Chrípka v 26. týždni

trwska
7. mar 2019

Ahojte baby, ktorá z vás prežila chrípku v druhom trimestri? Chcela by som poradiť či je lepšie sa vypotiť z horúčky alebo radšej byt odkrytá v posteli? Čítala som že vysoká teplota, t.j. viac ako 38 stupňov by mohla ohroziť plod. Dnes som bola aj pri lekárke, predpísala mi tabletky na zvýšenie imunity keďže ja a lieky si veľmi nerozumieme. Nerada ale predsa som si dala paralen no zatiaľ teplota nejde dole. Už som dala aj sprchu letnú...

titla
7. mar 2019

Jednoznačne vypotiť z horúčky. Ja som teraz v 23 tt a celý minulý týždeň som preležala chorá s virózou. Tiež som mala teploty 38.00 a ako na potvoru sme nemali doma paralen (jeden neublíži, vždy lepšie ako teplota, problém je ak by si paralen užívala dlhodobo), tak som pila teplý čaj a potila sa v posteli a teplota mi klesla pekne na 37,6 v priebehu dvoch hodín. Potom som si dala už aj ten paralen, ak mi teplota znova vystúpila nad 37,5, ale trvalo to len dva dni tieto vyššie teploty. Inak som sa vyše týždňa cítila jak zbitý pes a nevládala si pomaly čaj zaliať.

trwska
autor
7. mar 2019

@titla fu, trochu má to upokojilo čo si napisala. Mna to len včera ráno chytilo, dnes som sa dostala k lekárke ale nevedela som, že som mala včera teplotu lebo som nemala kúpený teplomer 😃 zatiaľ som si dala len jeden paralen, teplota šla dole z 38,5na 37,6 avšak asi aj sprcha pomohla. No už nižšie nechce ísť. Veľmi sa nepotím, no letžim pod perinou.. ty si bola aj u lekárky predpokladám a náhodou si sa nepýtala či je to zaručené že keď sa vypotíš či to dieťa nemôže ohroziť

titla
7. mar 2019

@trwska Nebola som u lekárky, ale zas mám muža zdravotníka a ten sa o mňa postaral 🙂. Ja som sa tiež sama od seba len tak nezačala potiť, ale pomohlo vypiť hrnček teplého čaju a poriadne sa zachumlať do periny a vydržať i keď Ti je teplo. Potením určite bábu neuškodíš a je to prirodzená reakcia tela ako si znížiť teplotu. Len musíš dodržiavať pitný režim, aby si potom nebola náhodou dehydratovaná. Teraz je celkovo chrípkové obdobie, ale pokiaľ nebudeš mať dlhodobo vysoké horúčky nie je sa čoho báť. Hlavne kľudový režim, aby malo telo energiu bojovať s chorobou. Ja som aj veľa spala, čo bolo fajn.

saskia_98
7. mar 2019

@trwska potiť, potiť, veeľa čaju piť a sem tam paralen. Ja som mala počas mojho tehotenstva 2 krat silnu anginu s vysokymi teplotami (1 a 3 trimester) a malemu ani atb ktore som musela brať nijako neubližili no môj dr. mi sam povedal že mám si robiť babske recepty tzv. zabaly na ruky ak by bola teplota velmi vysoká.

jitkau
26. mar 2019

Ahoj mamičky, jsem 27+3, včera som bola u lekára a prinesla som si krasnu nádchu (som bez teplot) a partner to dostal taky, bojím sa, aby to neohrozilo miminka, čo mi poradíte?

trwska
autor
27. mar 2019

@jitkau obyč nádcha nemôže nijak bábu uškodiť. Každopádne napariť sa nad slanou vodou určite pomôže 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre