Čo mi pomôže pri prechladnutí v 31. týždni?
Ahojte, prosim Vas o radu. Som v 31tt a nejak ma zmohlo toto skvele pocasie. Mam plny nos, zle sa mi dycha, citim sa slaba a pobolieva ma uz aj hlava a hrdlo. Co mi pomoze a zaroven neublizi mne ani babatku? Pokial to nie je nutne, k obvodnej nechcem ist lebo tam vacsinou presedim pol dna a a iba pridem viac chora kedze sa tam virusy len tak hemzia... Z radu dakujem
Zvýšiť príjem vit c najlepšie v prírodnej forme! Veľa tekutín,čaj, na hrdlo obklad,med jesť, vypotiť sa, paralen keď nutne a kvapky sprej do nosa akýkoľvek. Ja som takto prežila v zime dve tehu a uzivala som aj nosovy sprej, samozrejme najdlhšie týždeň len a bez problémov.
No skus, co sa da. Mne na plny nos pomaha preplachovanie Vincentkou cez konvicku. Jednou dierkou vlejes, druhou vychadza. Ked bolo velmi zle, som si dala kvapky do nosa, ale slabsie, detske. No a ked bolo najhorsie, tak mi doktorka predpisala antibioticky sprej do nosa a hrdla Bioparox . Posobi lokalne a v tehotenstve sa moze. Mne zabral. A urcite vela tekutin, tie su tiez dolezite. Na dutiny je dobra u niekoho aj biolampa, aj ked u mna velmi nezabrala al.nahrievanie nad Soluxom, ak mas.
Kym nemas teplotu, normalna domaca liecba - tekutiny, vitaminy a oddych. Ak by prisla teplota, mozes paralen a vlaznu sprchu. Ak vsak bude teplota dlhsia nez tri dni alebo by vystupila nad tvoj bezny normal, treba ist k lekarovi, aby sa vylucila bakterialna infekcia. V tomto stadiu tehotenstva uz je uplne bezpecne aj uzivanie antibiotik, takze sa netreba bat, ak by sa aj nejaka bakteria potvrdila. A nosove kvapky pokojne mozes.
Caj so zazvorom, medom a citronom.
cistus čaj, zvýšiť príjem vitamínov
Ja som tiez bola chora v takom case. Uzivala som C-cko. Obycajny c vitamin 250 mg. Zvysit prijem tekutin. Vela ovocia a hlavne oddychu. Pri teplote paralen. A do nosa som si davala sterimar (morsku vodu). Vyliecila som sa, ale trvalo to par dni.
Skore uzdravenie prajem.
Mne pomohlo - nastrúhaný cesnak (lyžičku alebo dve denne), potom silný horúci zázvorový čaj a cibuľový čaj. Všetko sú to hnusné mňamky, ale pomáhajú 🙂
A samozrejme byť doma v teple, v kľudne a jesť veľa ovocia a zeleniny. A ešte sa naparovať nad slanou vodou s tymianom (uvoľňuje dýchanie)
Pinosol je prírodný antibakteriálny,nenávykový.Materinu dúšku nemôžeš,síce je najúčinnejší na hrdlo a kašeľ,ale môže vyvolať potrat. Žihlavový čaj pomáha vyčistiť plúca. Vit.C aspoň 3 dni po sebe 500-1000mg.
kloktat salviou alebo slanou vodou

Kvapky,sprey do nosa najlepšie na bilinkovej báze tušim ja som mala Pinosol ale niesom si istá,čaj,tekutiny,ovocie,paralen kludne môžeš aj 2-3x po 500 mg.