Čo na opakované mykózy v tehotenstve?

maminkynafazulka
20. okt 2015

Zienky pomoc.. Uz ma to nebavi.. Kazdy druhy tyzden chodit ku gunde s tym ze ma nieco pali zo spodu,zapachajuci vytok a pod. Vzdy ked sa preliecim tak je to s5.. Uz ma to nebavi... Nejake rady ako proti tomu? Sladkemu sa snazim vyhybat.. Naposledy som si dala len dva kusky perniku a bum zas... Snazim saa vyhybat sladkemu ale ked mi doma kazdy habrnkuje s niecim takym pred nosom vrazdila by som.. Ale Nechce sa mi ist znovu ku zenskej ked tam mam ist zas buduci pondelok... Som tam ako doma agrhhhh.. A pchat do seba kazdy druhy tyzden cipky na preliecenie.. Ach... Dakujem za kazdu radu...

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarah00
20. okt 2015

mne pomohol gél saforelle, všetko spodné prádlo som vymenila za biele bavlnené a vymieňala som niekoľkokrát za deň 🙂

limetka69
20. okt 2015

Jedine ucinne preliecenie su laktobacily z lekarne. Mykoza sa tvori v crevach. Ked upravis crevnu mikrofloru upravu sa to aj tam dole. Vlastna skusenost. Jogurty nestacia 🙂 ked chces byt uplne preliecena odporuca sa mesiac denne jednu tabletku, mozes aj dve, ale jedna podla mna staci, mne stacila a to som myslela, ze ti uz mam chronicke. Samozrejme popri tom mastit canestenom pre pohodlie tam dole.

damadama
22. okt 2015

limetka69 - mykóza sa netvorí v črevách...., trocha znalosti z biológie.., v črevách prebiehajú hnilobné procesy. Áno, každý človek má v sebe (črevá) ale aj na sebe plesne. Niekomu sa prejavia a vypuknú do ochorenia, iným nie. Záleží od imunity, čo zase súhlasím, že probiotiká pomáhajú posilňovať imunitu, ale treba ich užívať dlhodobo. NELIEČIA MYKÓZU!!!
U tehotných je tehotenská mykóza bežná, tiež som ju mala, inak do vtedy vôbec. Stačilo, ak som zjedla niečo mliečne alebo jeden keks za deň. Gynekóg ti na to niečo dá, ak je dobrý. Mne dával Gynazol (na predpis), takže na poradni si pýtaj, ja som ho mala asi 3-4x pred pôrodom a všetko ok.
Mykóza-biely hrudkovitý výtok, môže svrbieť
Bakteriálna vaginóza-biely výtok, páchne po rybách, spôsobený anaeróbnymi baktériami- lieči sa antibiotikami.
Mykózu treba preliečiť, na to je tam ten gynekológ. Ak by som sa v tomto nemohla spoľahnúť na doktora, určite by som ho menila..

victory06
22. okt 2015

ako ti uz spomenula @sarah00, treba urcite v prvom rade vymenit pradlo za bavlnene. A mne doktor poradil nepouzivat vobec avivaz, zacala som spodne pradlo prat v bio orechoch na pranie. Plus pouzivat do sprchy gel na intimnu hygienu (Lactacyd a pod). Odkedy som toto zaviedla, tak sa mi uz nevratila mykoza.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre