Chorá sestrička v ambulancii ohrozuje tehotné pacientky?
Musim sa vyrozpravat a zaroven opytat na nazor. Nie som ziadna hysterka ale trosku mi to vrta v hlave. Prave som mala poradnu pre tehotne, prisla som od lekara a som pohorsena. Otvorila mi sestricka v rusku, nikdy nemaju ochranu tvare. Povedala mi hned v dverach ako sa zle citi, ze je prvy den v robote od pondelka a je velmi slaba, ze 5 dni je chora a berie 3 dni antibiotika sice a mala by uz byt ok, ale ok teda nevyzerala. Bola som pri nej asi 15minut, nasledne som sla k lekarovi, ktory bol tiez chory a bez vsetkeho. Ten ale aspon vyzeral lepsie ako ona. Nemal ale ani respirator ani len obycajne rusko. Ja som sice prisla s respiratorom, ale brali mi aj krv a skoro som odpadla, takze som si ho musela dat dole. Nie je toto ohrozovanie tehotnych pacientiek? Myslela som si, ze lekari a sestri musia vediet co mozu a co nie, ale zrejme nie. V cakarni sme boli 4 tehotne zeny a po mojom odchode prichadzali dalsie, samozrejme ani jedna nemala nijak prekryte dychacie cesty. Je to ok podla vas? Nie je to ohrozovanie pacientiek? Ja som sestricke povedala ze nech sa nehneva ale mala ostat radsej do konca tyzdna doma na co mi odpovedala ze si to nemoze dovolit. Teraz mozeme vsetky tehotne co sme tam dnes boli trpnut ci sme sa nenakazili.
@bobrina1 pandémia nám priniesla rúška.. predtým si ich asi nepoznala
@gabriela2952 veru nie, respiratory som nepoznala, pred pandemiou by som ich urcite nenosila, teraz nikto nepozera na teba, ked mas respirator. Az po pandemii sa pre mnohych stali sucastou nasho zivota
🤣🤣🤣
Myslím, že zákonník práce niečo rieši o zdravotnom stave zamestnanca. Tam by si sa mala pozrieť a nájsť presne.
Aj mne sa to teraz stalo. Nikam nechodím. Včera kontrola u lekárky, sestrička chorá ako pes. A dnes uz ma dusi na kašeľ a hlieny. Zajtra víkend. Neviem čo si mám dať na to.

@gabriela2952 ale nie, fakt? Diky za info😁