icon

Čo pomáha na silnú kyselinu v tehotenstve?

melissa_19
9. nov 2024

Ahojte, prosím vás čo vám pomohlo na kyselinu v tehu? Som v 3trimestri od včera som nespala dusi má napína zvraciam. Skúsila som už kadečo aj mlieko s medom slané palicky, cukríky.. santovku, bublinky nič nepomohlo čo s tým?

drake122
9. nov 2024

Soda bikarbona

pinkgirl
9. nov 2024

@melissa_19 v lekárni si kúp normálne antacidum, v tehu sa môže užívať. Skús renie, talcid - uľaví sa ti. A skús aj minimalizovať jedenie dráždivých jedál - džemy, kysnuté cesto, kečup, aby sa ti netvorilo toľko kyseliny.

iwesska
9. nov 2024

Vsetko,co si vymenovala tvorbu kyseliny len podporuje. Skus mandle pozut,uplne vylucit sladke,kysnutne,cokoladu,paradajky,citrusy,bielu muku,cukor,aby sa ti jej nevytvaralo viac.

ivuska027
9. nov 2024

Fatra. Žiadne sladke pánečku.

panonia
9. nov 2024

Jedine sóda bikarbóna a teda nejesť kadečo.

mimachicha
9. nov 2024

@melissa_19 mne pomohlo zut mandle v supke alebo polievkovu lyzcicku klasickej plnotucnej horcice Snico v skle. Mne ta kyselina vyvierala az do hrdla, zdrazdila, som myslela ze sa povraciam. Toto jedine mi pomohlo

melissa_19
autor
9. nov 2024

No tak čítala som po internete hh ale som chorá aj, tak pravdepodobne to spustil penicilin vysadim a uvidím inak som v tehotenstve netrpela kysslinami našťastie

ronie338
9. nov 2024

Lieky nesmieš vysadiť lebo si môžeš spôsobiť rezistenciu. Normálne niečo si kúpiť na kyselinu.

melissa_19
autor
9. nov 2024

@ronie338 keď mne nic nepomáha,preto som skúšaka tieto babské rady

vakatko
9. nov 2024

na večeru skús dusenú ryžu s mrkvou, zemiaky uvarené v šupke bez masla a soli .. absorbujú kyselinu

chrobacik41
9. nov 2024

@melissa_19 mne pomáha Fatra.

arexka
9. nov 2024

Rennie tabletky pre mňa to bola spasa 🙂 hneď pomohli

domcavesel
11. nov 2024

Mne nepomohlo vôbec nič, bolo to najmä večer pred spaním. Spala som vo vyvysenej polohe. Pôrodom to úplne prestalo. Ale v nemocnici mi dala vypiť takú hnusný nápoj slany, to mi pomohlo, ale neviem či ho predávajú aj ako volnopredajny liek