Celodenná nevoľnosť v prvom trimestri - rady a tipy
Prosím baby, poraďte niečo na celodenné nevoľnosti. Už piaty deň mi deň aj noc strašne zle od žalúdka, napína ma, niečo sa aj donútiť zjesť, ale už sa cítim slabá … nemáte niečo čo vám pomohlo? Nejaký čaj alebo neviem, hocičo iné 😞… som 6+2tt
@daniela_p držím palce, mne to prešlo definitívne až niekedy medzi 25. a 28tt. Odvtedy ma už iba neznesiteľne pálila záha. A pri pôrode som grcala tiež :( nepomohlo na to vlastne nič, iba infúzie. Začalo to v piatom týždni, zvracala som každý deň 10,15,20x. Takto som to dobojovala do desiateho týždňa, keď ma svokrovci našli nevládnu na posteli, polomrtvu a rýchlo ma brali do nemocnice. Prijímajúca doktorka neverila, že som to nechala zájsť tak ďaleko, bola som doslova na hranici života a smrti, kompletný rozvrat organizmu. Nechcela som ísť do nemocnice skôr, lebo bohužiaľ mám len samé zlé skúsenosti s doktormi. Vždy sa mi každý vysmial, že si vymýšľam, simulujem, iba nechcem ísť do školy/práce ... Až keď som začala chodiť na súkromnú kliniku, za ktorú si samozrejme dobre zaplatím, až vtedy sa ku mne začali správať ako k cítiacej bytosti, ktorá keď ide za doktorom, je jej naozaj zle :/ no tak v nemocnici mi vynadali, že kde som bola doteraz, dali mi infuzky so silnými liekmi, no ja som to nezvládala psychicky v nemocnici, sama, tak som na reverz odišla a svokra mi tie infuzky pichala až do 18.tt, 2x denne. Žily som mala ako fetacka :D ale od 18tt som grcavala už iba 1-2x denne a bola som schopná jesť nejaké základné jedlá. Medzi 25 a 28 týždňom sa to ukľudnilo, už som nevracala, no stále mi bývalo ťažko, nevoľno. A nesmierne ma pálila záha. Prešlo to až po pôrode, aj to len dočasne. Dodnes mám po tehotenstve nežiaduci následok - okolo ovulácie mi býva zle ako vtedy (našťastie nezvraciam, zaberá sóda a zapiť vodou, iným zaberá nealko pivo). Niekedy sa mi to natiahne tak, že od skončenia menštruácie do ovulácie mi býva zle, inokedy od ovulácie do menštruácie (v každom prípade pol mesiaca mi býva zle) a niekedy mám veľké šťastie a je mi zle len okolo ovulácie 3-4 dni. A ešte jedna chuťovka mi ostala- každý mesiac mám kontrakcie pri menštruácii. Tak snáď na tom budeš lepšie ako ja. Držím palce!

@laurika85
@ailiba
Ďakujem baby … nepomohlo nič 😔 od včera mám k tomu aj silnú migrénu, zvraciam aj z vody, dnes keď manžel skončí v práci tak musíme ísť, nemôžem to už odkladať