icon

Cítim sa zle v 35. týždni tehotenstva: Čo robiť?

Včera o 15:56

Ahojte.
Som v 35. týždni tehotenstva. Dnes som bola na kontrole, všetko bolo v poriadku, neotváram sa, všetko vyzerá dobre.
Keď sme však prišli domov, prišlo mi veľmi zle, až som mala problém chodiť. Je pravda, že v noci som skoro vôbec nespala, v čakárni bolo strašne horúco a ani klimatizácia v aute veľmi nepomohla. Už cestou domov som sa necítila dobre.
Doma ma začali bolieť kríže, celé končatiny a aj hore medzi nohami ma bolí akoby nejaký sval (🤷🏽‍♀️), takže som ledva roztiahla nohy. Nakoniec som si na chvíľu zdriemla, ale keď som sa zobudila, utekala som zvracať ,bolo to len žalúdočné kyseliny. Odvtedy som mala už viackrát hnačku.
Snažím sa dopĺňať tekutiny, ale stále ma páli hrudník aj pažerák, veľmi ma bolia kríže, ledva vydržím byť na nohách, ale už neviem ani zaspať. Kríže ma síce občas bolievajú aj inokedy kvôli nejakému nervu na pravej strane, ale toto je iná bolesť.
Trochu aj špiním, ale myslím si, že je to z dnešného vyšetrenia, pretože mi lekár robil aj ster.
Je možné, že je toto všetko z toho tepla? Zažila niektorá z vás niečo podobné?

anonym_f9b396
Včera o 15:59

Ja by som isla na pohotovost alebo aspon zavolala a povedala toto cele v skratke. Mne gyn robil tiez ster a nespinila som takze nemyslim, ze je to tym. A ten zvysok moze byt vycerpanim z tepla ale to spinenie by som urcite prekonzultovala aspon telefonicky.

anonym_963241
Včera o 16:01

Ja by som tiež išla na gyn. pohotovosť. Môže to byť infekcia, môže to byť aj začínajúci pôrod, môže to byť hocičo, pre istotu zájdi, nech ťa vyšetria.

elz1920
Včera o 16:09

Daj si vložku, aby vedeli urobiť test, či odteká plodová voda a smer pohotovosť. Môže to byť hocičo, ale aj začínajúci pôrod.

autor
Včera o 16:59
@anonym_963241

Ja by som tiež išla na gyn. pohotovosť. Môže to byť infekcia, môže to byť aj začínajúci pôrod, môže to byť hocičo, pre istotu zájdi, nech ťa vyšetria.

@anonym_963241 Dnes som bola u gynekológa a všetko bolo v poriadku. Kým som prišla domov, začalo mi byť zle. Ak sa to do večera nezlepší, pôjdeme na pohotovosť. Nemám vôbec žiadnu silu. 😔

bolarazjedna
Včera o 17:18
@anonym_autor

@anonym_963241 Dnes som bola u gynekológa a všetko bolo v poriadku. Kým som prišla domov, začalo mi byť zle. Ak sa to do večera nezlepší, pôjdeme na pohotovosť. Nemám vôbec žiadnu silu. 😔

@anonym_autor na novej linke 116 alebo 117 sa vieš poradiť, čo robiť.

anonym_becccd
Včera o 17:20
@bolarazjedna

@anonym_autor na novej linke 116 alebo 117 sa vieš poradiť, čo robiť.

@bolarazjedna 116 117 spolu, pokial viem🙂
Tiež by som volala

gaia14
Včera o 17:21

Bolest kosti moze byt roztahovanie panvovej spony, to je normalne pred porodom. Ja mam kyselinu a palenie zahy skoro stale, z tohto tepla mi je mdlo a nic nevydrzim. Mozno staci magnezko, oddych a voda, mozno je to daco vaznejsie, ak toto nie je pre teba bezny stav ani v horucavach, sla by som na pohotovost. Ja mam nespavost, zahu, motanie hlavy skoro stale, tak ma to nevzrusuje, vysledky mam dobre, beriem zelezo atd.

anonym_3db8f2
Včera o 17:23

To ,že ráno bolo vsetko ok,neznamená,že sa za 10 minut niečo nezmení. Ak sa nebudeš citit dobre,pohotovost .

anonym_0891ed
Včera o 17:28

Ja som v 37tt., ale ake tlaky mavam vecer a v noci, to je des, budim sa na to, ze rodim kazdu chvilu, sledujem, ci to nie je pravidelne. Hoci na konyrole vsetko ok.
Mna zaha pali stale, som krpata kratky trup, dieta je vysoko a zaha otras. Ale teda nezvraciam z toho. Prezenie ma tiez obcas. Ja by som asi ale pri spineni sla na urgent sa dat pozriet. Mohla prasknut cievka, ale mne stery robili x krat, lebo som mala palenie, stipanie a nic. Macimalne tak, ak mi robili v predchadzajucich tehotenstvach Hamiltona, tak som doooost krvacala teda. A neunuvali sa mi.povedat, ze to robia. Teraz vysetruje doktorka jemne a rovno jej poviem, ze nic take si nezelam este.
Tlak si vies zmerat?

anonym_2a76f3
Včera o 18:04

@anonym_autor ja som 32tt a z toho tepla zvraciam opakovane, aj ked bola ta predosla vona horucam. Busi mi srdce, nizky tlak, zvracanie, kyselina. Zvyknem vtedy pit fatru alebo si dat nieco slane, no minule mi bolo aj z tej fatry zle.
Ak sa vaak necitis dobre, radsej si sprav cestu na gynekologicky urgent a ak bude zbytocna, tak budes mat aspon pokoj na dusi, ze si nic nezanedbala.

anonym_808798
Včera o 23:25

za mňa prehriatie. Mám to aj ja. pomáhajú mi obklady z chladnej vody na časti tela.