Celé tehotenstvo sa trápim zdravotnými problémami
Ahojte, konecne cakame nase prve dietatko o ktore sme sa strasne dlho snazili… 3x neuspesne cykly ivf… nakoniec zazrak podarilo sa prirodzene 🤗 a nasledne problem za problemom. Nikdy som nebyvala chora, fakt ze naposledy pred 8 rokmi asi. Zrazu rovno po otehotneni choroba za chorobou, komplikacia za komplikaciou…. Prvy trimester- angina potom hned nato covid a teploty 38stupnov. Kaslala som este do 18tt 😞 dva tyzdne bolo dobre potom nejaka crevna viroza, neskor zapal nosohltana opat teploty, potom zas nejaka viroza… herpes som mala kazdy jeden mesiac… 30tt opat covid s teplotami a pridruzena nejaka bakteria takze antibiotika… akurat som 34tt a toto je jeden velky horor… lepi sa to na mna z kazdej strany a to pomaly ani nos z bytu nevystrcim 🥺 jedine co ma obislo je asi tehotenstka cukrovka… ach jaj ja uz neviem ako toto vsetko moje dieta zvlada imunitu mam v keli a len sa strachujem ako natom budeme po porode ci aj mala nebude kvoli mojej imunite taka chorlava 🥺
vsetko tak ako pises a par veci naviac a ja som mala aj tu cukrovku a s tym covidom som aj rodila 😂😂 dobre bude este vydrz 😉 a babo bude ok uvidis 😊
@kiki68 no neviem ukazkove tehu som si predstavovala inak 😅😅 este s tymi rannymi nevolnostami som ratala ved vsak to patri k tomu ale tie choroby su hroza a hlavne to nekonecne liecenie sa a hned nato bum zas nieco nove 😂 uz len cakam posledne tyzdne co ma este prekvapi su tu moznosti ako cierny kasel, zltacka , nebodaj este kiahne som nemala 😂 ach jaj ale najviac ma stvu tie teploty, z toho jedineho mam strach ci sa nemohlo nieco dodrbkat hlavne tie co boli zo zaciatku pri prvej angine v 6tt a potom covide cca 10tt 😕 keby aspon tie teploty neboli tak to prezivam lahsie
@fairyy jemine tak to si mala potok tiez pestre 😃 ja to nechcem zakriknut ale mam tusaka ze pri mojom stasti budem aj ja s nejakou lahodkou typu covid na porodnej sale rodit 😂😂 a mala si nejaku chorobu aj so zaciatku tehotenstva ? Ja mam hlavne strach z tych prvych chorob a horucok hned na zaciatku ci sa uz tam nemohlo nieco dodrbkat aj ked ultrazvuky zatial su vsetky v ramci normy az nato ze mala je o trosku mensia
Ja som to mala podobne v tehotenstve, o to horsie, ze som sa musela starat aj o 3 chore deti a muza, ten covid a crevna bol masaker. No ale...este ku koncu vysoky tlak, tak to radsej by som sopel. To si proste nevyberies. V tehotenstve ide imunita dole...
ano mala 😃 ale mne povedala gyn, ze ak mala dala cely zaciatok a sa udrzala, tak sa nemam coho bat, ja som aj absolvovala pre moj vnutorny pokoj vsetky mozne testy a skriningy a uz je mala na svete zdrava a spokojna 😉 ja som inak aj parkrat bola hospitalizovana pocas tehotenstva odchadzali mi oblicky, crp bolo extrem, atb som jedla pocas tehotenstva uz ako lentilky...
Mňa síce choroby obišli (som učiteľka, moja imunita už je na inom levely 😅). Jedine od spodku sa mi streptokok namnozil. Ale z aktivnej športovkyne som sa v treťom trimestri stala nemohucou, lebo kĺby mám doslova v...tam. A trpím nespavosťou od 25tt. Všetky výsledky ukážkové, Dr. ma chváli ako to v mojom veku a po IVF zvládam bez opuchov, super tlak, cukor ok...a ja by som ho aj zabila 😅 Už to máš len chvíľu, neboj sa.
@nevenka to ti verim ze popri detoch sa neda ani plnohodnotne liecit 🥺 co sa tyka tlaku tak ja mam zas cele tehotenstvo extremne nizky, taky ze mam tocaky hlavy kedykolvek v priebehu dna, migreny… ale zas ten vyssi je pre babatko ovela nebezpecnejsi… mozem sa opytat mala si hned to zaciatku problemy alebo ti zacali az v druhom trimestri? Ja som sa v druhom , tretom uz tak nestresovala ale ten prvy trimester som znasala aj psychicky asi najhorsie kvoli teplotam
Ja som kaslala mesiac tak ze som myslela ze sa mi rebro zlomi, v 7 mesiaci som mala kiahne, tesne pred nimi klostridiovu infekciu , streptokoka som mala a pri sekci sa mi zapalil pankreas. Chora som na celi zivot uz
Nadhera
Co uz, niekto si to proste odsrat musi, niekto ani nevie ze je v tom. Hlavu hore, verim ze je to u Teba len obdobie🍀
Inak skoro celich 8 mesiacov som v nemocnici bola a o 2deti predtym som prisla. Takze my tie deti mame vybojovane 🩷
Neboj sa, je to úplne normálne 😊 ja som prvé bola tiež chorá, jedine keď som šla rodiť tak som zázrakom bola zdravá (ale zato všetky ostatné choré, lekár bol nadšený, že za posledné 3 dni som bola jediná zdravá rodička).
Teraz pri druhom som ešte len úplne na začiatku a tiež nonstop chorá, jeden deň som bola zdravá a potom znova booom chorá. A to nevravím, že som pri prvom vracala do pôrodu 😂
Ale prejde to, keď sa narodí, neboj 😊 už dobojuješ.
S tymi chorobami v tehotenstve sa strasi, ale realne je to naozaj tak, ze tehotne su viac chore ako netehotne a nejako velmi to neskodi. Prirodzenou evoluciou sa asi ukazalo, ze znizit imunitu v tehotenstve sa oplati, kedze vacsina chorob proste babatku nevadi a je mensia sanca, ze ho telo odmietne.
Ja som 2 mesiace pred porodom ochorela od muza a do porodu som sa toho uz nedokazala zbavit, normalne som 2 mesiace nevedela tu chorobu porazit. Desila som sa kasla po sekcii. Ale z porodnice som uz odchadzala uplne zdrava, pravdepodobne sa ta imunita zase rychlo nastartuje.
To som celá ja 😁 pred tehotenstvom nič a počas vkuse chorá (teploty, vírusy, črevné problémy) 🤦🏻♀️ už som sa nevedela dočkať kedy to celé skončí. Pravda že 3. trimester už bol lepší z tohto hľadiska, ale vtedy začali iné stresy. Ale dcérka je v poriadku 🙂

Vsak ukazkove tehu ako hovori moj gyndos. Imunita ide dole, aby nebranila babatku rast. Maler je, ze lapnes vsetko. Hlavne ked si tehu v tom obdobi chripok. Klasika, no co, uzivaj si tej nadhery, neboj som na tom rovnako 😀😀😀