym tvrdnutim bruska a v dalsich tehotenstvach sa to uz nezopakovalo?
Viem, ze kazde tehotenstvo je ine, ale zaujimaju ma konkretne skusenosti s tymto, ako to bolo u vas 🙂

kiki68
17. apr 2025

@dotka04 u mna este horsie, ako nelezim s tymto a ani v prvom som vylozene nelezala, len musim vela magnezka brat. Krcok sa skracuje u mna, ale nie tak zle. Prve tiez bolo vyvolavanie po termine skrz tlak, druhe uvidime.

malarybka3
17. apr 2025

@dotka04 ahoj, no mne bolo povedané, že pri druhom tehu sa to zvykne opakovať, tiež mi hrozil predčasný v 33tt. Momentálne druhé čakám, tvrdnúť mi tvrdne, ale verím, že to dáme aj bez hospitalizácie. Pri tom druhom tehu to ide nejako rýchlo, keďže sa treba obracať okolo môjho dvojročného.

katka533
17. apr 2025

@dotka04 aj mne tvrdlo, aj som lezala v nemocnici a presne tiez som prenasala. Pri druhom som brala magnezko, ale nic som inak neriesila a normalne som porodila, ziadne otvaranie nic dopredu