Červené fľaky na tvári v tehotenstve. Je to infekciou?

susik77
3. feb 2009

Ahojte, uz par tyzdnov sa mi niekedy tvoria take drobne cervene fliaciky na pravej strane na tvari. Nie su ani suche a vacsinou z vecera do rana zmiznu. Vobec neviem z coho to moze byt, ziadnu kozmetiku som nemenila.Trochu sa bojim, ci to nemoze byt nej. infekcia...Mate s tym niekto skusenost?

gertka
6. feb 2009

ahoj susik, aj ja mam cervene flaky na tvari, jeden den to je lepsie a druhy horsie, zatial neviem co s tym mam ale chystam sa koznej pre istotu.
inak si na to davam obklady z borovej vody. niekedy som mala tie pliacky aj z mrazu, mozno to mas iba z toho.

vilocka
7. feb 2009

babulky ja som mala cervene flaky od nejakeho desiatkeho tyzdna, nemizlo mi to, ale praveze zhrosovalo a vyzeralo to vazne dost hrozne. Byvalo mi ale v prvom trimestri dost zle od zaludka, casto som vracala, takze asi tym sa to nastartovalo.Ani ziadna masticka od koznej mi nepomahala, mozno to aj vy mate proste z hormonov. Potom som prisla na to, ze ked nejem nic kysle, tak sa to zlepsuje, pouzivam detske mydlo, kozmetiku bioderma sensibio DS krem a forte krem, na noc homeopaticku masticku cicaderma a ked sa mi obcas nejaky ten fliacik urobi, tak si nan dam obycajnu zinkovu pastu z lekarne za par korun. Tymto sa mi podarilo to mat pod kontrolou. Ale myslim, ze od siedmeho mesiaca uz to ustupilo aj samo, takze treba vydrzat. 😉 Mozno som vam poradila aspon trosku, ja som z toho bola dost bezradna.

petra1985
7. feb 2009

mne sa to robilo po tele vsade a bolo to zo zimy.. potom to hned zmizlo ked som prisla do tepla a trosku pobudla..

susik77
autor
7. feb 2009

Ahojte, asi je to fakt zo zimy-teraz, ked sa oteplilo, uz to nemam. Vyzeralo to ako drobne cervene vyrazky-ale boli uplne ploche-len take fliaciky. do rana to vzdy zmizlo. ja mam na rukach atop. ekzem, tak mozno ze som na taketo veci nachylnejsia ☹ Dufam, ze nebudem mat este k tomu alergiu na mraz ☹

junovka
7. feb 2009

mozu mat rozne dovody, ale moze to spolocne suvisiet aj s pecenou 😉

gertka
8. feb 2009

vilocka, diky za rady, aj ja pouzivam biodermu, je to asi najlepsie, co som si kedy na tvar davala. aj ja som pregrcala cely 1.trimester a dokonca mi dal doktor na to aj cipky. vyskusam aj bioderma sensibio, aj si skusim kupit zinkovu masticku a dufam, ze mi to pomoze. vsetci mi sice hovoria ze to nie je take zle, ale bola som zvyknuta mat tvaricku jak detska prdelka ale z tohoto som hotova a zrkadlu sa doma vyhybam. licka nemam take hrozne, ako mam bradu.
koznej som sa rozhodla zatial neist, lebo tam nechcem stravit pol dna v preplnenej cakarni a este sa obavam, ze chytim chripku.

vilocka
9. feb 2009

gerti ja som u koznej pochodila asi tak, ze mi dala jednu masticku, ktora sa v tehotenstve nema pouzivat 😠 a este ma presviedcala, ze vyrobcovia radi prehanaju) a druhu, ktora absolutne nezabrala . Takze skoncili obe v kosi. A povedala som si, ze s tym zabojujem sama. Ja som to mala hlavne okolo nosa a na brade, neskor uz aj na lickach (akne to ale nebolo). Tiez mi manzel hovoril, ze som stale krasna 😀 , ale ja som uz pomaly chodila von s vrecom na hlave 😀.

gertka
9. feb 2009

vilocka ved presne toho sa obavam, ze mi da nejake hormonalne alenie debilne masticky za vela penazi a poprito mi moze pomoct nieco normalne na stalo. teraz som stale doma na PNke a ked pride navsteva, tak utekam rychlo do kupelky sa napatlat makeupom, aby sa ma nikto nezlakol, ale ked vyjde slnicko a bude teplejsie a bude sa mi chciet ist castejsie von, tak uz by som chcela byt krasna a pritazliva s nruskom. 😎

gertka
12. feb 2009

ahoj vilocka, tak som zacala pouzivat Biodermu sensibio, fakt pomaha, dakujem ti za radu, ani som nesla ku koznej 🙂. zinkovu mast mi v lekarni neodporucili, vraj velmi vysusuje a mala by som este suchsiu plet. dufam, ze o par dni uz nebudem potrebovat ani makeup 🙂 maximalne na kruhy pod ocami 🙂

vilocka
12. feb 2009

gertka tak to som velmi rada, ze som pomohla. 😵
Tu zinkovu suspenziu som si davala len na tie cervene flaky a od nej mi vzdy zmizli. Nie na celu pokozku, lebo je to naozaj take pudrove a susi to. Ale mne pomohla.
Tak super 😉

maykaaa1122
22. júl 2016

ahojte, ja mávam také fľaky na tvári hlavne v lete. Pomáha mi care masť od bepanthenu.. 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre