icon

Chrípka počas tehotenstva

20. feb 2025

Zdravím, pravdepodobne som dostala tu zmutovanu chrípku, pri ktorej sa nedá znížiť teplota. Bolí ma hlava, hrdlo, uši, zuby, všetky kosti aj svaly. Stále pijem čaj ale to mi asi nepomáha. Paralen si tiež dávam. Viem že lekári vravia že pri tej chrípke netreba ísť hneď k lekárom ale ja som momentálne v 24 týždni tehotenstva. Myslíte že ja si môžem zájsť k lekárovi? Nevysmeju má tam, že som prišla iba s chrípkou?😅

ina2405
20. feb 2025

A čo ti dá lekár? Povie ti ležať, piť ceľa tekutín a dávať si Paralen. Akurat tú chrípku zbytočne roznesieš. Pokiaľ sa ti dobre dýcha, cítiš bábo, nekrvácaš, tak sa lieč doma.

diewcatqoo
20. feb 2025

Zavolaj mu a opytaj sa. Ja som mala chripku vlani o tomto case, tiez som bola tehotna a preslo mi to do zapalu dutin, musela som brat antibiotika.

autor
20. feb 2025

@diewcatqoo myslím že ja mám už angínu lebo sa mi nedá ani prehĺtať a sa cítim presne ako na začiatku tehotenstva a to som mala silnú angínu a tiež som mala antibiotiká. Ale počkám do zajtra a keď mi nebude lepšie tak pôjdem radšej.

ina2405
20. feb 2025

Ak sa bojíš, že máš angínu, tak choď, crp si daj zmerať aj v lekárni.

kiki68
20. feb 2025

Tiez som mala a urcite k lekarovi, musia spravit odbery a zistit ako na tom si, ja som mala dvoje atb, paralen a este na vykasliavanie acetylcystein

nevenka
20. feb 2025

My sme mali aj s detmi strasny covid, ked som bola cca v tom tyzdni ako Ty. Trvalo to u mna asi 2 tyzdne, kasel este riadne dlho, davala som si lisajnikovy sirup od Livsane, ten mi robil najlepsie. Inak som si davala aj tie lokalne spreje a cmulacky a do nosa Olynth, odobril aj gynekolog, ze urcite lepsie tieto lokalne v rozumnej miere, ako potom celkove ATB. Teraz napriklad som si nedavala hned ten Olynth a postekalo mi to vsetko na priedusky.
Ale musim poznamenat, ze ako ludia hovoria, ze asi "uz" mam aj anginu, tak toto je blbost, bud mas chripku (alebo inu virozu) alebo mas anginu (bakterialny zapal). Je este moznost, ze sa virus skomplikuje a premnozi sa aj nejaka bakteria, ale to tiez nie je za 3 dni. Nas maly napriklad je chory uz 2.tyzden, horucky mal do 40,4, potom presli a po 2 dnoch znova. Tak sme sli k dr., a CRP nizke, dostal Isoprinosine, ziadne ATB. A hrdlo ho bolelo ako slak. Nie kazda silna bolest hrdla je zase angina.

ina2405
20. feb 2025

@nevenka ja som bola akurát včera so synom v lekárni odmerať crp, lebo tiež sa nám chrípka ťahá dlho. Crp 0.7. pokračujeme s režimom.

rivini
20. feb 2025

Nedala si sa v 13. tyzdni zaockovat proti chripke? Ak mas ozajstnu influenzu s horuckami, musis ist k lekarke. Ta moze posudit, ci v 24. tyzdni predsa len nenasadi Ibuprofen, ak tu teploty nejklesaju. Teploty nad 38 stupnov v tehotenstve nie su dobre. Ak klesaju dobre, tak radsej vylez.

thirstymonk
20. feb 2025

Normalne choď k doktorovi ci kokos. Nechapem, čo je to dnes fakt za retardovana doba, aby sa jedna tehotna žena s chorobou bala isť k doktorovi, tyvole!!!
Obleč sa a iď, tí lekári tam nie sú na to, aby si opierali hlavu o stôl a brali päťtisíc, sú tam na to, aby liečili ľudí!

meginka32
20. feb 2025

Ak sa takto cítite, určite by som išla k lekárovi. Určite vás nevysmeje. Radšej ísť zbytočne, ako neskoro. A budete kludnejsia.

mameha7
20. feb 2025

@thirstymonk By ste sa čudoval. Nás pediatrička vždy odbije v štýle ,, je to len chrípka, zbytočne ste prišli, mali ste ostať radšej doma,, .

nevenka
20. feb 2025

@thirstymonk a co doktor spravi s chripkou? Maximalne tak zmeria CRP, vyjde nizke a symptomaticka liecba a vylezat...

thirstymonk
23. feb 2025

@nevenka No a čo? To teba ako pacienta nemusi zaujimať. V polovici pripadov byva chripka sprevadzana aj bakterialnym zapalom, takže ATB sa dávajú aj k chrípke. Poškodená sliznica je náchylnejšia na sekundarnu bakterialnu infekciu.