icon

Chudnutie počas tehotenstva

stiewe
29. nov 2014

Ahojte, môjho brata priateľka je tehotná, približne v 4. mesiaci. Avšak vyskytol sa problém, priateľka chudne a vrajže ju bábätko oberá o živiny a keď sa to neopraví, že to bude 50 na 50%. Preto by som sa chcela informovať, o čo vlastne ide, ako sa nazýva tá diagnóza a bližšie informácie o nej, keďže google mi v tom nevie poradiť.
Ďakujem

liz_lemon
29. nov 2014

@stiewe kazde babo obera matku o ziviny (ved z coho by zilo), preto sa musi dobre stravovat, aby to doplnala

stiewe
autor
29. nov 2014

@liz_lemon ahoj,to viem, však bábätko musí z niečoho žiť a rásť, ale že ona má nejaký problém, ktorý spôsobí to, že chudne namiesto priberania. Neviem ani o čo ide, keďže môj brat to poriadne nevysvetlí.

liz_lemon
29. nov 2014

@stiewe vela zien chudne, aj ja som zo zaciatku chudla, pokial dieta rastie, tak nie je dovod na obavy

luciao2
29. nov 2014

ahoj, ja som tiez cca do 3 mesiaca chudla, a potom sa to zmenilo a zacala som priberat, mala som to pri dvoch tehotenstvach, ,,svagrinka,, nech zacne viac jest ak moze, nie prepchavat sa ale stale nieco medzi jedlami dobkat, a nech jej doktor pozrie ci ma dobre prietoky, medzi placentou a babatkom. drzim palce nech je vsetko v poriadku 🙂

3kolka
29. nov 2014

Ahoj sa som prvé tehu naberala stále a druhé som od začiatku chudla...malý bol úplne v poriadku on rástol a zo mňa ubúdalo.nikde nieje napísané že žena musí cez tehu 100% naberať.môj dr vôbec to moje chudnutie neriešil...

zuzana_88
29. nov 2014

Ahoj,
ja som v 26 tt a este stale mam -2kg. Mala som ten isty problem, za prve mesiace som schudla 10kg. Kvoli tomu som lezala aj na infuzkach. Moja doktorka mi potom poradila pyridoxin a jointove napoje (ale tie sumive tablety z lekarne!!!). Mam kamosku, ktora cele tehotenstvo tiez chudla a na zaver pribrala len 3kg a mala je uplne zdrava, takze si nemyslim, ze vsetky zeny musia pribrat x kg...

luna11
29. nov 2014

Ako pisali baby, je to individualne,nie kazda musi pribrat hned. Ja som prve kilo pribrala v 7.mesiaci, cize pred tyzdnom 😀 A lekarka nema ziadne vyhrady, ked je babo ok. Treba sa len kvalitne stravovat.

ivikuska28
29. nov 2014

Ja som tak isto chudla za cele tehu som mala nakoniec + 3kg a maly sa narodil 3500g. Ak babatko prospieva nieje velmi co riesit. Ak by bola velmi slaba posle ju dr na infuzky.

ilie
30. nov 2014

Ja som v 4 mesiaci a schudla som 1kg,iba bruško mám väčšie,dúfam,že už začnem priberať.

andrejka159
30. nov 2014

pokiaľ je bábo OK, nevidela by som to ako problém. Ja som za prvé 3 mesiace schudla pomaly 10 kg. Pozerala som sa dole WC-ckom niekoľkokrát denne. Bola som zúfala sama zo seba. Nič mi nechutilo, stále som vracala a špatne mi prišlo aj z čistej vody. Ale bábo rástlo, správne sa vyvíjalo.
Teraz som v 8 mesiaci a schudnuté kg začínam naberať mám +5 kg 🙂 to príde, len sa treba pestro stravovať, nepočúvať reči typu, že je to zlé, lebo pokiaľ sa mamička cíti dobre, bábo sa správne vyvíja tak v čom je problém? 🙂

lilli110
30. nov 2014

Priberanie v tehotenstve je určite veľmi individuálne. Telo si podľa mňa samé vypýta, čo potrebuje. Len sa netreba zbytočne príliš prejedať. Ja som zo začiatku bývala vkuse hladná. Jedla som cca každé dve hodiny a to prvé jedlo bolo už o 5 ráno. Nebolo to veľmi príjemné. Bola som stále hladná a zle mi bolo stále...aj cez deň a aj v noci. Trvalo to štyri mesiace. Našťastie som nezvracala. Takže do 6. mesiaca som pribrala 8 kg. Ďalší mesiac som schudla jedno kilo a už som až do pôrodu nepribrala vôbec. Syn mal pritom 4 kg, keď sa narodil. Hneď po pôrode som vážila menej ako bola moja vychodzia váha. Jedla som pritom vždy čo mi chutilo a kedy mi chutilo. Na poradni mi povedali, vraj sa občas počas tehotenstva naštartuje žene metabolizmus a bábo pritom rastie, pekne priberá, berie si všetko čo potrebuje a matka chudne zo svojej váhy. Pravdaže to žena nejak nevníma, pretože vidí len ako sa jej pekne zväčšuje bruško 🙂 🙂 Nejak by som to neriešila, ak sa cíti dobre.