icon

Čo používať na upchatý nos v tehotenstve?

lilly15
8. dec 2011

Ahojte tehulky, chcem sa poradiť s babami, ktoré majú problém ako ja. som v 18tt a už tretí týždeň u mňa pretváva upchatý nos a kašel. Na krčnom mi povedali že z ich pohladu je všetko ok, teda že upchatý nos je z tehotenstva, dostala som sprej ktorý mi ale vôbec nezaberal tak som v krajnej núdzi použila manželov Muconasal, lebo som už vôbec nevedela dýchať. Teraz mám ale obavu či to miminku neublíži.
Na ten pretrvávajúci kašel mi museli nasadiť na plúcnom antibiotiká, Zinnat, ktoré sa vraj môžu v tehu brať vždy lepšie ako v tele prenášať zápal. Radila som sa aj s mojim gynekológom a povedal, že tieto antibiotiká v pohode môžem. Len ten upchatý nos ma stále trápi. Baby, ktoré máte rovnaký problém ďakujem za rady 🙂

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
andreaaaa000
16. jún 2014

@biene ja som práveže doteraz nemávala vôbec problémy so zapchátym nosom to iba teraz ako som tehotná a tú morskú vodu som si kúpila no vôbec mi to nepomáha nos mám po tom upchaty tak preto používam teraz olynth alebo muconasal, viem, že sa to neodporuča viac ako 7 dní ale ja bez toho neviem dychať a sú tú viaceré baby čo tiež počas celého tehotenstva používali sprej olynth a po pôrode ho už užívať nemuseli .

tatianaka17
30. jún 2014

Ja robim uz aj tie vyplachy so slanou vodou a zda sa mi ze sa to nikam neubera, este mi ta slana voda viac vysusuje nos ...vyskusala som uz asi 4 spreje ...naparujem sa ...ja uz neviem co robit ...nic nezabera a som z toho taka nervozna ze si striekam spreje dost casto lebo sa to uz neda vydrzat :( ...poradte nieco co vazne zaberie !!!!

miamia3
1. júl 2014

@andreaaaa000 ahoj, aj ja beriem olynth od úplného začiatku tehotenstva, lebo keď si ho nedám , v noci sa mi sníva ako sa topím , dusím a aj dieťa má potom menej kyslíka. Ce z deń tiež , úplne upchatý nos, dýcham ústami, potom mám suché hrdlo a je to horšie ako ke´d si ho nedám, niekedy čakám čo najdlhšie a potom sa musím zhlboka predýchať, ako keby utekám , nevládzem s dychom. Je to tretie tehotenstvo a obidve predtým som ho rovnako brala celých 9 mesiacov denne cca 3-4 krát, deti sú úplne fit samozrejme. Hne´d ako som porodila tie dve, prešlo to a už som ho nepoužívala.

andreaaaa000
2. júl 2014

@miamia3 presne to isté mám aj ja, tiež sa mi v noci sníva,že sa dusím a cez deň tiež strašne upchaty nos.dávam si stále olynth.pri prvom tehotenstve som to ja nemala.inak aj ja mám termín v novembri 🙂 tak si ma potešila,že ti to potom prešlo,som kľudnejšia teraz 🙂

miamia3
2. júl 2014

@andreaaaa000 ano prešlo ja už teraz ani neriešim , že by nemalo, ja keď som išla rodit prvé bábo, zabudla som doma na kvapky a strašne som mala upchatý nos , vôbec sa mi nedalo nosom dýcha´t - a pri pôrode, no hrozné to bolo vtedy s tým nosom , ked sa blížil druhý tak som si len kvapky kontrolovala či mám poruke a nepustila som ich z rúk, dýchala som ako šarkan -paráda, aj teraz ich nosím pri sebe stále, a hneď ako som porodila zmizlo to

ppia
5. jan 2015

@lilly15
Ahoj, ja mam ten istý problém len s rozdielom, že som v 9tt a už mi to trvá 2 týždeň... keď konečne zistím čo na to pomáha podelím sa o radu 🙂 tiež dúfam, že nejaké tie kvapky mimi neuškodia.....

klara_159
15. jan 2015

mne v tehotenstve na plný nos pomáhal sprej Stopnádcha, obsahuje niekoľko bylín a je vhodný pre tehotné 🙂 vyskúšajte, nie je ani drahý 🙂

mamazem
24. jan 2015

Na upchatý nos je geniálna konvička na preplachovanie nosa Rhino Horn. Preplach dutín slanou vodou neskutočne pomôže celému nosohltanu. Efekt sa s bežnými sprejmi nedá porovnať. Navyše veľmi lacné riešenie. V prípade zanesenia baktérií sa dá použiť Grepofit sprej, odvážnejší strektnúť hore nosom, menej odvážny vytierať vatovou tyčinkou (pôvodne je určený do hrdla, v nose štípe...)

janulik66666
13. mar 2015

podľa mňa to je zúfalstvo nad zúfalstvo... celú noc nespať a potom čakať nejaké uvoľnenie v nose... ja zatiaľ používam len quixx a physiomer, ale keď to aj ustúpi, upchatý nos sa do rána vráti. Dnes skúsim dať pod posteľ lavór s vodou.

syska90
19. nov 2015

@zuzana581 Pekny vecer, mam taky isty problem. Upchaty nos, no neprijemne, ak byt som mohla poprosit, ako si presne nariedit slanu vodu? Dakujem

zuzana581
19. nov 2015

@syska90 júúúj... roky som to nerobila, tak budem uprimná, ale už si to velmi nepamätám.. myslím ale že to bolo 6 alebo 8 gramov soli na 9dcl vody. Vyskúšaj najskôr na sebe a ak ťa nebude štípať nos (voda nebude moc slaná), tak si to pamätám dobre.. Pri preplachu nie je tá sol skoro vôbec cítiť.. nesmie proste štípať v nose..

syska90
20. nov 2015

@zuzana581 aha 😉 , to moze byt, ja som si miule gtak nariedila, ze ma skoro odviezli,, ale vdaka

nikijur
31. mar 2016

ahojte kočky vidím že mnohé z váas si prešli olynth muconasal maniou počas tehotenstva som v 29 tt a rovnako som na noc používala detský olynth a mala som pokoj ale teraz ma chytila taká brutálna nádcha že si ten olynth normálny striekam asi každé 4 hodiny inak umieram od zurivosti ....prosim povedzte mi že drobčekovi neubližujem ja sa z tej nádchy nedem dostatť a lekar na pohotovosti skonštatoval že mam len nádchu :( som zrela na psychiatriu :(

soni242
14. apr 2016

Ahojte... Chcem sa poradiť,cakam bábätko som v 5 mesiaci tehotenstva, a mavam neustale upchaty nos. Pouzivam sprej s nazvom MAR... Ale v lekárni my ho veľmi neodporucaju.. lenze spreje s morskou solou my ešte viac upchavaju nos a neda sa mi potom vôbec dýchať, tak ja potom už fakt neviem... tak teraz my v jednej lekarni dali olynth ale pre deti že to ešte ako tak mozem... Neviete my poradiť nejaku domacu alebo prirodnu liecbu? Aby som sa už netrapila a najmä v noci?? Dakujem za radi 🙂

ninai
14. apr 2016

Ahojte, necitala som vsetky prispevky, avsak zachytila som prispevok o tej konvicke-to je fakt super vec, u nas to ma cela rodina, vzdy som si z nich robila srandu ked o tom hovorili ale fakt je to dobre.avsak treba si preplachovat nos aj preventivne aspon 1x tyzdenne, pri chorobe/nadche aj dva krat denne...avsak ak mate nos uz totalne zabetonovany tak jednoznacne odporucam Sinupret, ja uz ho berem druhy krat za teho a do troch dni som mala ciste dychanie-rychlo sa uvolni opuch sliznice, nedam na to dopustit3x denne sa kvape 50kvapiek...a na noc som si davala este 1tbl Zodac-tiez zmiernuje opuch a pekne som spala celu noc...ucpany nos je otrava, skuste 🙂 drzim palce

silviettaa
14. apr 2016

@soni242 ja som to mala pri prvom rovnako, ku koncu stale upchaty nos, zle sa mi dychalo najma v noci, pouzivala som len vincentku, ostatne som nemohla, este aj do nemocky som si to brala ako povinnu zasobu, bolo to ale pre mna slabsie, no hned po narodeni maleho to ako sibnutim carovneho prutika odislo... Ine som vtedy nepoznala, ale ta konvicka by mohla byt dobra ako to bolo spomenute vyssie, prip. sinupret (ak sa smie uzivat)

lilu74
21. aug 2016

Ja nadchu nemam ale alergiu a tiez mi sprej od lekarky nepomaha ani morska sol tak cez den sa to snazim nejako zvladnut ale na noc si davam muconasal a ten pocit ze mam za par sekund volny nos je na nezaplatenie😊

papywest
21. aug 2016

Ja som mala v tehotenstve tiez velmi upchaty nos lebo som bola prechladnuta......mala som az tak upchaty nos ze som mala obrovske bolesti hlavy a v okoli cela mne dali nosovy sprej mar a ten mi cca. Po 1,5tyzdni pomohol.

papywest
21. aug 2016

Ale ten mar ten zltomodry ten mozu aj tehotne.

nikijur
21. aug 2016

@soni242 ja som cele tehu pouzivala olynth bez neho ani na krok a maly je zdravy ako repa nic mu nie je. Bez olynthu by som nedychala

lilu74
14. nov 2016

tiez som pouzivala klasicky sprej, mam alergiu, lieky som nebrala ale bez spreju by to neslo, snazila som sa len pred spanim, ale niekedy aj v priebehu dna a maly je zdravy ako buk 😉

bibatn
8. feb 2017

Ahojte chcem sa spýtať som v 34.tyzdni a užívam muconasal a vystriedala som aj medzi tým vibrocil ale ten nezaberal beriem to už asi tri týždne ale už dosť často to striekam aj 5-6 krát za deň a niekedy aj po dva vstreky myslíte že už to v takomto vysokom štádiu tehotenstva nemôže uškodiť ? Dúfam že sa po pôrode toho zbavim 😮 teraz som na tom ozaj závislá 😞

lilu74
11. feb 2017

@bibatn to je uz zavislost😂ja to poznam a mala som stadium ze mi uz ani sprej do nosa nepomohol-vyskusaj to obmedzit na par dni bude to tazke ale telo potrebuje oddych daj si ho max na noc aby si zaspat vedela - ak to mas tehu nadchu tak odide po porode ja som to tiez mala len neviem ci alergiu nie ale par dni po porode sa mi ulavilo.

bibatn
12. feb 2017

@lilu74 ďakujem za radu 😀

lilu74
13. feb 2017

@bibatn nemas zac ja viem je to tazke si nedat sprej ale uvidis po par dnoch sa ti ulavi lebo uz mas sliznicu urcite opuchnutu-ja som si predstavovala ako si pred spanim dam sprej a ako sa mi zacne nos uvolnovat oooo hotova zavislost😂a uz si davam pozor teraz.

bibatn
14. feb 2017

@lilu74 vieš čo nakoniec som musela ísť na ORL a tam mi dal doktor taky sprej do nosa špeciálny je len na predpis a vďaka Bohu mi pomohol a pomáha a že po pôrode sa mi to vráti do normálu 😉

adia11
16. feb 2017

ahojte 🙂 baby,mne sa upchava nos ale len trochu,horsie je ze mi to zateka do hrdla co ma nuti kaslat.vy mate len upchaty nos?neviem ci to mam chorobu,alergiu alebo tehu nadchu :( bola som u dr,kasel po 3tyzdnoch ustupil ale teraz sa mi to vracia asi..prosim skuste poradit

zvedavamt
16. feb 2017

Skuste akupresuru. Stlacat prstamibody pozdlz nosa. Mne to obycajne odpcha.
Co vas trapi,nad cim smutite?
V zdravej vyzive si kupte KUZU , posilnuje imunitu,pouzit sa da aj u deti pri horúčke. Dalej Umeocot - pri bolesti hrdla. Kloktat,ale lepsie vypit. 1pl do pohara vody,3x denne. Na hrdlo aj castejsie.

adia11
16. feb 2017

dakujem za odpoved..gynekolog mi minule povedal ze som si kaslanim posunula babatko nizko.ze tam este nema co robit,tak sa bojim.a ked sa mi to vrati uplne tak uz bude veelmi nizko asi...a co je to ta kuza?to by som skusila