Čo pomáha na silnú kyselinu v tehotenstve?
Ahojte, prosím vás čo vám pomohlo na kyselinu v tehu? Som v 3trimestri od včera som nespala dusi má napína zvraciam. Skúsila som už kadečo aj mlieko s medom slané palicky, cukríky.. santovku, bublinky nič nepomohlo čo s tým?
@melissa_19 v lekárni si kúp normálne antacidum, v tehu sa môže užívať. Skús renie, talcid - uľaví sa ti. A skús aj minimalizovať jedenie dráždivých jedál - džemy, kysnuté cesto, kečup, aby sa ti netvorilo toľko kyseliny.
Vsetko,co si vymenovala tvorbu kyseliny len podporuje. Skus mandle pozut,uplne vylucit sladke,kysnutne,cokoladu,paradajky,citrusy,bielu muku,cukor,aby sa ti jej nevytvaralo viac.
Fatra. Žiadne sladke pánečku.
Jedine sóda bikarbóna a teda nejesť kadečo.
@melissa_19 mne pomohlo zut mandle v supke alebo polievkovu lyzcicku klasickej plnotucnej horcice Snico v skle. Mne ta kyselina vyvierala az do hrdla, zdrazdila, som myslela ze sa povraciam. Toto jedine mi pomohlo
No tak čítala som po internete hh ale som chorá aj, tak pravdepodobne to spustil penicilin vysadim a uvidím inak som v tehotenstve netrpela kysslinami našťastie
Lieky nesmieš vysadiť lebo si môžeš spôsobiť rezistenciu. Normálne niečo si kúpiť na kyselinu.
@ronie338 keď mne nic nepomáha,preto som skúšaka tieto babské rady
na večeru skús dusenú ryžu s mrkvou, zemiaky uvarené v šupke bez masla a soli .. absorbujú kyselinu
@melissa_19 mne pomáha Fatra.
Rennie tabletky pre mňa to bola spasa 🙂 hneď pomohli
Mne nepomohlo vôbec nič, bolo to najmä večer pred spaním. Spala som vo vyvysenej polohe. Pôrodom to úplne prestalo. Ale v nemocnici mi dala vypiť takú hnusný nápoj slany, to mi pomohlo, ale neviem či ho predávajú aj ako volnopredajny liek

Soda bikarbona