icon

Čo na bolesť hrdla v tehotenstve?

domca2608
21. nov 2021

Ahojte žienky. Prosím co na bolesť hrdla a zápal mandlí v tehotenstve? Som v 34.tyzdni a už druhý deň má boli hrdlo... Začala som už aj mať hnisavé hlieny. Asi som to chytila od detí ktoré mám doma choré. Neviem ako to bude pôsobiť na bábätko v brušku. Či mu to neuškodí. Prosím poraďte keď nejaká z vás s tým mala skúsenosti. Ďakujem pekne.

bona69
21. nov 2021

@domca2608 https://www.najlekaren.eu/septilen a kým kúpiš kloktaj so slanou vodou

januska20
21. nov 2021

@bona69 septilen nie je k dostaniu

januska20
21. nov 2021

@domca2608 mne pomohol homeovox, ale pri silnom zápale už nebol úspešný, skončila som na antibiotikách. Nie len kvôli hrdlu,ale zišlo mi to na priedušky.

luccija
21. nov 2021

@domca2608 neviem či sa môže v tehotenstve, ale mne vždy pomohol Jox a tantum verde pastilky

sona96
21. nov 2021

@luccija jox sa nesmie, lebo obsahuje jod.

sara07
21. nov 2021

homeovox môže sa aj v tehotenstve, šalviu odvar kloktat

zuzula507
21. nov 2021

@domca2608 ja som si davala hydro pastilky na striedacku s mullerovymi pastilkami raz zabrali na dalsi krat uz nie a musela som vybrat antibiotika.Odporuca sa este kloktat slanou vodou

jjanulienka
21. nov 2021

Septilen môžeš a vykloktaj si so zubnou vodou listerin mne to fakt pomohlo. Skore uzdravenie prajem ☺️❤️

alanko20
21. nov 2021

Kloktať slanú vodu, alebo vodu so sodou bikarbónou. Mne to pomohlo.

domca2608
autor
21. nov 2021

Ďakujem vám baby krásne.... Kloktat som už kloktala slanú vodu a dala som si aj harmančekovy čaj s medom.... Trosku mi to zmiernilo bolesť a pálenie dak dúfam ze to prejde. Septilen už nevyrábajú tak zajtra skúsim niečo iné v lekárni.

domca2608
autor
21. nov 2021

A ešte jedna otázka.... Môže sa mi podrazdit hrdlo aj tým pálením záhy a ze mám veľa žalúdočnej šťavy? Lebo ja mám aj problémy so žlčníkom ktorý sa mi nedokáže roztahovat, takže automaticky sa mi žlč ostáva v žalúdku.

ukulela
21. nov 2021

@domca2608 kloktat vincentku. A daj si kalcium. A florsalvin sprej.

1mata
21. nov 2021

@domca2608 ahoj, ja som toto riesila pred mesiacom. V lemarni mi poradili https://www.vitalmix.sk/buxus/generate_page.php...
A k tomu som slanou vodou kloktala. Za 3 dni bolo dobre 😊

domca2608
autor
21. nov 2021

@ukulela ahoj ale ten spray je zo šalvie... A tehotným veľmi šalviu neodporúčajú... Neuškodí mi to?

ukulela
21. nov 2021

@domca2608 ja viem, ze pri dojceni zastavuje laktaciu. Salvia je protizapalova, tak skus aspon kloktat.... nevypijes litre, ani deci. Ja ked ma strasne skriabalo hrdlo, v zufalstve som si 1x aj jox strekla a zabral a uplne stacilo. Neradim, no pre mna to uz bola posledna moznoat, vyskusala som vsetko doma dostupne.